Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De week van... Marieke

op 29 augustus 2021 door

De week van.. is deze week weer de Week van Marieke. Een week lang hield ze bij wat ze deed, meemaakte en welke boeken ze las. 

- door Marieke - 

f0a7eafbea3745ec3ed7c666c7357e64.jpg

Zondag 22 augustus

Mijn beurt alweer om te schrijven over wat ik meemaak in een week. Ik ben zelf benieuwd wat er nog gaat komen, maar ik verwacht niet veel. Het is de laatste week voordat de schoolvakanties afgelopen zijn. Het lijkt erop dat de HBO's weer gewoon toegankelijk zijn voor mijn studenten. We zullen het zien. Het zal wel stil worden in huis. Deze week verandert er nog niks.

Mijn dag begint weer vroeg, hoewel ik in plaats van de gebruikelijke 7 uur, om 8 uur wakker wordt! Heerlijk om een goede lange nacht te maken. Dat gaat sinds een week weer goed, en ik durf het bijna niet te geloven, maar ik word weer een beetje mijn oude zelf. 
De kat lag buiten te slapen, maar komt snel binnen voor brokjes en een slaapsessie bij mij op schoot. Ik zit er klaar voor met een thermosje thee en mijn IPad. Ik scroll langs het nieuws en kijk rond op Hebban. Daarna lees ik een hoofdstuk in De laatste halte ven Casey McQuiston. De hoofdstukken zijn vrij lang, dus doe ik er elke dag een of twee. Het is een bijzonder verhaal over een meisje dat al sinds 1977 in een metro vastzit. Het is een LGBTQ+ verhaal vol diversiteit. Echt een boek dat op alle fronten anders is. Erg leuk.

Ik heb vandaag wat klusjes ingepland, zo moet ik onder andere wat kleding verstellen. Niet echt de leukste klusjes. Ik stel het te vaak te lang uit, maar moet er nu toch aan geloven.

De middag is vol zware buien. Ik ga dus maar weer lezen, wat bepaald geen straf is, tot het tijd is om te koken. Na het eten start ik Downton Abbey op. Die serie staat nu op Netflix. Toen de serie op tv was, heb ik het nooit gezien, maar nu kan ik alle afleveringen achter elkaar kijken. Vorige week begon ik met een aflevering per keer, nu kijk ik er drie achter elkaar. Het is nogal verslavend.

Maandag 23 augustus

Het was geen geweldige nacht, maar het is toch ‘pas’ 8 uur als ik opsta. Ik begin weer rustig met thee en kat en online wat rondscrollen. Daarna maak ik een boodschappenlijstje voor AH. Onze dochter is ook vroeg en die gaat gelijk even in de moestuin kijken. In de courgetteplant zit een megagrote courgette. We zoeken een recept op voor courgettesoep en vinden er een met pesto. Ik heb er nu al zin in.

Nadat de boodschappen zijn gedaan zie ik een berichtje op messenger. Een onbekende mannennaam. Mijn eerste reactie: "Dat is weer zo’n gek die wat van me wil", en ik ben al gelijk geneigd om op blokkeren te drukken. Het is echter een medewerker van Uitgeverij Meulenhoff, ik had ingeschreven op een verloting voor een gesigneerd exemplaar van West, en een lot viel op mijn naam! Leuk zo begint de week goed.

Het is een luie middag. Nadat ik De laatste halte uitlas kom ik verder niet echt tot lezen of wat anders en ben voornamelijk bezig met wat rondscrollen op internet. Gelukkig moet mijn dochter nog haar fiets ophalen bij haar vriend en lopen we er samen naar toe en loop ik met een omweg weer naar huis. Zo heb ik mijn wandelkilometers van vandaag weer binnen en kon nog een stukje luisterboek wegluisteren.

In de avond lukt het me ook niet echt om te lezen en ik besluit Downton Abbey maar weer op te starten en kijk twee afleveringen.

Dinsdag 24 augustus

Zeven uur wakker met ‘slapende vingers’, die hebben beter geslapen dan ik geloof ik. Ik sta maar op en maak thee. De kat is in ieder geval blij en komt languit bij me knorren. Om acht uur mijn dochter wakker gemaakt, die moet haar tandarts bellen, want een van haar tijdelijke dummietanden zit los. Eerst is er geen plek, maar ze wordt teruggebeld. Ze mag in de middag weer komen.

Er zijn twee boeken die bijna uit zijn. Boeken waar ik vrij lang over doe. Een ervan De wonderlijke vindingrijkheid van Walter Levinder leek zo mooi en sprookjesachtig, maar het is vrij langdradig en ik lees het niet echt met plezier. Toch lees ik er weer een stuk in. Soms is het best mooi en naar het einde toe ontmoet hij best bijzondere mensen, maar toch wil het me niet pakken. Ik ga maar wat huishoudelijke klusjes tussendoor doen.

In de middag ga ik met mijn dochter naar het centrum. Zij eerst naar de tandarts en ik naar de grote AH voor een paar dingen die ik bij ‘mijn AH’ niet kan krijgen. Ook langs de bieb om Gegijzeld terug te brengen en Mitford moorden - Unity op te halen. Ik neem van de tafel met nieuwe boeken ook De smaak van wilde peren mee, omdat Jeanet dat zo mooi had gevonden. Vervolgens fiets ik gedachteloos naar de ortho, waar mijn dochter dus helemaal niet meer naar toe gaat. Pas als ik haar fiets niet zie staan realiseer ik me dat ik naar de tandarts moet. Ze is nog niet klaar en terwijl ik buiten op een bankje wacht krijg ik een berichtje via Instagram van Harper Collins dat ik Al die schitterende hemels van Trent Dalton als ebook mag lezen. Dat gaat lekker deze week! We shoppen voor wat schoolspullen en halen wat bakspullen en fietsen dan met een zak kibbeling weer naar huis. Makkelijk eten vandaag, zoon die geen vis lust is toch niet thuis.

Als man en dochter bramen gaan plukken, lees ik het verhaal van Walter Lavender uit. Het gaat niet heel geconcentreerd, maar het einde is wel mooi. Dan kijk ik nog op tv naar De slimste mens, en nog een aflevering van Downton Abbey. Voor het slapen gaan lees ik in De verborgen apotheek en val lekker in slaap.

Woensdag 25 augustus

Na een redelijke nacht (maar een keer wakker), sta ik op en begin met kat en thee. Buiten schijnt de zon, het lijkt weer een mooie dag te worden. Ik lees Het lied van de Mistral uit, en net als ik wil starten met de recensie komt er een appje van Helma. Zij zou met haar schoonzusje naar de meet en greet lunch met Linda Jansma in Almere gaan. Schoonzus is ziek, of ik mee wil. Even ben ik overdonderd, maar de huisgenoten roepen: Doen! Het is alweer even geleden dat ik heb autogereden, maar het gaat als vanouds. De route is ook niet heel ingewikkeld. En zo zit ik een uur later aan het strand van Almere met andere lezers en met Linda Jansma. Een lekkere lunch en veel gekletst en ook het boek Slaap maar zacht nog gekocht en laten signeren. Ben helemaal gesloopt, maar kom gelukkig veilig thuis.

Ik plof buiten neer met het vierde deel van de Mitford moorden: Unity, tot het tijd is om te koken. Het luisterboek dat ik opzet werkt niet echt mee en stottert, ik geef het maar op. Na het eten lees ik nog even in Op zoek naar Ida, om daarna Netflix weer op de starten voor mijn dagelijkse portie Downton Abbey.

Donderdag 26 augustus

Matige nacht en ik voel me niet echt lekker als ik wakker word. Ik sta dus maar weer op en begin de dag als alle dagen. Als de kat is vertrokken, neem ik plaats bij de computer voor een lastige recensie. Dan roept mijn man me naar beneden. Hij moet weg, maar die kat die ik vanmorgen nog zo lief vond, had een muis mee naar binnen gebracht (!) en die zat onder de secretaire. En zo lag ik languit op de grond samen met de kat om die muis te vangen. Ik met een stok dat beest er onderuit jagen en Teig die 'm dan zat op te wachten. Na een poging of tien leek het beestje het op te geven en kon ik hem in een beker vangen en buiten vrijlaten. Ik denk overigens niet dat hij het heeft overleefd... Teig vond het een groot feest. Die vindt niets leuker dan samen met zijn mensen achter de muizen aanzitten. Je ziet hem denken "Tjee wat zijn zij er slecht in (-_-)"

Dat was mijn ochtendgym voor vandaag en ik heb er gelijk maar een extra oefening achteraan gedaan in de vorm van stofzuigen. Dat was ook best wel nodig. Daarna verder gewerkt aan de recensie, nog steeds lastig, maar het begint ergens op te lijken. Nu mag het een dag en een nacht sudderen en morgen maak ik het af.

Als uitje van vandaag fiets ik naar de Action en AH. Niets opzienbarends dus. In de middag rommel ik wat rond en lees ik wat. De avond is weer voor Downton Abbey, waar ik de kerstaflevering van seizoen 2 bekijk.

Vrijdag 27 augustus

Heel even dacht ik dat het vandaag maandag was, maar nee het is vrijdag. Ik heb goed geslapen en sta vroeg op. Teig zit al bij de achterdeur op me te wachten voor zijn ochtendknuffelsessie. Ik moet eerst nog even een was in de machine stoppen, maar heb dan alle tijd voor hem.

Daarna ga ik weer verder op de computer. De lastige recensie ziet er goed uit. Na een nachtje sudderen zie ik dingen die anders of beter kunnen en die werk ik bij. Als ik tevreden ben zet ik het online. Het is een Hebban recensie, die nog geredigeerd gaat worden, maar het staat klaar. Ik vraag een nieuwe titel aan en krijg die ook.

De rest van de dag doe ik niet veel. Soms heb je van die dagen. Wel ben ik nog even bezig met de minibieb. Er ligt weer een nieuwe stapel boeken in. Onder andere een dikke pil Sacajawea van Anne Lee Waldo. Die neem ik mee naar binnen om zelf (ooit) eens te lezen. 

De kat verrast me opnieuw door nu met een halve vogel binnen te komen... o stom beest. Ik mik de vogel naar buiten en die kat draait zich om en gaat brokjes zitten vreten. Echt ik kan die kat wel wat doen dan. Muisjes snap ik nog, maar vogeltjes? Die kat is een killer zo af en toe.

In de avond kijk ik naar de finale van De slimste mens en sluit af met een aflevering van Downton Abbey.

Zaterdag 28 augustus

De laatste dag alweer. Ik heb lekker geslapen en mijn dag begint vroeg, net als de voorgaande. Terwijl ik nog in de ochtendjas rondloop wordt er aangebeld. Ik heb daar zo'n hekel aan. Vreemd is het ook, want pakketjes komen meestal pas in de middag of avond. Het is een bestelling voor mijn man en er is een sms aflevercode nodig. Man wakker gemaakt, telefoon erbij, geen code... Grr. Maar het is ok, het pakje krijgen we toch. Ik duik maar onder de douche.

Het boodschappenlijstje is (nu mijn dochter weer thuis is) weer lekker lang en ik ga op de fiets naar AH. Eenmaal thuis bedenk ik dat een kwarktaart ook wel eens lekker is, en ik ga nog een keer terug om mix en kwark te halen. Deze keer lopend en terwijl de zon schijnt en met luisterboek aan (via de ebieb en die hapert nogal eens, heel irritant) is het een lekker uitje. Ik ga ook langs het Kruidvat en zie daar dat er historische romans liggen. Ik kan me weer eens niet inhouden en neem er drie mee: Tulpengoud, De koffiedief en De rode dageraad.

De middag breng ik door in de keuken. Eerst de kwarktaart gemaakt. Net als ik zit, laat mijn man weten dat hij om vijf uur moet tennissen. Ik besluit wat pannenkoeken te bakken, dat was toch al het plan, want we eten pizza en dat wil mijn zoon niet. Dus twaalf pannenkoeken later, sta ik gelijk bolletjes pizzadeeg te kneden. Omdat iedereen op een ander tijdstip eet, heb ik nog lang een hoop troep in de keuken.

Ik laat de boel de boel en ga uitrusten en lees Op zoek naar Ida uit. Mijn dochter laat half negen weten dat er een lifestream is van Wie is de mol? Waar ik dacht dat het een kort bericht zou zijn, is het bijna een complete aflevering. Ik kom tijd tekort voor mijn dagelijkse portie Downton Abbey en het is dan ook veel te laat voor mij als ik naar bed ga.

f0a7eafbea3745ec3ed7c666c7357e64.jpg

Het was een mooie week met een hoop verrassingen.
Mijn Feelgoodmomentje: Toen ik onverwacht naar een meet en greet ging in Almere.
Mijn minder leuke momentje: Toen bleek dat de kat eerst een muis had losgelaten in huis en een paar dagen later met een vogeltje binnenkwam.

Hoe was jullie week?



Reacties op: De week van... Marieke

Meer informatie

Gerelateerd