Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

DEX, KAI , LIAM en COLLIN: Romance with a twist

op 28 mei 2018 door

Voor de MeiMannenMaand zochten we naar een serie met en over mannen. Lore en Marieke ontdekten de WWW serie van Miranda Hillers. Jonge, knappe, wilde mannen op zoek naar de ware liefde. New Adult to the max!

543a17d10205a275bb1a4ac2ab3ecc0f.jpg

De WWW serie

Volgens de site van Miranda Hillers is WWW een vierdelige serie over Dex, Kai, Liam en Collin. De mannen zijn allen vrouwengek, flirten graag en nemen het ervan. Je leeft tenslotte maar één keer. Wanneer ze de ware tegenkomen, denken ze de buit al gauw binnen te hebben. Of dat zo heel makkelijk gaat is nog maar de vraag.

De serie bestaat uit vier delen, waarbij het deel over Collin nog komt. Dex is inmiddels ook in het Engels vertaald en uitgebracht.

Het lezen:

495b28b91c19057610fd7f284e626594.jpg

Marieke:
Lore, een New Adult serie, dat is voor mij geen standaard leesvoer. Tot vorig jaar had ik er nog nooit van gehoord. Op de Romantic reads middag in Amersfoort maakte ik kennis met Miranda Hillers en haar boeken, er ging een hele nieuwe wereld voor me open!

Het boek Dex heb onlangs gelezen en wel in het Engels! Miranda zocht lezers die het boek wilden recenseren en zo ontstond mijn eerste Engelse review. Ik was onder de indruk van het verhaal. Het zit echt goed in elkaar, goede dialogen en een sterk verhaal en natuurlijk de nodige erotische scenes. Eigenlijk was ik best verrast, ik had niet zo hele hoge verwachtingen van een erotisch boek. Het feit dat ik het heb afgesloten met vier sterren zegt genoeg.
Hoe vond jij het boek van Dex?

Lore: 
Ik ben al langer fan van New Adult. Ik weet niet meer juist wanneer ik er kennis mee maakte, maar ik was meteen verkocht. Colleen Hoover en Jennifer Armentrout waren mijn favorieten. Ik las toen ook voor het eerst Engels omdat ik alle series gelezen wou hebben. Toen ik hoorde over een New Adult reeks van Nederlandse bodem moest ik deze lezen. Allereerst las ik de Blingg-serie, hierna volgde WWW. 

Ik las Dex een tijdje geleden in het Nederlands. Ik had hoge verwachtingen na de Blingg-serie en deze werden volledig vervuld. Ik ben het dan ook helemaal met je eens over het verhaal. Het zit goed in elkaar. De erotische scenes zijn goed geschreven. Soms zijn de erotische scenes heel erg overdreven in New Adult boeken, hier werd dit perfect gedoseerd. Ik eindigde Dex ook met een mooie vier sterren. 

Het geweldige aan deze serie vind ik ook dat elk boek vanuit een ander personages geschreven is. Zo krijg je een serie, maar toch iedere keer een ander verhaal. Wat vind jij hiervan, Marieke? 

a1f402376b620e95f292eedb819cd1f4.jpg

Marieke:
Dat is echt heel goed bedacht door Miranda Hillers. Daarbij ook binnen het boek perspectief wisselingen. Bij Dex worden de hoofdstukken constant afgewisseld tussen Dex en Mila, zo zie je beide kanten van het verhaal. Knap gedaan.

Het tweede deel in de serie is Kai. Deze keer een wilde jongen die wel heel veel mazzel heeft. Rijke ouders die het huis verlaten om in een appartement gaan wonen, zodat hij en zijn vrienden in het huis kunnen wonen.
Wat ik wel goed vind, is dat hij wel gewoon moet werken voor zijn geld. Dan wel weer in het bedrijf van zijn vader, maar hij moet zich evengoed bewijzen.
Hier wisselen de hoofdstukken af tussen Kai en Stella. Twee totaal andere types dan Dex en Mila en dus ook een heel nieuw verhaal. Wat is dat toch altijd met die communicatie in die boeken. Ze hebben prachtige dialogen, maar waar het om gaat durven ze niet uit te spreken. Nu heb ik ook niet het hart op mijn tong, maar als je ergens mee zit kan je het toch beter vragen?
Maar ja, dan heb je geen plot, dat snap ik ook wel.

Wat vind jij van het boek Kai?

91736286139bdd7098840083e19addc8.jpg

Lore:
Ik vind Kai en Stella heel schattig. Het is zo'n leuk verhaal van buurjongen en buurmeisje. Een heel cliché onderwerp, maar Miranda Hillers weet het wel weer origineel te brengen. Het gebrek aan communicatie is in alle boeken een groot probleem. Ik denk dat dit binnen elke relatie wel eens voorkomt en dat wordt hier wat uitvergroot. Na Dex was ik een beetje verliefd geworden, maar nu vind ik Kai toch nog net ietsje leuker. Hij heeft iets schattigs over zich. 

Na Kai komt voorlopig het laatste boek in de serie Liam. In Liam maken we kennis met Liam en Charlize. De hoofdstukken wisselen elkaar af met af en toe een fragment ertussen uit een huishoudboekje. Deze stukken vond ik echt geweldig. De manier van communiceren in dit boekje is heel mooi neergeschreven. Het geeft beide personages ineens een heel sterke persoonlijkheid mee. Zonder dat ze elkaar kennen merk ik in dit boekje toch ook al wat spanning op. Ik was heel benieuwd naar het verhaal van Charlize. Niet alles wordt in een keer verteld en dat zorgt voor een mysterieuze sfeer rond haar. 

Wat vond jij van Liam?

Marieke:
Geweldig! Achter elkaar uitgelezen. Je hebt gelijk, die tussenstukjes in dat schriftje, die waren zo grappig. Wat ik ook leuk vond was dat Liam, de mooiboy die alle meisjes kan krijgen, nu eindelijk eens lekker tegengas krijgt. En ook bijzonder in dit deel is dat die Liam zo onzeker blijkt te zijn. Het einde was een beetje over de top, maar hier vond ik het weer heel leuk dat er een derde personage zijn eigen visie mag laten zien. Het geeft zo echt een goed beeld van alle kanten. Wat een gek die gast. Een zeer origineel verhaal weer, het is gewoon jammer dat we nog moeten wachten op deel vier.

543a17d10205a275bb1a4ac2ab3ecc0f.jpg

Conclusie

Wij zijn het er overeens, de WWW serie van Miranda Hillers is een aanrader met originele verhalen, bijzondere personages, goeie dialogen en een goede balans tussen de erotiek en het verhaal. Romance with a twist zoals ze zelf zegt, wij kunnen dat alleen maar beamen.

Wil je meer weten van deze schrijfster? Kijk dan morgen op onze spot, dan plaatsen we een interview met Miranda Hillers en hebben we ook nog een leuke verrassing!

Heb jij al eens iets gelezen van Miranda Hillers? Welk boek is jouw favoriet? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel en kom morgen terug voor het interview.



Reacties op: DEX, KAI , LIAM en COLLIN: Romance with a twist

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Miranda Hillers

Miranda Hillers

Miranda Hillers (1971) schrijft New Adult-bestsellers, of zoals ze zelf haar ver...