Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Deze feelgood toppers verschijnen in mei

op 25 april 2017 door

Nieuwe boeken, daar houdt iedere lezer van. Wij zijn weer bij de uitgeverijen langs gegaan om te kijken welke toppers er komende maand uitkomen. Dit zijn de 10 nieuwe feelgood toppers van mei. 

1. Ik zie je op het strand van Jill Mansell

Clemency is niet op zoek naar de liefde als ze Sam ontmoet in het vliegtuig. Maar aan het eind van de vlucht hebben ze een echte klik. Dit voelt als iets heel speciaals… maar hij verdwijnt helaas uit haar leven.

Drie jaar later woont Clem weer in haar geboortedorp in Cornwall. Als haar stiefzus Belle uit Londen overkomt, verwaander dan ooit nu ze de perfecte man heeft gevonden, is Clem blij voor haar, echt waar… tot ze ontdekt wie Belles perfecte man is: Sam!

2. Alles tussen ons van Anna McPartlin

Van jongs af aan waren Eve en Lily onafscheidelijk, tot een grote ruzie een einde maakte aan hun vriendschap. Zeventien jaar later ontwaakt Eve na een ongeluk in het ziekenhuis en komt tot de ontdekking dat haar vroegere beste vriendin haar verpleegster is. Eerst is het onwennig, maar tijdens de revalidatie groeien de vriendinnen naar elkaar toe. Ze durven hun fouten uit het verleden - en heden - onder ogen te komen. En ze zien haarscherp hoe de ander haar leven kan veranderen: Lily moet loskomen van haar mislukte huwelijk en Eve moet leren zien hoe zij anderen soms kwetst.

Het ongeluk van Eve biedt hen allebei een tweede kans, juist op het moment dat ze die schouder om op te leunen zo goed kunnen gebruiken. Maar Eve en Lily kunnen niet vermoeden welke toekomst hun vriendschap te wachten staat...

3. Het jaar na jou van Mike Gayle

Toms leven is een puinhoop. Sinds de plotselinge dood van zijn vrouw Laura heeft hij moeite zich staande te houden. Hij verschuilt zich achter zijn baan bij een grote commerciële tv-zender en heeft daardoor steeds minder tijd voor zijn twee dochtertjes. Gelukkig neemt Linda, zijn schoonmoeder, de meeste zorg op zich. Ooit konden ze het goed met elkaar vinden, maar Toms gedrag stoort Linda behoorlijk. Ze probeert hem op alle mogelijke manieren te helpen de dood van zijn vrouw te verwerken, maar hij weigert categorisch alle hulp.
Dan neemt Linda een drastische beslissing: ze trekt zich terug uit het leven van haar schoonzoon en kleindochters en vertrekt naar Australië. Tom moet zich maar zien te redden. Geconfronteerd met de harde realiteit moet Tom alles op alles zetten om zijn gezin bij elkaar te houden. Zal Linda’s list om Tom wakker te schudden slagen?

4. Het houden van mannen van Myrthe van der Meer

Veel Nederlandse vrouwen hebben een man, of kennen iemand die er een heeft. Voor iedereen die interesse heeft in de man als huisgenoot of er al een heeft en hier meer over wil weten, is er nu Het houden van mannen. Deze compacte en geïllustreerde veldgids is gebaseerd op 20 jaar onderzoek en geeft antwoord op
het hoe en waarom van de man in al zijn facetten: van voeding en verzorging tot training en voortplanting. Het houden van mannen was nog nooit zo eenvoudig!

5. Onverschrokken van Fiona Higgins

Zes mensen ontmoeten elkaar op het zonovergoten Bali om bij een flamboyante goeroe een cursus ‘Overwin je angst’ te volgen. Hun achtergronden zijn even divers als de dingen waar ze bang voor zijn, die variëren van angst voor vliegen, spreken in het openbaar, hoogtes, intimiteit, falen en de dood. Terwijl de groep de nodige uitdagingen moet doorstaan, groeien er warme vriendschappen en bloeit de liefde op. Maar een week vol zon en warmte slaat in één moment om wanneer het ondenkbare gebeurt: de groep belandt in levensgevaar en ieders moed wordt tot het uiterste getest.

6. Een portugese droom van Marieke Woudstra

Velen dromen ervan: een nieuw leven beginnen in een warm land. Maar wat staat je te wachten als je het echt doet?
Een aanstekelijk Ik vertrek-verhaal tegen de achtergrond van de cultuur, de sfeer en de realiteit van een authentiek Portugees dorp
Als de regen weer eens met bakken uit de hemel komt en je staat te balen in een stampvolle forensentrein lijkt het een heerlijke droom: een nieuw leven beginnen in een land met een warm klimaat en ruimte in overvloed. Marjolein en haar geliefde Bart hebben het niet bij dromen gelaten en kochten een oude boerderij met een olijvenboomgaard op een heuvel in Portugal. Na een periode met uitdagingen, hard werken en tegenvallers lukt het hun redelijk om daar zelfvoorzienend en duurzaam te leven.
Maar een land bestaat niet alleen uit pittoreske huisjes en weidse vergezichten. Wil je er écht je nieuwe thuis van maken, dan moet je een band opbouwen met de lokale bewoners. In Een Portugese droom raken Bart en Marjolein, die in Portugal Maria wordt genoemd, bevriend met de dorpelingen, met wie ze zingen, praten, koken, eten, werken en feesten en die hun van alles leren over het land en de streek. Tot zich op een kwade dag een vreemdeling met slechte bedoelingen aandient die hun Portugese droom dreigt te verstoren…

7. 21 Zomers en andere verhalen van Chantal Van Gastel

Ik blijf nog even zitten, de zon schijnt hier heerlijk en ik kan mijn ogen niet van de horizon afhouden. Het wordt drukker en dan weer rustiger. De boot meert aan en vaart weer weg. Ik heb geen haast om te vertrekken. Alles wat me thuis zo dwarszit, glijdt langzaam van me af. Weet je wat? Ik denk er gewoon helemaal niet meer aan. Weg zijn mijn problemen. Ik ben nu hier en ik ga van elke seconde genieten. Aan het eind van de zomer zal ik herboren zijn.

Toevallige ontmoetingen, wilde plannen, een nieuw begin. In de zomer is alles mogelijk. 21 Zomers en andere verhalen is een heerlijke bundeling van de zomerse verhalen van Chantal van Gastel, inclusief het bonusverhaal De laatste keer.

In 21 Zomers bijvoorbeeld gaat Lauren een zomer tegemoet zonder haar grote liefde. Roxy onderneemt in Roxy's Roadtrip een gewaagde reis naar Spanje om een oude vakantieliefde terug te vinden. En Lucy is het zat om als laatste single in haar vriendengroep een blok aan ieders been te zijn en besluit het roer om te gooien in Zomer in New York.

8. Mijn 2e leven van Fausto Brizzi

ijn 2e leven van Fausto Brizzi is een warme, komische roman over liefde en over de moderne obsessie met gezond en verantwoord eten.

Als je trouwt met een veganistische vrouw kan dat vreemde gevolgen hebben. Je krijgt geen pizza salami meer, tiramisu of heerlijke Italiaanse vis. Je staat opeens groene sprietjes te knippen uit een balkonpotje. Haar dieet werkt je gewoon op de zenuwen! Rome lijkt op z’n kop te staan. Maar ja, je houdt van haar…

9. Een man om op te (vr)eten van Petr Hülsmann

Een paar dingen zijn voor Isabelle absoluut heilig: haar lievelingssoap op tv, haar werk in de bloemenwinkel en haar dagelijkse kom soep in het verlopen restaurant aan de overkant. Hoezo controlfreak? Ze kan gewoon niet tegen verrassingen! 

Dan wordt 'haar' restaurant overgenomen door de hippe kok Jens, die weigert om haar vaste lievelingssoep te maken. Maar zijn chocoladetoetje is helaas onweerstaanbaar. En voor ze het weet, staat haar geordende leventje op z'n kop.

Terwijl ze krampachtig probeert de vaste orde te herstellen, blijkt haar hart al andere plannen te hebben...

10. Nooit meer stil van Simone Foekens

In Nooit meer stil van Simone Foekens is het de bedoeling van Jan en Ria Daalders om juist wel de rust op te zoeken: ze gaan met pensioen en willen op een andere manier van het leven gaan genieten. Maar waar Jan het werk niet blijkt te kunnen loslaten en zich toch weer op een onderneming stort, krijgt Ria last van oorsuizen. Elk op hun eigen manier hebben ze dus moeite om die stilte te bewerkstelligen.

Naar welke boeken kijken jullie het meest uit?



Reacties op: Deze feelgood toppers verschijnen in mei

Meer informatie

Gerelateerd