Een kerst vol verrassingen: hoofdstuk 8

op 21 december 2018 door

Stefan Tetelepta liet Jen in het hoofdstuk van gisteren duidelijke keuzes maken: you go girl! Weg met die mannen, die haar onzeker maakten en op naar familie en (oude) vrienden die er werkelijk toe doen in het leven. Heb jij ook zo genoten van de onverwachte wending die hij aan het verhaal gaf? Vandaag vertelt Jaimie Pisonier het verhaal verder als zij de pen van Stefan overneemt. Wat gaat Jen doen nu ze plotseling oog in oog staat met haar jeugdliefde en zijn dochter? Lees snel verder!

f3ade16d60e1c9d01178a2f3e0ec3342.png

Over Jaimie Pisonier

838769d552a7d2326a8d6c8c8ebbf62c.pngJaimie Pisonier (1978) volgde de opleiding haarzorg, maar haar passie lag niet tussen de krulspelden. Ze trouwde haar jeugdliefde en na het grootbrengen van hun twee kinderen, begon ze in 2015 aan zes verschillende schrijfcursussen en een eerste manuscript.

Ze behaalde in 2017 via NHA een getuigschrift ‘korte verhalen schrijven’, via CVA een diploma ‘creatief schrijven’ en bracht haar debuutroman in eigen beheer uit. Ondertussen schrijft ze het tweede boekdeel (Dane & Katie) van de romanreeks Vriendschap en liefde. Behalve dat ze meeschreef aan het Kerstvervolgverhaal schreef ze ook speciaal voor de Feelgood Club het korte lieve feelgood kerstverhaal Op pad met Rudolf.

Hoofdstuk 8

Ook al kende ik mijn eigen naam al heel mijn leven lang, toch ging er een schok door me heen toen Vincent mijn volledige naam uitsprak. Amper verstaanbaar voor anderen, maar luid genoeg voor mij, om elke vezel in mijn lichaam te waarschuwen voor de gevaren die deze stem nog steeds voor mij had. Met een ruk draaide ik me om en greep mijn zus bij de pols, terwijl ik sissend aangaf dat het naar hier komen een grote fout van mij was en dat ik dus maar beter kon vertrekken. Ik was dat écht van plan, maar de smekende en fluisterende woorden van mijn zus maakten het moeilijk om daadwerkelijk weg te gaan.

‘Jennifer, nee, loop niet opnieuw weg.’

‘Katinka, niemand wil mij hier hebben. Iedereen kijkt boos naar me.’

‘Jenny toch, je kan moeilijk verwachten dat de familie je vandaag met open armen ontvangt. Ten eerste: je negeert elk jaar hun uitnodiging en ten tweede: zelfs wij wisten niet eens dat je dit jaar wél zou komen. Mama komt vanavond niet, pas morgen. Maar je bent er nu, dus blijf alsjeblieft en bijt voor eens en altijd door deze zure appel heen.’

Lees hier het volledige hoofdstuk

Hoe gaat dit verder? We zullen het morgen weten als Anneke Kleine Staarman de pen van Jaimie overneemt en misschien weer een nieuwe wending aan het verhaal gaat geven. Zie we jullie morgen terug?

Heb je een hoofdstuk gemist? Hier vind je een overzicht van alle hoofdstukken.

 Reacties op: Een kerst vol verrassingen: hoofdstuk 8

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jaimie Pisonier

Jaimie Pisonier

Jaimie Pisonier (1978) volgde de opleiding haarzorg, maar haar passie lag niet tussen de krulspelden. Ze begon in 2014/'15 aan zes verschillende schrijfcursussen en een eerste manuscript, behaalde in ...