Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Een reis door de boekenkast: augustus

op 06 augustus 2019 door

Het is weer tijd voor de maandelijkse reis door de boekenkast! Naast de boeken die wij mogen recenseren voor jullie, puilen onze boekenkasten ook uit met ongelezen boeken! Dus gaan wij elke maand de uitdaging aan om een boek uit eigen kast te lezen. Vandaag lees je of dat vorige maand gelukt is en welk boek we in augustus uit onze boekenkast pakken.

- Door Diana en Marieke -

b81ac7a5bf41fe00f2fe262931d0b5fc.jpg

Renate:

Het boek wat ik wilde lezen was Blijf hun namen noemen van Simon Sprenger en dat is zowaar gelukt, kwam denk ook omdat boek terug moest naar de bieb, het was wel een bijzonder boek, het ging over de Tweede Wereldoorlog en speelde zich af in Noorwegen, ook de nasleep van de oorlog werd verteld, wat ik heel bijzonder vond was dat de hoofdstukken op alfabet gingen.

Waar ik deze maand naar uit kijk is Ik wist het al van Kristin Harmel, dankzij een buddy heel nieuwsgierig geworden en gelijk gereserveerd bij de bieb, en die kwam net binnen, dus daar kijk ik erg naar uit.

e576d75bf21f4751d8cb89e33074afb4.jpg

Mandy:

In juli was ik van plan het boek De prins op het verkeerde paard te lezen. Dit is op een paar pagina's na gelukt. Het is in ieder geval een typische Mansell en ik heb er echt van genoten. Het heeft een fijne luchtige schrijfstijl en het speelt zich af in een dorp waarbij je verschillende personages goed leert kennen en er zijn dus meerdere verhaallijnen.

In augustus kijk ik uit naar Jacoba, dochter van Holland van Simone van der Vlugt. Ik ben gek op haar historische romans en lees ze eigenlijk veel te weinig. Dit boek staat dan ook al een aantal jaren ongelezen in de kast. Tijd om hem op te pakken. Ik weet nu al dat ik er een aantal uur leesplezier aan ga beleven.

02a9a345dfd6a4a9ced963cdcef5bb58.jpg

Marieke

Ja, het is gelukt De Franse tuinman van Santa Montefiore is uit de kast en gelezen! En ik vond het prachtig.

Voor augustus wil ik heel graag deel vier van de Zeven zussen gaan lezen: Parel. van Lucinda Riley Deel drie is alweer lang geleden en voor de Zeven zussen challenge is deze keus dus ook gelijk heel handig.

40d323af9193fa607591c4259b5377e5.jpg

Sanne

Haha het is me weer niet gelukt hoor! Ik heb me afgelopen maand door de boeken heen geworsteld, dat lag overigens niet aan de boeken, maar het lukte me niet uit mijn leesdip te komen. Ook Het meisje en de miljonair uit de miljonairs-serie van Jessica Clare had daaronder te leiden. Maaaaarrr... een boek dat ik al lang geleden voornam om te lezen ging wel uit: Nee heb je van Charlotte de Monchy. Yes! En het was een aanrader, echt een heerlijk zomers vakantieboek. En ook Parel van Lucinda Riley, een boek dat ik al heel lang wilde lezen, ging uit. WAUW! Was dat dan eindelijk mijn leesdip?

Voor deze maand ga ik denk ik verder met een boek van Lucinda Riley. Een boek dat niet zo heel lang op mijn digitale plankje staat, maar toch al weer een paar weken, is Het Italiaanse meisje. Of zal ik verder gaan in De zeven zussen en Maan ook gelijk maar verorberen? Ik denk dat ik me maar laat verrassen.  

8a32e2a0ecf0a0f90a33bc51665aae7e.jpg

Janneke

Nou Ik wist het al van Kristin Harmel heb ik nog steeds niet gelezen, maar wel een ander boek uit eigen kast! Ik las namelijk samen met Marieke De Franse tuinman van Santa Montefiore! Dit boek stond zeker al een jaar in mijn kast en ben erg blij dat ik hem nu eindelijk heb gelezen.

Voor volgende maand ben ik stiekem al begonnen op mijn e-reader aan Het eindeloze strand van Jenny Colgan. Maar op mijn e-reader lees ik eigenlijk op dit moment alleen maar een half uurtje in bed dus dat duurt nog wel even voordat ik hem uit heb.

c12b709025523abf90b7497e4978ed38.jpg

Helma

Deze maand heb ik zowel Shay als De Bijles, die klaar stonden op mijn ereader, gelezen. Dat moest ook wel want voor allebei de boeken mocht ik meedoen met de blogtour. Voor komende maand staat er nog een aantal recensieboeken in de planning. Dus daar ben ik waarschijnlijk nog wel even zoet mee. Een van die boeken is Alles voor jou van Liane Moriarty. Het is mijn eerste kennismaking met haar. Dus ik ben benieuwd of het boek en haar schrijfstijl me gaan aanspreken. De boeken die al langer in mijn kast staan, zullen dus nog meer geduld moeten hebben.

f1003fd51da1f6136f3c73f46ea5d18d.jpg

Lore

Opnieuw ben ik erin geslaagd een boek te lezen uit mijn kast. Deze maand waren het er zelfs meerdere, waaronder mijn twee voorgenomen boeken: Als morgen niet bestaat van Jennifer Armentrout en Ik wil niet voor je vallen van Christina Lauren. Allebei waren het geweldig leuke boeken, spijtig dat ze zo lang zijn blijven staan.

Een boek waar ik naar uit kijk om te lezen komende maand is Alles of niets! van Gillian King. Deze staat al heel lang ongelezen in mijn kast. Nu ik meedoe aan de leesclub van Ik mis je, kan ik niet anders dan dit boek ook eens lezen. Gillian King heeft metIk mis je een prachtig boek geschreven en ik vraag mij af of ze dit bij Alles of niets! ook deed.

7a2687da2827f591530d2d1bf14d0de9.jpg

Marleen

Fuck the quarter life crisis en De onverklaarbare logica van mijn leven lagen allebei klaar, maar ik kreeg teveel boeken binnen om deze op te kunnen pakken. Ze liggen allebei nog steeds klaar en ik heb er geen andere boeken bijgelegd eigenlijk. Misschien dat ik ook nog tijd kan vinden voor Showstealer, maar ik heb geen hoge verwachtingen. Ik verwacht ook nog een aantal toffe titels in augustus, dus wie weet wat de maand gaat brengen!

618bd816b4be1b1a7ba2bee77ee2355f.jpg

Diana

Vorige maand stond weer Alter Ego van Marissa Meyer klaar om gelezen te worden. Welgeteld heb ik vier pagina's uit dat boek aan Casper voorgelezen en verder is het blijven liggen. De vier pagina's smaakten zeker naar meer, maar andere boeken kregen voorrang.

In augustus wil ik zeker De zeven zussen lezen. Ik verwacht dat dat wel gaat lukken, want ik ben er al in bezig. Een prachtig verhaal tot nu toe. Een genot om in verder te gaan.

Welk boek uit eigen kast lees jij in augustus?



Reacties op: Een reis door de boekenkast: augustus

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Kristin Harmel

Kristin Harmel

Kristin Harmel (1979) is een Amerikaans schrijfster van zes romans, waaronder Zo...

Simone van der Vlugt

Simone van der Vlugt

Simone van der Vlugt (Hoorn, 1966) hoort bij de top van de Nederlandse thrillera...

Lucinda Riley

Lucinda Riley

Lucinda Riley werd in 1965 in Ierland geboren, en na een vroegere carrièr...

Jenny Colgan

Jenny Colgan

De Engelse bestsellerauteur Jenny Colgan is geboren in Schotland en heeft i...