Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Estafettetip: Amarins tipt Anita

op 20 april 2023 door

Op 25 februari gaf AeneA met haar tip Storm over Jacaranda van Tamara McKinley het estafettestokje door aan Amarins. Vandaag kunnen jullie lezen wat ze van Aenea's tip vond. Heeft ze genoten van haar reis naar Australië of was ze liever naar andere oorden vertrokken? En welke tip heeft zij voor Anita in petto? 

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg


Over Storm over Jacaranda

De wijngaarden van Jacaranda behoorden eens tot de machtigste van Australië. Maar nu Joseph Witney - het tirannieke hoofd van de familie - overleden is, komt het bedrijf in de problemen. Om haar kleindochter Sophie ervan te overtuigen dat de wijngaarden onder geen beding verkocht mogen worden, neemt Cordelia, Josephs weduwe, haar mee naar de Hunter-vallei, de plek waar het allemaal begon. Daar vertelt Cordelia het verhaal van Rose, een jong meisje dat halverwege de negentiende eeuw wegvluchtte uit Engeland om een nieuw bestaan op te bouwen in het wilde, onbekende Australië...

Storm over Jacaranda is het adembenemende verhaal over meerdere generaties van een bijzondere familie. Een geschiedenis die begint in het Britse Sussex in 1830 en eindigt in het hedendaagse Australië, en dit alles bedekt met een vleugje heerlijke wijn.

Hoe was de tip?

Toen ik de tip van AeneA kreeg ben ik meteen op zoek gegaan naar het boek. De titel zei me niets, de schrijfster wel. Gelukkig kwam ik het boek meteen tegen in mijn KoboPlus abonnement en zodoende begon ik al vrij snel te lezen. Ik dacht uit AeneA's uitleg dat het niet een al te dik boek zou zijn, maar niets was minder waar. Een boek van ruim 350 pagina’s.

Wat een prachtige schrijfstijl heeft McKinley. Hoewel ik het heel erg beschrijvend vond en daar niet altijd fan van ben, zoog ze me toch direct mee in het familieverhaal. Meteen wordt je duidelijk dat er een groot geheim speelt in deze familie. Het verhaal wordt verteld vanuit twee perspectieven. Je volgt in het heden het leven van Cordelia en haar familie. Wanneer zij op reis gaat met haar kleindochter Sophie word je regelmatig meegenomen naar het verleden, hier maak je vooral kennis met het leven van Rose, de grootmoeder van Cordelia. De beide verhaallijnen worden op een prachtige manier bij elkaar gebracht en je ontdekt beetje bij beetje de geheimen uit het verleden van een enerverende familie. Tot het laatste moment blijf je geboeid want de ontrafeling van het geheim duurt echt tot het allerlaatst. En uiteindelijk word je dan nog op een plotwending getrakteerd die ik heel stiekem wel zag aankomen.

Ik heb erg genoten van dit verhaal en de tip was dan ook een schot in de roos AeneA! Wanneer ik deze tip niet had ontvangen had ik denk ik dit boek niet meteen opgepakt. Erg leuk om zo een wat ouder werk te lezen van een schrijfster waarvan ik onder pseudoniem al wel werk las. Een aanrader voor iedereen die, naast een prachtig verhaal, ook van Australië en haar mooie natuur houdt.

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Mijn tip voor Anita

Anita kende ik niet heel goed, dus heb eens haar profiel doorgespit om te kijken wat ze graag leest. Al gauw viel me een boek op dat ik al weer een tijdje geleden gelezen heb, maar wat ik bijzonder mooi vond en dus hopelijk een mooie tip voor deze estafette rubriek is.

Mijn tip voor jou is Het meisje op de rots van Lucinda Riley.

Ik heb al een aantal standalones van Riley gelezen en elke keer word ik weer verrast door een prachtig verhaal. Haar schrijfstijl is zo fijn en het verhaal sleept je elke keer even mee naar een andere wereld. Ik hoop dat jij ook heel erg gaat genieten van dit bijzonder mooie verhaal! Alvast veel leesplezier.

Over Het meisje op de rots

Met een gebroken hart verlaat Grania Ryan New York om terug te keren naar haar ouderlijk huis aan de Ierse kust. Daar ontmoet ze op een stormachtige avond Aurora, een jong meisje dat Grania’s leven voorgoed zal veranderen.

Terwijl Grania en Aurora een steeds hechtere band krijgen, wordt duidelijk dat het verleden hun families onlosmakelijk met elkaar heeft verbonden. Via een stapel oude brieven leert Grania over de gruwelen van de Eerste Wereldoorlog, over die ene wanhoopsdaad een eeuw gelezen en over het verdriet dat de twee families al generaties lang achtervolgt.

Het meisje op de rots vertelt het verhaal van twee bijzondere vrouwen en hun zoektocht naar hun verleden, van het historische Engeland naar hedendaags New York en van de indrukwekkende Ierse kust naar een legendarisch herenhuis in Londen. Zal liefde en hoop in de toekomst het verdriet uit het verleden overwinnen?

Hebben jullie de tip die Amarins aan Anita geeft al gelezen? Of zetten jullie deze tip op jullie wil ik lezen lijst? We zijn benieuwd!

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Wil je ook meedoen?

Wij zijn altijd op zoek naar lezers die mee willen doen. Ook als je al eerder hebt meegedaan ben je van harte welkom. Stuur dan een email naar fabulous.feelgood@gmail.com. Wij maken dan een schema en laten weten wanneer je aan de beurt bent.

Wat verwachten we van je?

Allereerst krijg je een feelgood tip. Je gaat op zoek naar het boek (boekenkast, online, bibliotheek) en leest binnen een maand het boek. Dan schrijf je een kort stukje over de tip, wat je ervan vond toen je die ontving, hoe het lezen is bevallen en een eindconclusie over het boek en dat mail je weer naar ons.
Van ons krijg je een nieuwe naam van een andere feelgood lezer. Op Hebban kan je zien wat zij/hij al heeft gelezen en wat de favorieten zijn. Dan kies je een feelgood roman waarvan je denkt dat die lezer het mooi of interessant vindt. En ook die titel, met de reden waarom je het hebt gekozen zet je op de mail en wij maken er weer een mooie blog van! Supertof toch?

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg



Reacties op: Estafettetip: Amarins tipt Anita

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Tamara McKinley

Tamara McKinley

Tamara McKinley groeide op in Australië maar woont al lange tijd in Engelan...

Lucinda Riley

Lucinda Riley

Lucinda Riley werd in 1965 in Ierland geboren, en na een vroegere carrièr...