Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Estafettetip: Anita tipt Mandy

op 10 mei 2023 door

Op 20 april gaf Amarins met haar tip Het meisje op de rots van Lucinda Riley het estafettestokje door aan Anita. Vandaag kunnen jullie lezen wat ze van Amarins tip vond. Heeft ze genoten van de zoektocht van de hoofdpersonen naar hun verleden en de reis van het historische Engeland naar hedendaags New York en van de indrukwekkende Ierse kust naar een legendarisch herenhuis in Londen. En welke tip heeft zij voor Mandy in petto? 

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg


Over Het meisje op de rots

Met een gebroken hart verlaat Grania Ryan New York om terug te keren naar haar ouderlijk huis aan de Ierse kust. Daar ontmoet ze op een stormachtige avond Aurora, een jong meisje dat Grania’s leven voorgoed zal veranderen.

Terwijl Grania en Aurora een steeds hechtere band krijgen, wordt duidelijk dat het verleden hun families onlosmakelijk met elkaar heeft verbonden. Via een stapel oude brieven leert Grania over de gruwelen van de Eerste Wereldoorlog, over die ene wanhoopsdaad een eeuw gelezen en over het verdriet dat de twee families al generaties lang achtervolgt.

Het meisje op de rots vertelt het verhaal van twee bijzondere vrouwen en hun zoektocht naar hun verleden, van het historische Engeland naar hedendaags New York en van de indrukwekkende Ierse kust naar een legendarisch herenhuis in Londen. Zal liefde en hoop in de toekomst het verdriet uit het verleden overwinnen?

Hoe was de tip?

Vorig jaar was me goed bevallen dus ik had me weer opgegeven voor de estafette-tip. De laatste tijd was ik niet veel in de feelgood  groep (zeg maar helemaal niet meer) en ik bedacht me wel halverwege deze maand moest ik nu niet een tip inleveren?
Ik had eerder dit jaar al een schema gekregen maar die werd weer herroepen en nu begon ik me dus af te vragen gaat het nog wel door? Maar gelukkig ik zag via de groep op Facebook dat ik een tip had gekregen, en dat het allemaal wat verlaat was.
En dan de schrijfster … Lucinda Riley! … Ik heb nog wat (niet-gelezen) boeken van haar staan. Ik denk dat ik deze schrijfster wel de titel “schrijver van de eeuw” zou willen geven. En wat ontzettend jammer dat er geen nieuwe boeken meer van haar hand zullen verschijnen!

Maar goed terug naar het boek.

Lucinda Riley kan als geen ander een verhaal vertellen waar je helemaal ingezogen wordt en natuurlijk ook in dit boek. In het begin zijn het allemaal losse personen maar langzamerhand krijg je door hoe het verband is tussen de families/personen. Ik heb genoten en de laatste honderd pagina’s heb ik gelezen op de boot terwijl mijn man sliep, ik wilde weten hoe het afliep! Er kwamen zelfs nog wat traantjes aan te pas, altijd fijn als je dan alleen bent… - ;)

Al met al een mooi boek en ik ben blij dat Amarins dit boek heeft getipt, ik zou het natuurlijk wel op een dag gaan lezen maar de hoeveelheid boeken op mijn e-reader groeit alleen maar en soms weet je niet meer wat je moet kiezen. Dank je wel!

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Mijn tip voor Mandy

Mandy heeft echt al heel veel gelezen en ik zag veel non-fictie, ook wat Tweede Wereldoorlog boeken en veel boeken waar kind(eren) de hoofdrol spelen.

Ik heb een aantal boeken bedacht die wat voor haar zouden kunnen zijn.:

  • Dromen van Jou van Dani Atkins waar ik echt een aantal zakdoeken voor nodig had. Een  prachtig verhaal over twee gezinnen die elkaar niet kennen maar toch verbonden zijn.
  • Bij mij ben je veilig van Sharon Cameron een waargebeurd verhaal van een jonge vrouw die tijdens de Tweede Wereldoorlg dertien Joden verborgen hield.
  • Of boeken van Diney Costeloe, die ook vaak gaan over de Tweede Wereldoorlog en bekeken met de ogen van een kind.

Uiteindelijk kies ik voor De laatste brief van Rebecca Yarros

Ik heb voornamelijk gekozen voor dit boek omdat ik zag dat Mandy deze ook op haar WIL lijst heeft staan en ook dat ze meerdere boeken heeft gelezen van deze schrijfster, hoewel het een echte feelgood is hoop ik dat het toch een goede tip voor haar is.

Veel leesplezier!

Over De laatste brief

Een aangrijpende feelgoodroman over een kick-ass single mom.

Ella werd op haar negentiende moeder van een tweeling en runt nu, vijf jaar later, een bed & breakfast. Ze heeft per brief contact met Beckett, die met haar overleden broer in het leger zat. Dan komt Beckett zonder dat ze het weet terug van uitzending en gaat hij in haar B&B logeren om haar te helpen.

Zij moet daar niets van hebben, ze kan het toch wel alleen? Maar haar kinderen zijn gek op hem. In ‘De laatste brief’ laat Rebecca Yarros zien dat hoe sterk je ook bent, de liefde vaak nóg sterker is.

Hebben jullie de tip die Anita aan Mandy geeft al gelezen? Of zetten jullie deze tip op jullie wil ik lezen lijst? We zijn benieuwd!

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Wil je ook meedoen?

Wij zijn altijd op zoek naar lezers die mee willen doen. Ook als je al eerder hebt meegedaan ben je van harte welkom. Stuur dan een email naar fabulous.feelgood@gmail.com. Wij maken dan een schema en laten weten wanneer je aan de beurt bent.

Wat verwachten we van je?

Allereerst krijg je een feelgood tip. Je gaat op zoek naar het boek (boekenkast, online, bibliotheek) en leest binnen een maand het boek. Dan schrijf je een kort stukje over de tip, wat je ervan vond toen je die ontving, hoe het lezen is bevallen en een eindconclusie over het boek en dat mail je weer naar ons.
Van ons krijg je een nieuwe naam van een andere feelgood lezer. Op Hebban kan je zien wat zij/hij al heeft gelezen en wat de favorieten zijn. Dan kies je een feelgood roman waarvan je denkt dat die lezer het mooi of interessant vindt. En ook die titel, met de reden waarom je het hebt gekozen zet je op de mail en wij maken er weer een mooie blog van! Supertof toch?

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg



Reacties op: Estafettetip: Anita tipt Mandy

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Lucinda Riley

Lucinda Riley

Lucinda Riley werd in 1965 in Ierland geboren, en na een vroegere carrièr...

Rebecca Yarros

Rebecca Yarros

Rebecca Yarros is een hopeloze romanticus en liefhebber van dingen als chocolade...