Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Estafettetip: Joella tipt Sanne

op 12 oktober 2023 door

Op 20 september gaf Renate met haar tip Het meisje in de witte kimono van Ana Johns het estafettestokje door aan Joella. Vandaag kunnen jullie lezen wat ze van deze tip vond. Heeft ze genoten van deze hartverscheurende roman? En welke tip heeft zij voor Sanne in petto?

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg


Over Het meisje in de witte kimono

Japan, 1957. De 17-jarige Naoko Nakamura wijst de man die haar vader voor haar heeft uitgezocht af en volgt haar hart: ze wil enkel trouwen met de Amerikaanse soldaat van wie ze houdt. Als gevolg van die beslissing wordt ze verstoten door haar familie, omdat de schande van een huwelijk met een buitenlander te groot is. Maar als haar geliefde niet terugkeert van een missie en zij zwanger blijkt, kan ze nergens terecht. Haar vader is onverbiddelijk: ze mag enkel terugkomen naar huis als ze het halfbloed kind dat ze draagt opgeeft…

Amerika, nu. Tori Kovac zorgt voor haar vader in zijn laatste dagen als ze een brief vindt die haar leven op zijn kop zet, en die duizenden vragen oproept over haar vader, over hun familie en over wat ze dacht te weten. Ze gaat op zoek naar antwoorden, een zoektocht die naar Japan leidt…

Een hartverscheurende roman over een duistere periode in de geschiedenis van Japan. Ana Johns baseert haar bitterzoete verhaal op de ervaringen van haar vader die als Amerikaanse soldaat diende in Japan, waar relaties door beide landen actief ontmoedigd werden en de kinderen uit die relaties nergens welkom waren.

Hoe was de tip?

Lieve Renate, wat heb ik genoten van dit verhaal! Het boek had me meteen in zijn greep en liet me niet meer los totdat ik het boek dichtsloeg.Het hoofdpersonage is echt in mijn hart gekropen. Het is een roman met een lach en traan, maar ook verbazing kwam om de hoek kijken. Via dit verhaal heb ik kennis mogen maken met een stukje Japan. Ik heb er zo van genoten dat ik iedereen die het boek nog niet heeft gelezen aanraden om dat alsnog te gaan doen. Dat heb ik ook al bij familieleden gedaan! Ik kan dan ook niet anders dan dit boek de volle 5 sterren te geven. Bedankt voor de tip Renate!

Mijn tip voor Sanne

Sanne, als ik door jouw ‘wil ik lezen’-lijst struin, zie ik dat jouw lijst net zo divers is als die van mij. Dan kom ik het boek tegen waarvan ik zelf enorm van genoten heb en die ik eerder zelf als tip heb gekregen. Met dit boek blijven we in Aziatische sferen. Mijn tip voor jou is: De perfecte zus van Jean Kwok. Ik hoop dat jij van dit verhaal net zo mag genieten als ik destijds.

Over De perfecte zus

Sylvie, de mooie, briljante, succesvolle oudste dochter van de Chinees-Amerikaanse familie Lee, vliegt naar Nederland voor een laatste bezoek aan haar stervende grootmoeder en verdwijnt dan spoorloos. Sylvie is geen vreemde in Nederland: ze groeide er op in het gezin van haar oom, omdat haar eigen ouders als ongeletterde immigranten te arm waren om hun beide dochters te kunnen onderhouden. Ze verhuisde pas weer terug naar haar familie in New York toen ze negen was. Amy, de beschermd opgegroeide tweede dochter van de familie Lee, was nog te jong om zich dit alles te kunnen herinneren. Zij heeft altijd tegen haar grote zus opgekeken als de sterke en onverschrokken alleskunner die haar overlaadde met onvoorwaardelijke liefde.

Nu Sylvie is verdwenen, is het Amy’s beurt om doortastend te zijn. Angstig maar vastberaden reist ze naar de laatste plek waar haar zus is gezien. Maar in plaats van eenvoudige antwoorden te krijgen, ontdekt ze de gecompliceerde en pijnlijke waarheid. Sylvie, de perfecte zus, had grote geheimen. Geheimen die meer onthullen over Amy’s familie dan ze zich ooit had kunnen voorstellen.

Hebben jullie de tip die Joella aan Sanne geeft al gelezen? Of zetten jullie deze tip op jullie wil ik lezen lijst? We zijn benieuwd!



Reacties op: Estafettetip: Joella tipt Sanne

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Ana Johns

Ana Johns

Ana Johns studeerde journalistiek maar ging vervolgens aan de slag in de kunstwe...

Jean Kwok

Jean Kwok

Jean Kwok is geboren in Hong Kong, opgegroeid in New York en voor de liefde verh...