Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Estafettetip: Sanne tipt Elly

op 06 februari 2024 door

In het jaar 2023 was Joëlla aan de beurt om een van ons te voorzien van een boekentip. Ze raadde Sanne aan De perfecte zus van Jean Kwok te lezen. Vandaag lezen jullie wat Sanne van het boek vond. Was de tip van Joëlla een schot in de roos, of sloeg ze de plank volledig mis?

- door Sanne -

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Sorry sorry dat deze blog een tijd op zich heeft laten wachten! Ik heb last van een behoorlijke leesdip en de zorg voor/over de kinderen nam een behoorlijk ruimte van mijn leesuurtjes en -rust in. De zin in lezen, maar ook in het schrijven, was ver te zoeken. Hopelijk vergeven jullie het me!

Over De perfecte zus

Sylvie, de mooie, briljante, succesvolle oudste dochter van de Chinees-Amerikaanse familie Lee, vliegt naar Nederland voor een laatste bezoek aan haar stervende grootmoeder – en verdwijnt dan spoorloos. Sylvie is geen vreemde in Nederland: ze groeide er op in het gezin van haar oom omdat haar eigen ouders als ongeletterde immigranten te arm waren om hun beide dochters te kunnen onderhouden. Ze verhuisde pas weer terug naar haar familie in New York toen ze negen was. Amy, de beschermd opgegroeide tweede dochter van de familie Lee, was nog te jong om zich dit alles te kunnen herinneren. Zij heeft altijd tegen haar grote zus opgekeken als de sterke en onverschrokken alleskunner die haar overlaadde met onvoorwaardelijke liefde.

Nu Sylvie is verdwenen, is het Amy’s beurt om doortastend te zijn. Angstig maar vastberaden reist ze naar de laatste plek waar haar zus is gezien. Maar in plaats van eenvoudige antwoorden te krijgen, ontdekt ze de gecompliceerde en pijnlijke waarheid. Sylvie, de perfecte zus, had grote geheimen. Geheimen die meer onthullen over Amy’s familie dan ze zich ooit had kunnen voorstellen.

Hoe was de tip?

Vaak kan ik het me niet meer herinneren of ik een boek op mijn 'wil-ik-lezen' plankje heb gezet, er zijn immers zoveel mooie boeken die me aanspreken! Maar toen ik mijn tip zag, wist ik gelijk dat ik dit boek al langere tijd wilde lezen. Ik was hem uit het oog verloren, en nu zou het er eindelijk van komen! Ik was er gelijk blij mee en toen moest ik nog beginnen aan het boek.

Het verhaal bleef me verrassen. Ik had niet verwacht dat het verhaal zich voor zo'n groot gedeelte afspeelde in Nederland. Ik vond dat het beeld van Nederland goed werd neergezet en heb ook gelachen om typisch Nederlandse details, zoals hoe wij altijd de gordijnen open hebben. In het verlengde daarvan vond ik het ook verrassend hoe de schrijfster het cultuurverschil tussen Nederland, China en Amerika wist neer te zetten. Dat vind ik altijd boeiend om over te lezen. Maar het meest werd ik verrast door de opbouw van het plot. Ik verwachtte een roman, maar kreeg een spannend 'whodunnit'-verhaal. 

Al die verrassingen, plus een goed en prettig leesbaar geheel, maakt het tot een heerlijke tip, al had ik misschien ietsje meer romantiek verwacht.

Joëlla, heel erg bedankt voor jouw tip! Want hoewel het een tijd duurde voor ik het uit had, genoot ik er wel van en ben ik blij dat ik een boek van mijn plankje heb mogen lezen!

Mijn tip voor Elly

Wat een genot was het om jou boekenplankjes te bekijken Elly. Ik zag heel veel overeenkomsten als het om onze leessmaak gaat, en had meermaals flashbacks naar prachtige boeken die ik las. Het werd dan ook mijn missie om jou een meer dan mooi boek te tippen. En na een tijd rondgestruind te hebben in jouw boekenstapeltjes wist ik het: het moest een historische roman worden die je een tijd zou bij blijven. Ik hoop dat ik daarin zal slagen. Mijn tip voor jou is: De sterrengever van Jojo Moyes.

Over De sterrengever

Kentucky, 1937. Wanneer Alice hoort dat de bibliotheek vrouwen zoekt om te paard afgelegen huizen te bezoeken met boeken, besluit ze zich aan te melden. Ze is een prima ruiter, en dit biedt haar een ontsnapping uit het benauwende huis van haar man en schoonvader. Onder leiding van de vrijgevochten Marge vormen vijf vrouwen al snel een hechte groep, maar hun vriendschap wordt op de proef gesteld als een deel van het dorp én de wet zich tegen hen keren…
Jojo Moyes is een internationale bestsellerauteur: in totaal zijn er wereldwijd al meer dan 32 miljoen van haar boeken over de toonbank gegaan.

Hebben jullie de tip van Sanne aan Elly al gelezen? Of zetten jullie deze tip op je wil ik lezen lijst? We zijn benieuwd!

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Wil je ook meedoen?

Wij zijn altijd op zoek naar lezers die mee willen doen. Ook als je al eerder hebt meegedaan ben je van harte welkom. Stuur dan een email naar fabulous.feelgood@gmail.com. Wij maken dan een schema en laten weten wanneer je aan de beurt bent.

Wat verwachten we van je?

Allereerst krijg je een feelgood tip. Je gaat op zoek naar het boek (boekenkast, online, bibliotheek) en leest binnen een maand het boek. Dan schrijf je een kort stukje over de tip, wat je ervan vond toen je die ontving, hoe het lezen is bevallen en een eindconclusie over het boek en dat mail je weer naar ons.
Van ons krijg je een nieuwe naam van een andere feelgood lezer. Op Hebban kan je zien wat zij/hij al heeft gelezen en wat de favorieten zijn. Dan kies je een feelgood roman waarvan je denkt dat die lezer het mooi of interessant vindt. En ook die titel, met de reden waarom je het hebt gekozen zet je op de mail en wij maken er weer een mooie blog van! Supertof toch?



Reacties op: Estafettetip: Sanne tipt Elly

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jean Kwok

Jean Kwok

Jean Kwok is geboren in Hong Kong, opgegroeid in New York en voor de liefde verh...

Jojo Moyes

Jojo Moyes

Jojo Moyes (1969) is een Britse romanschrijfster en journaliste. Haar eerste boe...