Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Feelgood Friday tussendoortje: De nachtwacht - Anne West

op 05 januari 2024 door

In 2024 gaan we gewoon verder met het Feelgood Friday Tussendoortje, zolang de voorraad strekt zullen we maar zeggen. Gelukkig zijn er nog steeds korte verhalen en novelles te lezen die passen bij onze artikelen. Voor vandaag koos Marieke voor een kort verhaal van Anne West.

- door Marieke -

c3264e80f4897df3d4c05e38663457ea.png

Gister dacht ik ineens: 'O jee, het is morgen vrijdag en we hebben nog geen tussendoortje'. Ik zocht op de online bibliotheek naar korte verhalen en kwam Anne West weer tegen. Al twee keer eerder las ik een kort verhaal van haar die goed waren bevallen en besloot daarom om er nog maar een te kiezen. Mijn oog viel op De nachtwacht.

De nachtwacht - Anne West

Kristel draait een nachtdienst in verpleeghuis Dennenrust als de rust ineens wreed wordt verstoord. Ze denkt meteen aan een overval, want normaal gesproken gebeurt hier nooit iets midden in de nacht. Maar het blijken de nieuwe nachtwakers te zijn. Waarvan er eentje wel verdacht aantrekkelijk is!

Mijn mening

Het is een kort verhaal waarin best veel gebeurt. Maar juist omdat het een kort verhaal is, wordt niet alles helemaal goed uitgewerkt. Kristel werkt in een verpleeghuis en die setting is leuk, daar is veel mee te doen, maar het is enkel een decor en over het werk komen we niet veel te weten. Daarbij is de afdelingsmanager niet geloofwaardig in haar manier van doen. Maar dat terzijde, want het verhaal is wel leuk. Kristel heeft hart voor haar werk en springt regelmatig in als de nood hoog is. Tijdens een nachtdienst wordt ze verrast door de aanwezigheid van een beveiligingsman, en wat voor een. Maar alles in haar zet zich af tegen hem, wat komt door een slechte ervaring in het verleden. Het is iets wat in een langere roman beter uitgewerkt zou worden, maar nu net voldoende is. Toch is de chemie aanwezig, wordt het nog even spannend en komt alles op het einde goed.

De manier van schrijven van West spreekt me elke keer als ik iets van haar lees aan, en steeds weet ze me mee te trekken in haar verhaal. De balans tussen uitleg en dialogen is heel goed en er zit een fijne humor in. Vriendschap en vertrouwen zijn belangrijke thema's die opvallen.

De nachtwacht is een prettig kort verhaal om te lezen met leuke personages.  Een ideaal tussendoortje en ik heb me er goed mee vermaakt.



Reacties op: Feelgood Friday tussendoortje: De nachtwacht - Anne West

Meer informatie

Over

Anne West

Anne West

Anne West is auteur van de Fantasyseries 'De Macht van het Zwaard' en 'De Koning...