Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Feelgood Friday Tussendoortje: Zomerzoet

op 30 juni 2023 door

Wat vliegt de tijd toch, al weer is er een week om en dus weer tijd voor ons Feelgood Friday Tussendoortje! Afgelopen maandag kwam ik terug van een heerlijk weekje vakantie in eigen land met fijne zomerse temperaturen. Ik las niet heel veel doordat het strand lonkte en leuke bezienswaardigheden voorrang kregen op mijn boeken. Het 'tussendoortje' las ik wel en ik heb deze keer gekozen voor de novelle Zomerzoet van Jet Nijland. Een verhaal geheel passend bij vakantie vieren!

-door Amarins-

5c87fd6d62f497e4064c1ed4c50920c3.png

Zomerzoet

Eva mag de hele zomer werken bij een strandbar op het schiereiland Pilion in Griekenland. Ze wil niets liever dan weg uit Nederland om een nare gebeurtenis te vergeten, dus ze neemt het aanbod aan. Op de plek van bestemming treft ze een aantal verrassingen aan: het mooiste strand dat ze ooit gezien heeft, een nestje kittens en een razendknappe Griek genaamd Andreas. Wordt het dan toch een romantische zomer? Andreas vertelt haar de mythe over een centaur en een prinses. Een verhaal over eeuwige liefde en een verborgen schat, de edelsteen genaamd De Verdwenen Eenhoorn. Eva raakt langzaam steeds meer verstrikt in dit verhaal en krijgt hulp van een vriendelijke, maar vreemde stamgast die zelfs bij het ontbijt raki drinkt. Zomerzoet is een lieve, sexy novelle die zeker weten een glimlach op je gezicht tovert.

Mijn mening

Wat heb ik genoten van deze novelle. Vanaf de eerste bladzijde zat ik helemaal in het verhaal. De eerdere boeken van Jet las ik al en het viel me bij deze novelle op dat de schrijfstijl heel anders was dan ik van haar gewend was. Het onderwerp en de thema's zijn in dit verhaal veel luchtiger dan in haar boeken. Ook nu sprak het me meteen weer aan, werd ik meegesleept naar het Griekse eiland en had de knappe Griek meteen mijn aandacht.

De spanning in dit korte verhaal wordt goed opgebouwd. Het verhaal heeft leuke verrassende gebeuertenissen en tot de laatste bladzijde is het genieten.

De personages spraken me zeker aan en vond ik erg leuk uitgewerkt.  Eva vond ik hier en daar wat naïef, maar ik kon haar ook wel begrijpen. Soms doe je dingen die je achteraf beter niet had kunnen doen. Ik heb vreselijk om haar gelachen en uiteindelijk ontzettend van haar genoten. Ook met Andreas, de knappe Griek, was het genieten! Een beetje een vreemde gozer waarvan je moeilijk hoogte kreeg.

Hier en daar heeft Jet een leuke plottwist aan het verhaal weten te geven. Hierdoor wordt het enigszins spannend en houdt het verhaal je aandacht tot het einde goed vast.

Het verhaal was te kort, ik had nog tijden kunnen lezen over Eva, Andreas en de andere personages in dit heerlijke verhaal. Maar gelukkig komen er nog twee delen uit in de serie. Ik hoop dat we dan meer komen te weten over Eva en Andreas en we zullen ontdekken hoe het met hen verder gaat.

Jet heeft met deze fijne novelle bewezen dat ze ook super leuke en romantische verhalen kan schrijven. Ik was al fan van Jet haar werk maar hiermee heeft ze me toch weer weten te verrassen. Zomerzoet is een heerlijk zomers verhaal en een absolute aanrader!

Ga jij Zomerzoet ook lezen? Of misschien heb je het al gelezen? Laat je ons weten wat je er van vond?



Reacties op: Feelgood Friday Tussendoortje: Zomerzoet

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jet Nijland

Jet Nijland

Jet Nijland (1979) werd geboren op de Veluwe en verhuisde voor haar studie naar ...