Advertentie

Feelgood wint Hebban Award voor beste roman

op 27 oktober 2017 door

We onderbreken de Armentrout week voor geweldig nieuws: de award voor beste roman is gewonnen door feelgoodschrijfster Jackie van Laren! Met haar Opstaan sleept ze de felbegeerde prijs in de wacht. Gefeliciteerd!

Als club van 10 feelgood zijn we hartstikke trots op “onze” Jackie. Ze Is door een groot Hebban publiek gekozen en laat daarmee veel grote namen achter zich.

In het kort over Jackie van Laren:

Jackie van Laren (Amsterdam, 1968) heeft twee grote passies in haar leven: muziek en verhalen. Al op jonge leeftijd schreef ze voor haar eigen plezier zowel fictie als poëzie en muziek. Een studie Nederlands en Engels, een nachtelijk bestaan op de poppodia van Nederland en een carrière in het uitgeefvak volgden. Jackie van Laren is het pseudoniem van Jacqueline Remmers.

In het kort over Opstaan:

Opstaan is een heerlijk zomerse feelgoodroman. Anne Millers hart is gebroken. Na een roerig jaar met haar grote liefde, de beroemde rockster Rory, is hun relatie gestrand. Ze heeft zich herpakt en heeft een rustig, teruggetrokken leven op het hoofdeiland van de Britse Scilly-eilanden. Alleen wil Rory Anne helemaal niet vergeten. Hij snapt niet waar het misging, en wil niets liever dan haar vinden en het goedmaken. Maar Anne heeft alle contact met hem voorgoed verbroken en wil niet gevonden worden. Met de moed der wanhoop probeert Rory er dan maar samen met zijn zoontje het beste van te maken.

Binnen feelgood hebben we al eerder aandacht besteed aan Opstaan:

Maar Opstaan is niet de enige die een podiumplaats heeft gekregen. Met Helemaal het einde van Lisette Jonkman staat er op de derde plek nóg een heerlijk feelgood boek. Feelgood verovert de boekenwereld. Dat feelt good!!

Dit is de top tien van boeken die meedongen naar de award voor beste roman:

  1. Opstaan van Jackie van Laren
  2. De zoon van de verhalenverteller van Pierre Jarawan
  3. Helemaal het einde van Lisette Jonkman
  4. De bekeerlinge van Stefan Hertmans
  5. De greppel van Herman Koch
  6. Het achtste leven (voor Brilka) van Nino Haratischwili
  7. De dood van Murat Idrissi van Tommy Wieringa
  8. Ginevra van Simone van der Vlugt
  9. Ik zie je op het strand van Jill Mansell
  10. Mijn niet zo perfecte leven van Sophie Kinsella

Natuurlijk feliciteren we ook de andere winnaars: Roxanne van Iperen, Astrid Holleeder, Ilse Ruijters, Marieke Nijkamp en Frederik Baas. Van harte met jullie gewonnen awards! 

Wat vonden jullie van Vallen en Opstaan?

fotocredits: Facebook Jackie van LarenReacties op: Feelgood wint Hebban Award voor beste roman

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jackie van Laren

Jackie van Laren

Schrijft boeken en leest er ook een heleboel :-)