Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Gratis (kerst)verhalen lezen

op 15 december 2021 door

Gratis, het is een magisch woord: als iets gratis is, dan wil je het gewoon graag hebben. Ook in de boekenwereld is er af en toe wat gratis te lezen of zelfs gratis en voor niets te downloaden. Denk maar aan de Hebban adventskalender waar we deze maand maar liefst vier keer op een zondag een gratis boek mogen kiezen! Maar dat is niet het enige. Er zijn ook schrijvers en schrijfsters die ons blij maken met gratis te lezen verhalen. Zeker voor wie op Facebook zit is er weer genoeg te genieten.

67352ea9770ccd767e200684e44cedab.jpg

- door Marieke en Helma -

Jackie van Laren en Petra Vollinga 

Deze twee schrijfsters van feelgoodromans hebben de handen ineen geslagen en schrijven samen een verhaal. Elke dag komt er een hoofdstuk online: de ene dag geschreven door Jackie en de andere dag door Petra. Het is een uitdaging, want ze vullen elkaars verhaal aan en dan kan het net een andere kant uitgaan dan verwacht. De eerste hoofdstukken zijn via deze link te lezen.

Lis Lucassen

Met de komst van de lockdown als gevolg van Corona en lezers veel thuis moesten blijven, nam Lis Lucassen het intitiatief voor de Facebook pagina De thuislezers - #ikleesthuis. Daar werd door meerdere auteurs in feuilleton-vorm een verhaal geschreven. De meeste verhalen zijn inmiddels afgerond, maar voor deze decembermaand werd het weer een actieve plek waar je een paar korte vervolgverhalen kan lezen. Het is een besloten pagina, dus even aanmelden en het lezen kan beginnen.

Hamley

De Vlaamse uitgeverij Hamley heeft inmiddels een grote schare aan schrijvers en schrijfsters in hun stal. Voor december schrijft een groot aantal van deze auteurs speciaal voor Hamley een kerstig kort verhaal waar je vast van in kerstsferen kan komen. En zo leuk, ze zijn helemaal gratis en voor niets te downloaden!  De verhalen zijn hier te vinden. 

Stefan Tetelepta

Een selfpub schrijver die al een paar jaar met mooie boeken komt is Stefan Tetelepta. We hebben zijn boeken en verhalen al eerder in de schijnwerpers gezet,. Stefan biedt deze maand zijn boeken (Kismet, Nioma en Tegenkleuren) gratis aan, dus alle reden om een kijkje op zijn website te nemen en deze boeken gratis te downloaden. 

Fabulous Feelgood Kerstbundels

Ook de Kerstbundels met kerstverhalen die Nederlandse en Vlaamse feelgoodauteurs speciaal voor Fabulous Feelgood (toen nog We Love Feelgood) schreven zijn nog steeds gratis te downloaden. De kerstverhalenbundel van 2017 vind je hier en die van 2018 kan je hier vinden.

Houd onze spot ook in de gaten, want op 23/12 plaatsen wij een gratis te lezen kerstverhaal van Aline van Wijnen!

Wij en jullie zitten waarschijnlijk echt niet zonder leesvoer, maar deze gratis extraatjes wilden we jullie toch niet onthouden. Laten jullie weten welke verhalen jullie zijn gaan lezen? 

Ho ho ho, veel kerst-boekig leesplezier!



Reacties op: Gratis (kerst)verhalen lezen

Meer informatie

Over

Jackie van Laren

Jackie van Laren

Schrijft boeken en leest er ook een heleboel :-)

Petra Vollinga

Petra Vollinga

Petra Vollinga (1969) studeerde Nederlandse taal- en letterkunde in Leiden, waar...

Lis Lucassen

Lis Lucassen

Lis Lucassen is het pseudoniem van thrillerschrijfster Olga Hoekstra. Lis Lucass...

Stefan Tetelepta

Stefan Tetelepta

Stefan Tetelepta publiceerde in de zomer van 2018 KIsmet, een feelgoodroman met ...

Aline van Wijnen

Aline van Wijnen

Aline van Wijnen won de schrijfwedstrijd van uitgeverij Zomer & Keuning en h...