Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De Top 25 mooiste boeken van ... Nathalie

op 13 juli 2018 door

Hij komt eraan: de enige echte Hebban Top 1000. Natuurlijk zijn de meiden van de Feelgood Club enthousiast begonnen met het samenstellen van hun enige echte Top 25 allertijden.

Wij tellen af naar september door elke week een persoonlijke Top 25 van een van ons met jullie te delen en te vertellen waarom juist deze pareltjes op de lijst zijn gezet. Nathalie bijt de spits af.

door Nathalie -

802e633e14122c9d06c1b266cca46dfd.pngIk weet nog niet of mijn top 25 tot september zo zal blijven als hij nu is. Over de volgorde moet ik in ieder geval nog goed  nadenken en zal vast nog worden verschoven. Maar er schieten ook steeds meer oudere boeken door mijn hoofd, die er van mij dan ook in moeten staan.

Het zal als ware feelgood liefhebster zijnde wel voorspelbaar zijn dat ik veel feelgood boeken heb geselecteerd, maar er zitten toch ook echt een paar andere genres tussen.

Kinderboek

Als ik denk aan mijn kindertijd, dan moet ik meteen denken aan De wind in de wilgenNou heb ik het verhaal eigenlijk niet meer zo helder in mijn hoofd, maar onder andere door dit boek wilde ik vroeger schrijfster worden. Grappig, laatst vond ik nog een oud schriftje met een onafgemaakt dierenverhaal dat ik in die tijd heb geschreven. Ook heel leuk om na al die jaren op Hebban terug te zien dat dit boek nog steeds opnieuw wordt uitgebracht. En de eerste publicatie dateert al uit 1908.  Ik hoop dat er nog vele generaties kinderen met dit mooie boek zullen opgroeien.

Liefde voor Ierland

In mijn schooljaren moest ik voor mijn examen veel boeken lezen. Literaire boeken. Eén boek voor Engels is me altijd bijgebleven en is nog steeds een van mijn lievelingsboeken, ook al is dit boek absoluut niet feelgood. Het hoofdpersonage probeert zich in Ierland staande te houden in de IRA oorlog en is gedwongen, door verkeerde vrienden, om mee te doen aan een aanslag. Later wordt hij verliefd op een vrouw, maar zij is de weduwe van de man die door de aanslag die hij met zijn vrienden heeft gepleegd om het leven is gekomen. Ondanks het ruwe verhaal schetst dit boek hoe het in Ierland moet zijn geweest. En door dit boek is mijn interesse in Ierland en in andere Ierse auteurs gegroeid. Er staan zelfs vier Ierse auteurs in mijn Top 25, want naast MacLaverty staan er ook boeken van de Ierse feelgood auteurs Marian Keyes, Cathy Kelly en Maeve Binchy in mijn lijst. Die mogen van mij absoluut niet ontbreken.

Passie voor schrijven

Een auteur die mij inspireerde toen ik tien jaar geleden mijn schrijfpassie oppakte is Karin Giphart. Ik zie jullie al jullie wenkbrauwen fronzen en de vraag stellen… Toevallig het zusje van? Ja. Zij is inderdaad het zusje van. En kan ook mooie boeken schrijven! Haar boek Iets tussen broer en zus staat dan ook in mijn Top 25. Dit boek gaat over liefde en jaloezie en is ondanks de liefde in het verhaal absoluut geen feelgood. Wel grappig 'Nathalie-detail': het verhaal speelt zich gedeeltelijk af in Ierland…

Zelfs een thriller

Ik ben niet zo’n thrillerlezer, maar er staat zelfs een thriller in mijn lijst. Oké, dit is niet alleen een thriller, maar een boek met ZO’N perfecte dosis humor, drama en hilariteit! Wat doen we met Fred van Tineke Beishuizen is geweldig! Dit boek is gewoon hilarisch. Een tijd geleden stuitte ik op een vervolg, maar ik durf er nog steeds niet aan te beginnen. Bang dat dit tweede deel tegen zal vallen, omdat deel 1 voor mijn gevoel niet te overtreffen is.

802e633e14122c9d06c1b266cca46dfd.png

Benieuwd welke andere boeken in mijn top 25 staan? Zie hier mijn top 25.

 

 



Reacties op: De Top 25 mooiste boeken van ... Nathalie

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Kenneth Grahame

Kenneth Grahame

Kenneth Grahame was een Engels schrijver. Hij werd wereldberoemd met het klassie...

Marian Keyes

Marian Keyes

Marian Keyes is een van Ierlands meest succesvolle schrijfsters. Ze debuteerde i...

Cathy Kelly

Cathy Kelly

Kelly groeide op in Dublin en werkte lange tijd als journalist voor een Ierse kr...

Maeve Binchy

Maeve Binchy

Maeve Binchy was een Ierse schrijfster van romans, toneelstukken, korte verhalen...

Karin Giphart

Karin Giphart

Karin Giphart is singer-songwriter en schrijfster. In 2005 verscheen haar romand...