Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Interview Marielle Brouwer + WINACTIE

op 29 juni 2018 door

Gister plaatsten we al een blog  over de New Adult boekenserie Structure. Vandaag hebben we een interview met de schrijfster en een toffe winactie!

- door Marieke -

Marielle Brouwer

De schrijfster Marielle Brouwer heb ik vorig jaar ontmoet tijdens de Romantic reads middag in Amersfoort. Ze had toen een boek van de serie klaar. Marielle Brouwer is een Indie auteur en geeft haar boeken uit in eigen beheer. Ze is jong (30+), is getrouwd met Marc en is onlangs moeder geworden van de tweeling Mycah en Lennox! Naast schrijfster is ze ook juf op een basisschool. Ze is verder te vinden op social media zoals Instagram, Facebook en Twitter. 

En nu met interview ook op Hebban! (waar ze natuurlijk al te vinden was met haar boeken).

2ec656f1c946fadbcddf6f7843c19a7b.png

Hoe lang schrijf je al?

Ik schrijf vanaf mijn vijftiende ongeveer. Het begon met een vaag idee en heb dat verhaal half geschreven. Het bestond voornamelijk nog uit dialoog. Later ben ik doorgegaan met een fanfictie van Robert Pattinson en uiteindelijk ben ik van YA Fantasy naar NA (new adult) gegaan.

Waarom heb je gekozen om erotische romans te schrijven?

Ik lees zelf het liefste contemporary. Het voelt echter en ik vind het zelf makkelijker om alles in de echte wereld te houden. Langzaam kwam ik zelf in aanraking met New Adults tijdens het lezen en ik vond dit echt heerlijke boeken. Mensen die op het randje van volwassenheid staan en leren omgaan met issues waarvan ze niet eens wisten dat ze die hadden in combinatie met seks. En dan de seks wel op zo’n manier erin dat het gewoon hoort. Niet geforceerd of overmatig. Niet zoals bij Fifty shades of grey om het halve hoofdstuk, maar op momenten dat het natuurlijk leek. Toen dacht ik: dat wil ik ook. Alsof je echt iemands leven beschrijft.

Was het moeilijk om je debuut uit te brengen?

Ik heb heel lang getwijfeld om het niet naar een uitgever te sturen, maar toen ik begon was het heel lastig voor een New Adult schrijver om gepubliceerd te worden. Zeker van Nederlandse bodem. Als je dan kijkt naar Amerika, zie je ook dat het merendeel daar Indie is en dat gaat prima. Daarbij vind ik de vrijheid van mijn eigen titels, verhaallijn en covers heel belangrijk en bij een uitgever lever je dat ook in. Na wat research heb ik dus besloten om het zelf te gaan doen en uiteindelijk bleek dat makkelijker te zijn dan ik dacht. Natuurlijk komt nu alle verantwoordelijkheid op jezelf neer, maar ik ben nogal een regelneef en vind dit dus eigenlijk niet zo’n probleem. Het spannendste vond ik zelf toch wel: hoe vind ik lezers. En dat blijft ook het moeilijkst.

Je schrijft niet onder pseudoniem, andere schrijfsters van erotische romans doen dat wel. Is dit een bewuste keuze?

Niet per se. Mijn droom vroeger was altijd om mijn boek in de boekhandel te hebben met mijn naam. Daarbij ben ik trots op mijn boeken en verhalen en kan er geen verwarring ontstaan met andere genres die ik schrijf. Dus waarom zou ik dan kiezen voor een pseudoniem? 

Je bent bezig met een serie waarin de bandleden van de band Structure een rol spelen. Hoeveel boeken komen er in totaal?

In totaal komen er vijf boeken. Elk bandlid een en zoals je al weet heeft Mika er twee. Zijn verhaal was iets groter.

Het verhaal over Lily en Mika is verdeeld over twee boeken. Was dat een bewuste keuze?

Nee. Ik begon gewoon met schrijven en had een prachtige cliffhanger. Toen besloot ik om er een deel twee aan vast te plakken. Uiteindelijk bleek het ook beter omdat in het eerste deel Lily’s problemen meer centraal staan en in het tweede die van Mika. Maar het is nooit een bewuste keuze geweest.

Evenals het nooit een bewuste keuze is geweest dat het een serie werd.

New Adult is een genre dat ook veel wordt gelezen in het Engels. Heb je nog plannen om ze te laten vertalen?

Ik wil ze wel vertalen. Ik ben er zelf al mee bezig en ik heb een native speaker die ze voor me na wil kijken. Het kost alleen wel wat tijd.

Denk je dat je boeken ook geschikt zijn als luisterboek?

Ik denk het wel, maar dat is financieel gezien een flinke investering op dit moment.

New Adult boeken passen prima onder Feelgood romans. Wat heb jezelf met feelgood? Wat betekent feelgood voor jou?

Mijn hoofd schaart boeken van Sophie Kinsella en Jill Mansel altijd onder feelgood. Dit lees ik totaal niet. Het is iets te zoetsappig naar mijn zin of iets in die trant. Ik vind dat moeilijk uitleggen. Ik lees echt alleen New Adult en erotische romans die aan dit genre grenzen.

Dus je leest zelf ook? Wat is je favoriete boek en schrijver?

Ja, ik lees vooral New Adult en erotische romans. Af en toe lees ik een Fantasy, maar eigenlijk alleen via de Leesbeesten leesclub of als er Sarah J Maas op staat.

Mijn favoriete New Adult boek is heel lastig. Ik vind De Deal van Elle Kennedy helemaal het einde. (Deze is recentelijk ook in het Nederlands uitgekomen) Daarbij ben ik enorm fan van Sarina Bowen. Al is zij nog niet vertaald.

We kunnen er niet omheen, op je FB-pagina zien we dat je zwanger bent. Tegen de tijd dat deze blog online is zal je bevallen zijn. Gaat het schrijven op een lager pitje of heb je een goede planning om het te combineren?

Tijdens de zwangerschap was het lastig. Ik had weinig inspiratie en het was maar goed dat Lust & Structure bijna af was. Er is wel al een begin geschreven aan Storm & Structure (4). Ik heb de deadline wel op een jaar staan in plaats van een half jaar. Met de tweeling moet ik dadelijk toch even een ritme zoeken in mijn dagindeling, maar ik ben van plan om toch echt weer ’s avonds te gaan schrijven.

Wil je verder nog iets aan onze Feelgood lezers kwijt?

Blijf vooral lezen en vooral wat jij leuk vindt. Dat is het belangrijkste. En schaam je vooral niet dat je ook steamy boekjes leest. Mijn ervaring is dat mannen het stiekem maar wat leuk vinden dat je het doet ;)

2ec656f1c946fadbcddf6f7843c19a7b.png

Marielle Brouwer, bedankt voor het beantwoorden van de vragen, wij weten nu een hoop meer!

Inmiddels zijn we alweer een eindje verder in de tijd en is Marielle inmiddels moeder geworden van een prachtige tweeling: Mycah en Lennox.


(foto Banner: van site Marielle brouwer)

9c2cbebecab0c7d317c4c253589dca50.jpg

WINACTIE WINACTIE WINACTIE WINACTIE WINACTIE 

Gister lieten we het al weten. We hebben een leuke winactie. Marielle Brouwer stelt één set e-books beschikbaar met de boeken Chaos en Structure, Wild en Structure en Lust en Structure! En daarnaast ook nog twee keer een e-book van Lust en Structure.

Wat moet je ervoor doen?

  • Volg onze spot
  • In de Structure-serie draait het om de jongens van de band Structure. En voor een band is merchandise tegenwoordig een logisch gevolg. Lily is de vaste fotograaf van de optredens van de band. Nu gaat ze foto's maken van de band voor een kalender! In welke setting zou jij de jongens neer willen zetten voor een bijzondere foto voor zo'n kalender?


Wees creatief en zet je antwoord in een reactie onder deze blog. De winnaars maken we 11 juli bekend!



Reacties op: Interview Marielle Brouwer + WINACTIE

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Mariëlle Brouwer

Mariëlle Brouwer

30-jarige lezer en schrijfster :D Ik ben de schrijfster van de Structure-serie I...