Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Interview Miranda Hillers + WINACTIE

op 29 mei 2018 door

Vandaag hebben we een interview met Miranda Hillers op onze spot. Ze is schrijfster van New Adult boeken en brengt deze in eigen beheer uit. Ze schrijft boeken voor twee verschillende series: De Blingg-serie en de WWW-serie. Ze is actief op social media en heeft inmiddels een grote groep fans die haar boeken met liefde lezen.

- door Marieke en Lore -

Op ons verzoek of ze mee wilde werken aan een interview kwam een volmondig JA. Daar waren wij natuurlijk ontzettend blij mee. De vragen gingen via de email en we kregen ze vlot weer terug.

Over Miranda Hillers:

Met veel passie en liefde schrijft Miranda Hillers romantische verhalen met een twist. Ze draaien om de liefde gecombineerd met drama.
Op jonge leeftijd verslond Miranda bijna alles wat er te lezen viel. Later hield ze dagboeken bij en schreef ze over de belevenissen van het stappen met haar vriendinnen inclusief de nodige liefdesperikelen. Met name die periode heeft haar een paar jaar geleden gedreven tot het schrijven van de Blingg- en WWW-serie.
Al haar boeken en e-books zijn bestsellers in het New Adult genre en in 2018 is DEX in een Engelse versie uitgebracht. 

f89d4f8d9912360b660a1ac5fbedcdb6.jpg

Hoe lang schrijf je al?

Al van jongs af aan, schreef ik in dagboeken. Dingen die ik tijdens school en op een vakantie had meegemaakt vloeiden uit mijn pen. Op zestienjarige leeftijd ging ik veel uit en vertrouwde ik de (liefdes)ervaringen aan mijn dagboeken toe. In 2014 heb ik mijn eerste verhaal geschreven en die is daadwerkelijk uitgebracht. Eind mei verschijnt alweer mijn negende boek, Blingg #5: ‘Kijk niet achterom’

Waarom heb je ervoor gekozen om erotische romans te schrijven?

Ik ben een romantisch persoon en hou van de liefde. Het is heel fijn dat je iemand liefde kan geven en het ontvangen daarvan vind ik prachtig. Daar wilde ik ook over schrijven. Het is iets wat mijn hart me ingeeft en ik volg altijd mijn hart. Want het hart klopt altijd, toch?

Was het moeilijk om je debuut uit te brengen?

Nee, wel spannend. ‘Het geeft niet’ (Blingg #1) vond ik een mooi verhaal en ik raakte niet uitgeschreven, zodat ik er gelijk maar een trilogie van heb gemaakt. Zo ontstond de Blingg-serie. Maar wie kende mij nou? Het was moeilijk om te debuteren, maar ik werd door een uitgever opgemerkt en zo is het balletje gaan rollen. Inmiddels geef ik al mijn boeken zelf uit via MH Books. Ik ben een Indie-auteur.

Je schrijft niet onder pseudoniem. Andere schrijfsters van erotische romans doen dat wel. Is dit een bewuste keuze?

Ik schrijf onder mijn meisjesnaam, geldt dat ook als pseudoniem? Ik heb daar niet echt bewust voor gekozen, maar vond mijn achternaam mooier dan mijn getrouwde naam. In alle verhalen die ik schrijf, zitten ervaringen en gebeurtenissen die ik voornamelijk rond mijn uitgaansperiode heb meegemaakt en daar schaam ik me niet voor. Ik hoef geen 'schuilnaam'. Ik ben trots op mijn werk en daar mag mijn volledige naam bij staan.

Je hebt nu twee series lopen, welke serie heeft je voorkeur?

Een voorkeur heb ik niet. Ik hou van al mijn boeken en personages, dus die keuze kan ik niet maken. De Blingg-serie en de WWW-serie zijn eigentijdse liefdesverhalen die gaan over innige vriendschap, intens houden van, onzekerheden overwinnen, keuzes maken en dat alles gaat gepaard met opzienbarende ontwikkelingen, opwindende vrijpartijen en stomende scenes.

Dex, Kai, Liam en Collin uit de WWW-serie zijn iets arroganter dan de lekkere hapjes uit de Blingg-serie en die verhaallijnen hebben ook net een tikkie meer spanning. Maar al mijn boeken hebben een twist, vandaar: Romance with a Twist. 

Zijn er nog plannen voor een nieuwe serie?

Ik heb zoveel ideeën in mijn koppie dat ik genoeg verhalen heb om nog te gaan schrijven. Een nieuwe serie, een standalone, het gaat er zeker aankomen.

DEX is onlangs in het Engels verschenen. Niet veel Nederlandse boeken worden vertaald, hoe heb je dit aangepakt?

Het was een droom van mij en die heb ik laten uitkomen. Het kost veel geld om een boek te laten vertalen en die investering heb ik met DEX gemaakt. Voor een goed eindresultaat is het belangrijk om een native speaker de vertaling te laten doen.

Worden de volgende boeken ook nog vertaald?

Het plan is om de WWW-serie in het Engels uit te laten brengen, maar nogmaals, het kost echt heel veel om dat te laten doen. Inmiddels heb ik een agent in de arm genomen om al mijn boeken aan de buitenlandse markt te verkopen. Ik zou het geweldig vinden om ze in het Duits, Frans, Spaans en wellicht Russisch te zien.

Denk je dat je boeken ook geschikt zijn als luisterboek?

Ja, dat denk ik wel. Ik luister onder de huishoudelijke klusjes ook naar luisterboeken. Je hoort dan bewuster het verhaal, door hoe de stem wordt gebruikt, het is intenser. Maar ik heb me nog niet echt verdiept om mijn eigen boeken als luisterboek te laten uitgeven.

New Adult boeken passen prima onder feelgood romans. Wat heb jezelf met feelgood? Wat betekent feelgood voor jou?

Feelgood betekent voor mij letterlijk de betekenis van het woord. Je prettig voelen en dat kan zeker met een verhaal dat je raakt. Toch lees en schrijf ik net een stapje verder dan een feelgood roman. In het New Adult genre zitten expliciete scenes. In mijn verhalen gaan de personages verder dan een aanraking, een kusje. Alles wordt beschreven, maar ik schijf seksscenes niet ordinair. Het opbouwen van de aantrekkingskracht en wat daaruit voortkomt is een heel mooi gegeven en dat probeer ik zo verleidelijk, pakkend en aangenaam mogelijk te verwoorden.

Lees je zelf ook? Wat is je favoriete boek en schrijver?

Ik lees zelf ook, voornamelijk Engels, en ik heb een aantal favoriete schrijvers. Ik ga ook twee per jaar naar een buitenlands bookevent en dan ontmoet ik hen daar. Het zijn er te veel om op te noemen, maar Colleen Hoover is zeker een favoriet.

Wil je verder nog iets aan onze feelgood lezers kwijt?

Geniet van de liefde in je leven en dat kan op veel manieren. Op je favoriete plekje met een kop thee en een feelgood boek kun je al een heerlijk genietmoment beleven. Tevens wil ik iedereen die mijn boeken heeft gelezen bedanken. Onlangs heb ik een award ontvangen omdat zowel KAI als LIAM de meeste nominaties heeft gekregen en dat vind ik een hele eer. Want de stemmers zijn mijn fans en zonder hen ben ik nergens. Ik koester ze, lees al hun berichtjes en beantwoordt ze allemaal. Mijn dank is zeer groot en mede door die lezers, blijf ik gemotiveerd om verhalen te schrijven.

f89d4f8d9912360b660a1ac5fbedcdb6.jpg

WIN WIN WIN WIN WIN WIN WIN WIN WIN WIN WIN WIN WIN WIN WIN WIN

Na het interview bedankten we Miranda Hillers voor haar medewerking en kregen we nog een leuke bonus. Hoewel wij? Het is voor jullie!

Mijn nieuwste boek Kijk niet achterom is rond de plaatsing van het interview uitgebracht. Ik stel een gesigneerd exemplaar beschikbaar voor een van jullie lezers.

8935677f4d44d2edd97cdcabeef240fc.jpg

Wat moet je ervoor doen?

Zorg dat je onze spot volgt (zie bovenaan deze pagina en klik op volg) en laat in een reactie onder dit blog weten waarom JIJ dit boek wilt lezen. Wees origineel en wie weet ben jij de gelukkige van een gesigneerd exemplaar van het nieuwste boek van Miranda Hillers!

Maar dat is nog niet alles!!

Hebben jullie gister de blog gelezen over de WWW boys? We mogen ook een exemplaar naar keuze verloten uit deze serie. DEX, KAI of LIAM, de keuze is aan jou. 

Heb je de drie jongens liever allemaal?

Miranda Hillers stelt ook DRIE! e-book sets van DEX, KAI en LIAM ter beschikking.

Wat moet je hiervoor doen? Natuurlijk onze spot volgen en laat in een reactie onder dit blog weten wat je zou doen als je een dagje op stap mag met Dex, Kai of Liam. Wees origineel en win een dan de drie e-book setjes of een boek naar keuze uit de WWW serie. Ik zou zeggen: MEEDOEN!! 

Einddatum winactie: 9-6-2018

(Foto banner, eigendom Miranda Hillers)

 



Reacties op: Interview Miranda Hillers + WINACTIE

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Miranda Hillers

Miranda Hillers

Miranda Hillers (1971) schrijft New Adult-bestsellers, of zoals ze zelf haar ver...