Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Ja, wij hebben ze ook: Guilty Pleasures

op 07 juni 2018 door

Guilty pleasures, we hebben ze allemaal. Regelmatig komt voorbij dat feelgood an sich een guilty pleasure genre zou zijn en daar zijn wij het natuurlijk helemaal niet mee eens! 'Ons' feelgoodgenre is een veelomvattend, fijn en vooral heerlijk genre waar iedereen van kan genieten. Juist omdat het zoveel verschillende subgenres omvat is het een genre dat iedereen met plezier kan lezen en nieuwe favorieten in kan ontdekken. Natuurlijk zijn er bij elk genre wel een aantal titels die volgens de algemene mening 'niet kunnen' en ook wij hebben die. Vandaag delen we ze met jou! 

Een Guilty Pleasure, juist. Wat is dat nou eigenlijk? Volgens de definitie van het Algemeen Nederlands Woordenboek

Iets waaraan men stiekem genoegen beleeft hoewel men weet dat het eigenlijk niet hoort; stiekeme geneugte; heimelijk pleziertje. 

Een boek dus dat je stiekem leest, omdat het eigenlijk niet 'hoort'. De definitie is misschien niet helemaal correct, want een boek dat je leest moet voor plezier zorgen en wat maakt het dan uit wat andere mensen ervan vinden? Wij doken onze (online) kasten in en gingen op zoek naar boeken die je waarschijnlijk niet zo heel snel op het strand zal lezen of waarmee je van de daken schreeuwt dat je dat ene boek hebt gelezen. Toch zijn ze zeker het lezen waard!

Marleen:
Tot niet zo heel lang geleden vond ik eigenlijk erotische romans een guilty pleasure. Geen idee waarom want ik geniet er echt ontzettend van en het interesseert me echt niet wat mensen ervan vinden. Een aantal van deze erotische series/boeken behoren zelfs tot mijn favorieten aller tijden! Toch heb ik laatst een boek gelezen die ik welliswaar leuk vond, maar waarbij ik niet gelijk van de daken zou schreeuwen dat ik 'm las. Het gaat om Flirten met de baas van Natasha Madison. Het verhaal is echt hilarisch (aanrader), maar de titel is zo zo fout, haha! Perfect voor dit rijtje! 

Marieke:
Ik lees echt van alles en nog wat, maar deze guilty pleasure serie past eigenlijk totaal niet bij mij of mijn leeftijd. Het is de young adult serie Pretty Little Liars. Dat gekonkel met die jonge meiden die alles hebben en zich (bijna) alles kunnen veroorloven en er dan zo’n potje van maken... het is gewoon te erg. En ik geniet er dan ook nog stiekem van. Gewoon tussen de grote stapel boeken door, even snel een deel uit de PLL-serie, zo valt het niemand op!

Helma:
In mijn jonge jaren verslond ik de Bouquet-reeks boeken. Mijn vriendin was er ook verzot op, dus wisselden we de boekjes na lezing uit. Jaren niet meer gelezen, tot ik onlangs op de website van Harlequin.nl een heleboek gratis online korte bouquetreeks verhalen zag. En ja, toen kon ik de verleiding niet weerstaan om een van die romantische niemandalletjes aan te klikken en te lezen. En ik moet bekennen, daar had ik geen spijt van. Ik vind het stiekem heerlijk om er even snel een op mijn telefoon te lezen als ik bijvoorbeeld bij de huisarts of de specialist in de wachtkamer zit. Gewoon even onbekommerd genieten zonder ergens verder over na te denken. Maar niet verder vertellen, hoor!

Mandy:
Voor mijn guilty pleasure moet ik met de billen bloot en toegeven dat ik echt, maar dan ook écht genoten heb van de Vijftig Tinten-serie. Wie verder kijkt dan de seksscènes, kan er een echt verhaal in ontdekken. Dat verhaal ontroerde me zo dat ik wat traantjes heb gelaten. Maar echt. All the feels!

Verder ben ik nu bezig in de boeken van Hartwick Publishing en daar zitten best wel interessante series tussen, waaronder de Zwart-serie. Zwart glas heb ik al gelezen en ik hoop snel te beginnen in Zwart diamant.

Lore: Voor mijn guilty pleasure heb ik wel even moeten nadenken. Zijn de boeken die ik lees guilty pleasures? Tot je erover praat met anderen. Plots besefte ik dat een van mijn guilty pleasures de blogs en boeken van Thom Arisman zijn. Hij schreef vroeger columns in de Flair. Speciaal voor deze columns kocht ik de Flair dan ook een tijdje, ik vond ze geweldig! Zijn boeken zijn al even leuk. 

Een andere guilty pleasure is net zoals bij andere dames het erotische genre. Ik lees met veel plezier new adults en boeken met expliciete scenes, soms vind ik het spijtig als ze wat minder vertegenwoordigd zijn. Op erotische romans rust nog steeds wat taboe. Toch zit een altijd ook een goed verhaal achter, en dat vind ik net zo leuk!

Janneke: 
Guilty pleasures heeft voor mij een andere betekenis gekregen sinds ik bij de Feelgood Club zit. Daarvoor voelde voor mij een roman van Nicholas Sparks, of Jill Mansell als een guitly pleasure. Nu totaal niet meer! Misschien omdat het feelgoodgenre een erkend genre is binnen Hebban. Bovendien klinkt het ook wat beter dan chicklit vind ik. Dus dat was vroeger mijn guilty pleasure en nu moet ik even heel hard nadenken wat het dan nu wel is. Ik denk dat ik het moet zoeken bij een lekker koekje, chocolaatje of chipje terwijl ik een boek aan het lezen ben. Is ook wel een guilty pleasure toch?

Sanne:
Volgens de omschrijving is een guilty pleasure een stiekem genot. Maar sinds het bestaan van de Feelgood Club zijn er geen stiekeme dingen meer. Jullie weten ALLES van mij (nou ja bijna alles dan). Ik hou van erotische romans, dat was ooit een guilty pleasure, maar inmiddels is daar niets geheims meer aan. Dat vind ik ergens wel jammer, dat was altijd míjn momentje. Zeker nu ik nog jonge kinderen heb, is de tijd voor mijzelf schaars. Ik vond het altijd heerlijk om dan in zulke boeken te verdwijnen en dat niemand wist wat ik las. Tegenwoordig moet ik zelfs opletten wat ik lees als die kinderoogjes open zijn. Ik heb al eens gehad dat een van mijn zoontjes de achterflap las terwijl ik in een boek gedoken zat en hij uitriep: “Hahaha mama, daar staat sexy!”. Weg me-momentje!

Nathalie:
Mijn guilty pleasure gaat terug naar de reality soap The Hills. Het was eigenlijk een slechte serie, maar het had ook wel wat, zo na het stappen op zaterdagavond nog even een herhaling van the Hills op MTV kijken. Het was lekker fout en dat maakte het leuk. Lauren Conrad vond ik de leukste personage uit de serie en ik heb bewondering voor haar gekregen. Ik baalde dan ook toen zij eruit stapte. Maar gelukkig is zij boeken gaan schrijven. Ze heeft o.a. twee trilogieën geschreven over een vergelijkbare realitysoap. En deze boeken voelen net zoals The Hills, met als extraatje, een kijkje achter de schermen. En dat geeft toch weer een andere kijk op The Hills.

Renate:  Na heel lang nadenken, ik zou namelijk niet echt een guilty pleasure weten, is het wel zo dat omdat we ooit het idee hebben om iets met Bouquetreeksen te gaan doen, ik daar puur op basis van de cover De broer van de sjeik van Sharon Kendrick had uitgekozen. Die staat dus al weken op mijn telefoon om te lezen. Nu staan er eigenlijk bijna geen boeken op mijn telefoon, waardoor ik dus altijd als ik aldiko open op mijn telefoon, gelijk deze cover zie, en dat is dus helemaal geen straf.

Diana: Lastig, ik ben me niet echt bewust van een echte guilty pleasure. Ik kijk weinig tot geen tv, ik luister heel saai veel klassiek en zit letterlijk met mijn neus elke avond in de boeken. Ik lees niet bewust erotiek. Is er dan helemaal geen guilty pleasure? Natuurlijk wel. Ik vind het heerlijk om de erotische scènes uit de boeken van Abbi Glines voor te lezen aan lief. Samen genieten we daar enorm van en soms is het een opwarmertje van iets groters... ;)

Wat is jouw Guilty pleasure? 



Reacties op: Ja, wij hebben ze ook: Guilty Pleasures

Meer informatie

Gerelateerd