Advertentie

Januari 2020 Maeve Binchy meeleesmaand

op 27 december 2019 door

Toen het feelgoodcafé nog de feelgoodclub was, hebben we een paar keer een meeleesmaand gehad. Met de boeken van Rosamunde Pilcher en Judith Kranz hadden we een maand lang een levendige discussie. Op de vraag met welke schrijfster we het nieuwe jaar konden beginnen, was het al snel duidelijk dat dat Maeve Binchy moest zijn.

- door Marieke

837d4f256a1397f5d832a7f95637c12c.png

Maeve Binchy

Maeve Binchy was een Ierse schrijfster van romans, toneelstukken, korte verhalen en columns. In 1982 verscheen haar debuut Light a penny candle. Binchy was wereldwijd geliefd vanwege haar warme schrijfstijl en humoristische observaties van het leven in de dorpjes en stadjes op het Ierse platteland. Haar boeken zijn in meer dan zevenendertig landen vertaald, waaronder in het Nederlands.

Maeve Binchy overleed in 2012, helaas komen er geen nieuwe boeken meer, maar ze heeft er genoeg achtergelaten om van te genieten.

Januari 2020 Meeleesmaand Maeve Binchy

Wat gaan we doen? 

Omdat Maeve Binchy zoveel boeken heeft geschreven, kiezen we niet één boek om te bespreken, maar laten we iedereen vrij in de keus van het boek. Onder deze blog gaan we gewoon gezellig kletsen over de boeken die we lezen, waarbij we anderen de boeken kunnen aanraden bijvoorbeeld. Of we hebben het over hoe de boeken zijn geschreven, zijn de oudere boeken ouderwets of zijn ze tijdloos? Sommige personages komen terug in andere boeken, herkennen we die van elkaar?

Wie doet er mee?

Het is geheel vrijblijvend, maar we zijn wel benieuwd wie er allemaal mee gaan lezen. Laat dus weten dat je meedoet.

Wanneer

We starten op 1 januari 2020. Kies een boek uit het oeuvre van Mave Binchy en laat hieonder in een reactie weten welk boek je hebt gekozen en waarom. Vanaf 1 januari gaan we lezen en hier plaats je updates over hoe het boek vordert en wat je ervan vindt. 31 januari sluiten we af.

837d4f256a1397f5d832a7f95637c12c.png

Laten we van januari 2020 een mooi Maeve Binchy maand maken. Wij zijn er klaar voor. Jullie ook?Reacties op: Januari 2020 Maeve Binchy meeleesmaand

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Maeve Binchy

Maeve Binchy

Maeve Binchy was een Ierse schrijfster van romans, toneelstukken, korte verhalen...