Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Jolabokaflod!

op 24 december 2018 door

Een van de meest romantische avonden van het jaar is aangebroken. Als liefhebber van feelgood voel jij als geen ander de magie van Kerstavond. Ook wij houden erg van Kerstavond, hoewel we die vast allemaal verschillend doorbrengen. De Ijslanders hebben een geweldige traditie die wij als boekliefhebbers maar wat graag van ze overnemen: Jólabókaflóð!

Op Kerstavond geven de Ijslanders elkaar boeken cadeau en verdwijnen vervolgens de rest van de avond met hun neus in het boek. Deze stroom aan boeken op Kerstavond noemen ze Jólabókaflóð.

Wij vonden dit een mooie traditie en grijpen daarom deze Kerstavond aan om elkaar een boek cadeau te doen. We trokken lootjes en gaven elkaar boekentips. Dat levert een mooie stroom aan boeken op!
Voor ons allemaal is het een grote verrassing wat we op deze Kerstavond getipt krijgen. Kijk je mee?

88d05edde8d76ba6425fdbd4ac259870.jpeg

Ik vind het altijd zo spannend om iemand anders een boek te tippen, je wilt natuurlijk dat het een groot succes is. Vol spanning bekeek ik dan ook mijn getrokken lootje. En ik mag jou een boek tippen, lieve Janneke!

Het boek dat ik je graag wil tippen, las ik zelf nog niet zo heel lang geleden en ik hoop dat het bij je in de smaak zal vallen. Ik weet dat we van dezelfde soort boeken houden, dat je graag boeken leest met een historisch tintje en dat daar ook best wat emoties bij om de hoek mogen komen kijken. Zelf heb ik ontzettend van dit boek genoten. Of genoten... Dat is misschien niet het juiste woord, maar het boek heeft me dagenlang nog vastgehouden. Ik moest weer even helemaal terugkomen in Nederland en landen uit het verhaal toen ik het boek uit had. Het boek is wel een historische roman, maar speelt zich niet af in de wellicht wat bekendere tijden van de Tweede Wereldoorlog, maar in de jaren '70 en '80. Het weerstond mij een beetje, maar laat het je alsjeblieft niet afschrikken! Het boek dat ik je tip is Aan het einde van de wereld van Kristin Hannah

Ik wens je heel veel leesplezier en hoor graag wat je er van vindt. Fijne kerstdagen!

Liefs,
Sanne

bf4a9a6061807d578832e9a476105c23.jpeg

Pff, daar belandde een lootje in mijn mailbox en ik had het lootje van jou, Marieke. Aan de ene kant ontzettend leuk om deze leesverslaafde van een nieuw boek te voorzien, aan de andere kant waarschijnlijk ook de lastigste van ons groepje, juist omdat je zoveel leest! Ik had afgelopen jaar al de pech/het geluk om voor jou een tip te bedenken voor onze boekentipestafette, dus ik had nog een titel in mijn achterhoofd zitten. Ik hoop echt dat je dit boek ergens nog op de kop kan tikken, want dit boek is fantastisch! Ik heb gekozen voor Gestolen onschuld van Corban Addison, een boek dat mij 7 jaar geleden van mijn sokken blies. Een heftig, emotioneel verhaal met helaas heel veel waarheid, maar waarvan ik hoop (maar stiekem wel verwacht) dat je ervan gaat houden.

Liefs,
Marleen

1e0b815f106d7189b9c8917b7abdd53b.jpeg

Ik mag Helma tippen deze kerst. Dat vind ik best een lastige, want Helma heeft een heel brede smaak en ze heeft al heel veel gelezen. Toch ga ik deze uitdaging niet uit de weg.

Kerstman en ik hebben de nog-te-lezen lijst van Helma bekeken en ontdekten dat deze compact en breed was. We dachten eraan om Cinder te kiezen, maar toch voelde dat niet direct als een boek dat Helma helemaal zou pakken. Het land met de gouden kust van Sarah Lark is even langs geweest, maar ook dat boek gaf niet het gevoel dat je bij een cadeautje moet krijgen.

Na nog wat zoekwerk ontdekten we De oversteek van Justin Cronin, een enorm dik boek dat de spanning vanaf het begin vasthoudt. Ik heb dit boek voor je gekozen, omdat het lekker dik is, maar vooral omdat het een goed en sterk verhaal is waar je nog twee delen van hebt. Als klap op de vuurpijl wordt binnenkort de serie uitgezonden op FOX. Na het lezen, dus meteen kijken wat ze ervan gemaakt hebben. Met deze tip hoop ik jou een paar hele ontspannen momenten geboden te hebben. De Kerstman en ik zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Liefs,
Diana

f8e142c774a7def4784b4dd5d2241bfc.jpeg

Wat een geweldig leuke traditie is dit! Ik was dan ook heel blij dat we ze bij de Feelgood club gingen overnemen en lootjes gingen trekken. Mijn lootje was voor jou Nathalie! Ik heb heel lang getwijfeld over het boek dat ik je zou tippen. Ik bekeek al je plankjes op Hebban eens en het viel me op dat je een boek dat ik heel graag nog eens zou herlezen op je 'wil-ik-lezen' plankje had staan. Ik bekeek van deze auteur ook eens de boeken op je gelezen plankje en ik zag dat je al meerdere van haar boeken gelezen had. Dit deed me even twijfelen. Zou ik je geen boek tippen zodat je een nieuwe auteur kon leren kennen? Ik ga toch bij mijn oorspronkelijke idee blijven. Het boek liet bij mij zo'n grote indruk achter toen ik het las. Ik hoop dus dat je net zoals ik helemaal gegrepen wordt door het verhaal van Kate en Tully in Wie naar de sterren grijpt van Kristin Hannah. Mijn tip voor jou! Als je het eens zou lezen, maak ik er graag een buddy van. Ik wil heel graag ook nog eens dit verhaal lezen! 

Liefs,
Lore

164d9ff099765b6b35eaaa10035295ce.jpeg

Ik wil graag aan je tippen Het verhaal van Alice Hart van Holly Ringland. Ik las dit boek afgelopen jaar met Marieke voor een buddy read en ik denk dat je dat boek ook wel zou kunnen waarderen. Als ik op je 'gelezen' plankje kijk zie ik niet alleen Feelgood titels voorbij komen, maar ook Young Adult, thrillers en literatuur. Ik vond dit boek zelf een mix tussen feelgood en literatuur en een bijzonder aangrijpend verhaal. Daarom denk ik dat je dit ook een mooi verhaal zal vinden! 

Ik heb niet gekeken op je 'wil-ik-lezen' plankje omdat daar meer dan 800 titels op staan haha. Dus ik weet niet zeker of hij daar tussen zit. Ik gok van niet, omdat dit boek niet heel erg bekend is, maar hij is wel langs gekomen op onze spot dus wie weet. Ik vind het echt een aanrader en hoop dat je er van kan genieten! Hele fijne kerstavond lieve Mandy en natuurlijk alle andere lieve meiden!!

Liefs,
Janneke

560c252ef1f884c1ee3669d39936888f.jpeg

Moeilijk is dat een boek kiezen voor iemand die eigenlijk zoveel leest, maar met de woorden liefde, sprookjes, maatschappelijk en diepgang kon ik wel iets. Toch was het lastig, wat kies je voor iemand die eigenlijk ook veel hetzelfde leest net als ikzelf?
Een boek dat dit jaar echt heel veel indruk heeft gemaakt, is een boek wat ik uiteindelijk ook voor je gekozen heb, Diana.
Dat is De laatste getuige over Wim Aloserij van Frank Krake, een heftig waargebeurd verhaal, maar wel waar uiteindelijk hoop en liefde uitspreekt. Ondanks dat het geen feelgood boek is, hoop ik dat je dit boek wel echt kunt waarderen.

Liefs,
Renate

68535e0982b2963e06990dabe6756974.jpeg

Oeps, dat was even schrikken toen ik zag dat ik jou voor Jólabókaflóð had getrokken. Haha, de moed zonk me bij voorbaat al in de schoenen! Met welk boek zou ik jou nu nog kunnen verrassen? Gelukkig heb je in je gloednieuwe boekenkast in ieder geval genoeg ruimte voor nieuwe boeken, dus ik kon met een gerust gevoel op zoek gaan naar een dikke pil. Ik weet dat je heel graag New Adult boeken leest, maar dat je ook af en toe een uitstapje naar een thriller maakt. Misschien een combinatie van die twee? Helaas heb je samen met mij de nieuwste van Jennifer ArmentroutEen tweede kans, al gelezen voor een buddy read. Elke keer als ik dacht dat ik een boek voor je gevonden had, bleek dat je die al gelezen had. Uiteindelijk viel mijn keus (nadat een kerstelfje mij deze tip in het oor had gefluisterd) op Muggenland van David Arnold. Jij vond zijn boek De Kids of Appetite geweldig, dus ik hoop dat je van dit boek net zo zult genieten!

Fijne Kerstdagen, Marleen!

Liefs,
Helma 

71bca187893f8c3a70df375a5fdfd34a.jpeg

Ik trok het lootje van jou, Lore en ik geef je als tip: Brieven aan de duisternis van Brigid Kemmerer.

Ik hoopte stiekem al dat dit boek op je nog te lezen plankje zou staan, omdat ik dit echt een van de allermooiste boeken vind die ik het afgelopen jaar heb gelezen. Het boek gaat over Juliet die brieven achter laat op het graf van haar moeder. Declan werkt op het kerkhof vanwege een taakstraf. Wanneer hij een van Juliets brieven vindt, ontstaat een bijzondere briefwisseling, die zich al snel uitbreidt naar mail en app. Op papier en beeldscherm vertellen Juliet en Declan elkaar alles, denkend dat ze elkaar nog nooit ontmoet hebben. Ze zitten echter op dezelfde middelbare school. Wat doe je als de enige persoon die je echt volledig vertrouwt niet is wie je dacht dat hij was?

Ik weet dat je graag YA leest en dit boek past perfect binnen zowel YA als Feelgood. Het boek is erg ontroerend en je leeft ontzettend met de hoofdpersonen mee. Ik ben blij dat ik dit boek eindelijk aan iemand kan tippen, want het is zo’n aanrader! Zelf gaf ik het boek vijf sterren en het staat ook in mijn Hebban top 25. Dat zegt genoeg toch?

Liefs,
Mandy

f081e3225e8dd786d7bc71c42b37724d.jpeg

Speciaal voor jou ging ik op zoek naar een boekentip, Renate. Je leest heel divers, ik zie altijd een breed aanbod aan boeken voorbij komen die je hebt gelezen, maar ik weet dat je net als ik iets hebt met Ierland en reizen. Ik wilde je graag iets tippen in deze richting en daarom kom ik uit op Liefde en geluk van Jenna Evans Welch. Dit boek is een onverwachte roadtrip door Ierland. En het boek is zelfs een grappige reisgids met leuke plekjes in Ierland. Ik zou zeggen, veel lees én reisplezier.

Liefs,
Nathalie

5250d9a133be703588d83fc47ced4d81.jpeg

Er zijn twee boeken die ik je graag wil tippen. De eerste is een echte feelgood. Ik heb het zelf jaren geleden gelezen en het is enkel nog te tweedehands te koop volgens mij, maar de bieb heeft het vaak wel. Het is De Tovenaar op het witte paard van Shanna Swendson. Het is zo origineel en romantisch en het heeft humor en leest vlot. Het verhaal wist me echt te verrassen en ik hoop dat het jou ook aanspreekt.

Maar omdat het boek al wat ouder is krijg je nog een tweede tip. En dat kwam in me op omdat je onlangs aangaf dat Japanse literatuur jou ook wel aansprak. Om nou niet gelijk enorm diep de literatuur in te duiken, tip ik je Reisverslag van een kat van Hiro Arikawa. Een boek dat mij heel mooi lijkt en wat hier al een tijdje geduldig in de kast staat te wachten. Misschien moeten we het maar samen gaan lezen!

Liefs,
Marieke

We wensen jullie hele warme en gezellige kerstdagen toe! Mogen ze gevuld zijn met mooie herinneringen en prachtige boeken. 



Reacties op: Jolabokaflod!

Meer informatie

Gerelateerd