Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Het kerstverhaal van Marjan van den Berg

op 31 december 2017 door

Kerstkindje

Door Marjan van den Berg

“Gezellig, mam,” geniet Kristel. Ze geeft Eva nog steviger een arm en wenkt haar zusje, dat achter hen aan loopt. “Kom op, Dees. Geef me ook een arm. Gezellig.”
Desirée kijkt haar vol walging aan en mompelt: “Doe niet zo idioot.”
“Dat is nu het verschil tussen jou en een dertienjarige,” merkt Eva op. “Hoe dan ook, we gaan hier een leuke dag van maken. Met mijn dochters naar de Margriet Winterfair. Ik heb er echt zin in.”
“Ik trakteer eerst op koffie en gebak,” biedt Kristel aan, terwijl ze in de rij staan voor de kaartcontrole. Eva glimlacht. Een dochter van twintig, net gepromoveerd tot leidinggevende op de peuterzaal waar ze werkt. Zo heb je een kind en zo staat er een volwassen vrouw naast je.
Sinds Kristel in een eigen bovenwoninkje woont, is er zoveel veranderd. Ze belt meestal met noodkreten. “Mam, hoe maak je andijviestamppot? Hoe lang moet draadjesvlees sudderen?” En soms, vaak aan het eind van zo’n gesprek, komt er ineens een groot vraagstuk aan de orde. Zoals drie weken geleden, toen ze zei: “Ik denk erover om te gaan samenwonen met Perry. Maar daar ben ik nog niet helemaal uit. Zelfstandigheid is ook een ding. Nou, ik zie je! Dag!” Eva heeft er niets meer over gehoord.

Lees hier het volledige kerstverhaal van Marjan van den Berg

fd835d27418c492bf7700ded411901b1.png



Reacties op: Het kerstverhaal van Marjan van den Berg

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Marjan van den Berg

Marjan van den Berg

Freelance journaliste, auteur en lerares Nederlands. Heel erg verbonden met het ...