Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leestip van Marieke

op 27 augustus 2023 door

Een blik op de maandplanning liet me zien dat het alweer tijd was voor een leestip van mijn hand. Maar welk boek moet ik nu kiezen? Waar ik al de vorige keren gelijk een tip wist te bedenken, kostte het me deze keer wat meer moeite.

- door Marieke -

68c1f7eb911a7b9ad9b6f19e112b9e13.pngDe weken vliegen voorbij. Zo snel dat ik niet in de gaten had dat ik alweer aan de beurt was voor een leestip. Ik dook in mijn lijst met gelezen boeken, maar vond niet direct een passende titel. Bij de nieuwe titels zag ik wel wat interessante boeken die ik zou kunnen aanraden, maar een boek aanraden dat ik nog niet gelezen heb? Het heeft niet mijn  voorkeur, maar ik doe het toch.

Tussen de nieuw uit te komen zag ik het nieuwe boek van Renée Olsthoorn. Het boek komt uit bij de nieuwe uitgeverij van Petra Kruijt: April books.

Mijn leestip van de week is ... Hoe verzin je het

Daantje van Duinen is de Amsterdamse Zuidas zat. Als junior associate bij een groot advocatenkantoor voelt ze zich uitgebuit door haar werkgever, en in de liefde wil het al helemaal niet vlotten. Ze besluit het roer om te gooien en haalt haar moeder Iris, die sinds een halfjaar weduwe is, over om samen een wijn- en kaaswinkel in Frankrijk te beginnen. Geen gewone wijn- en kaaswinkel, maar een in Nederlandse wijn en kaas gespecialiseerde winkel. Gekkenwerk, vindt iedereen, alsof Frankrijk zelf niet over meer dan voldoende kaassoorten beschikt. En Nederlandse wijnen die moeten concurreren met de Franse? Ondenkbaar!
Maar Daantje is vastbesloten en ze vertrekken. Eenmaal in Frankrijk is er veel werk aan de winkel – letterlijk, want het pand dat Daantje in hartje Troyes heeft gekocht, moet van top tot teen gerenoveerd worden. Daarvoor nemen ze het lokale klusbedrijf Alain Brique et fils in de arm. Terwijl vader Alain en zoon Olivier het pand opknappen, bloeit er iets op tussen hen en de Nederlandse vrouwen. Een pand restaureren blijkt echter veel makkelijker dan een gebroken hart of een bittere kijk op de liefde herstellen.

Het lijkt mij een heerlijke en vrolijke roman die ik binnenkort ga kopen. De schrijfstijl van Olsthoorn is erg prettig om te lezen en ze bedenkt leuke verhalen. Ik heb al vaker boeken van haar gelezen, dus weet ongeveer wat ik kan verwachten. Ik heb er zin in!

Heb jij al eens een boek van Renée Olsthoorn gelezen? En komt deze op je leeslijstje?



Reacties op: Leestip van Marieke

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Renee Olsthoorn

Renee Olsthoorn

Auteur, blogger en vertaler Engels en Frans. Trotse moeder en grootmoeder. Werkt...