Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leestip van Sanne

op 15 oktober 2023 door

Het is zondag, de laatste dag van de week, en tijd voor een nieuwe leestip. Vandaag trakteert Sanne jullie op een mooie feelgood boekentip. 

-Door Sanne-

Nu het buiten kouder wordt en de bladeren aan de bomen verkleuren, heeft de herfst dan toch echt zijn intrede gedaan. Het lijkt al weer tijden geleden dat de zomervakantie in volle gang was en ik op vakantie was in Frankrijk. Gelukkig hebben we de foto's nog én fijne boeken die ons even in Frankrijk wanen. Mijn tip voor jullie speelt zich af in de Franse hoofdstad. Om precies te zijn tijdens het najaar in Parijs en de personages maken zich langzaam klaar voor Kerst. En aangezien het vandaag nog maar 71 dagen tot Kerst is, vond ik dit wel een hele toepasselijke boekentip.

Mijn leestip van de week is: Rendez-vous op Montmartre van Mirjam Mieserius

Eigenlijk is dit boek van Mirjam Mieserius een tweede deel. Het beste zou je eerst Bestemming Parijs moeten lezen. Je leert de personages dan helemaal goed kennen en ontdekt zo ook de stad en haar mooie plekjes. Eigenlijk krijg je dus twee tips van me!

Over Rendez-vous op Montmartre

Parijs is ondergedompeld in winterse sferen. Sofia maakt lange dagen in haar winkel en proeverij om er een onvergetelijke decembermaand van te maken. Maar niet alles is zo vredig als het lijkt. Niet alleen denkt Sofia’s vriendje dat er meer speelt tussen haar en haar nieuwe assistent; ook nieuwe ontmoetingen zetten Sofia’s leven op zijn kop. Sofia doet er alles aan om vast te houden aan hetgeen haar lief is, maar maakt ze daarmee juist niet alles kapot? Chloe voelt zich ondertussen helemaal thuis in Paris en is dolgelukkig met Guillaume. Maar dan staat Lizzy opeens voor de deur met de vraag of ze tijdelijk bij hen mag intrekken. Chloe zegt ja, niet beseffend dat dit voor zowel haar, als voor Lizzy zelf, meer teweegbrengt dan ze hadden kunnen denken…

Mijn mening

Mirjam Mieserius noemt zichzelf een parttime Parisienne en brengt een aantal weken per jaar door in Parijs. Dat ze de Franse hoofdstad goed kent is duidelijk te merken. Haar omschrijvingen van de stad van de liefde zijn erg gedetailleerd en zorgen er zo voor dat je echt het gevoel heb in Parijs te leven. Zo wil het vakantie gevoel wel (terug) komen! 

Ook de verschillende vrouwelijke hoofdpersonen weet ze gedetailleerd te schetsen. En hoewel de drie dames allemaal in Parijs wonen en leven, verschillen ze toch sterk van elkaar. Met de een zal je sterker een band voelen dan met de ander, maar gaandeweg het verhaal zal je ze alle drie beter leren kennen en begrijpen. 

Het boek is heel prettig geschreven en is mede door de goede beschrijvingen van zowel personages en setting heerlijk om te lezen. Het verhaal mag zich dan afspelen in de stad van de liefde en romantiek komt zeker om de hoek kijken, maar Rendez-vous op Montmartre is veel meer dan weer een ander liefdesverhaal. Het gaat over vriendschap, familie, verlies en het maken van keuzes en kent dus de nodige diepgang.

Ik heb van het boek genoten en ik hoop dat jullie dat ook zullen doen!



Reacties op: Leestip van Sanne

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Mirjam Mieserius

Mirjam Mieserius

Mirjam Mieserius is auteur, blogger en parttime Parisienne. Ze won in 2021 de Zi...