Lezen, koken en bakken

op 24 april 2018 door

Lezen is heerlijk, letterlijk, want de boeken in deze blog zijn mooi om te lezen en ze hebben ook nog eens recepten die je aansluitend kan maken!

1eb0d801fda23b9d85ae10800cfa7853.jpg

- door Marieke

Het is ons opgevallen dat er vaak veel en lekker wordt gegeten in boeken. Het is dan ook leuk als blijkt dat recepten die worden bereid in boeken ook in het boek staan. Liep het water bij het lezen van al die lekkernijen je al in de mond? Na het lezen direct aan de slag!

Recepten voor liefde en moord - Sally Andrew

In dit boek, dat zich afspeelt in Zuid-Afrika lost de hoofdpersoon alles op met lekkere gerechten. Tannie Maria is weduwe, werkt bij een krant met een kookrubriekje, welke moet wijken voor liefdesadviezen. Tannie Maria ziet dat niet zo zitten, maar besluit gewoon lekkere recepten te adviseren en dat werkt ook nog! Als er een moord wordt gepleegd, raakt ze erbij betrokken en gaat op zoek naar de dader. Het is grappig, het is spannend, het zit vol liefde en het heeft ook nog lekkere recepten. Het boek is deze maand al voorbijgekomen in de Feelgood Friday blog en ook Helma maakte al eens gehakt voor vetkoek en curry uit dit boek.

De vroedvrouw van Braintree - Jodi Daynard

Deze historische roman speelt tijdens de onafhankelijkheidsoorlog van Amerika. Er zijn vaak grote tekorten aan alles, maar een appeltaart weten ze toch altijd wel te maken. Een recept dat te vinden is in dit boek: De sinaasappeltaart is na het gelezen gemaakt door Joke. Hoe dat is bevallen lees je in deze blog.

De taarten van Marie - Claire Sandy

Dit boek was een van de blind-date biebboeken van Marieke, elke maand staat er een taart centraal uit een bakboek van Mary Berry. Soms simpel en (vaker) complex. In het bibliotheek exemplaar waren de recepten niet aanwezig, maar volgens Diana, die het boek in huis heeft, zit er een boekje bij met de taart recepten.

Rode rozen en tortilla's - Laura Esquivel

Voor wie houdt van Mexicaans, kan met dit boek zijn hart ophalen. Elk hoofdstuk wordt voorafgegaan door bijzondere recepten. Zo bijzonder, dat de ingrediënten eerst zullen moeten worden gekocht in een toko (of in Mexico). Het is niet echt reëel om deze recepten zelf te gaan maken en misschien maar goed ook, want volgens de verhalen die erop volgen, heeft elk recept magische eigenschappen en die pakken niet allemaal even goed uit.

Café zon & zee - Jenny Colgan

Het is nog niet zo lang geleden dat we met de Feelgood Club dit boek  mochten lezen. Wat een heerlijk zomers boek en ook deze is voorzien van recepten. Helma zag het opnieuw wel zitten en stortte zich op de bereiding van de Bannocks. Hoe dat is bevallen lees je in deze blog.

Lunch in Parijs  - Elizabeth Bard

Dit boek is deels een liefdesverhaal en deels een kookboek. "Een culinaire romantische comedy". Volgende korte samenvatting: Gepeperd met heel veel tongstrelende recepten zoals een zomerse ratatouille, een omelet met geitenkaas en artisjokharten, gegrilde zeebaars met tomaten-mangosalsa en amandelcakejes met frambozen, is lunch in Parijs een verhaal om verliefd op te worden.

Kookschool d'Amore - Nicky Pellegrino

Voor wie van de Italiaanse keuken houdt in combinatie met een feelgood verhaal, is bij dit boek aan het juiste adres. Op de vrolijke cover staan jonge vrouwen, maar de dames die naar Italië afreizen voor een kookcursus zijn wel wat ouder. Neemt niet weg dat Nicky Pellegrino geweldig over eten kan schrijven en dat combineert met een zomers verhaal. Als bonus zijn achterin het boek de heerlijke Italiaanse recepten opgenomen.

De kluts kwijt - Sarah Pinneo

Voor de fans van biologisch, de hoofdpersoon is een jonge moeder met een klein bedrijfje dat biologische voeding maakt voor peuters. De schrijfster is een culinair journaliste en past haar kennis uitgebreid toe in dit boek. En ook de beschreven recepten (niet alleen voor peuters) zijn toegevoegd in deze roman.

Als ik het niet kan, kun jij het ook  - Sara Kroos

Cabaretière Sara Kroos vertelt haar persoonlijke verhaal in het gevecht met de kilo's en doet dat op haar herkenbare wijze vol humor. Helaas voor een vrouw die wil afvallen, is Sara's hobby niet sporten, maar taart bakken.  

Patissier Francis van Arkel zorgde voor de heerlijke taartrecepten in dit boek. 
De recepten zijn zorgvuldig afgestemd op de ontroerende en grappige momenten die Sara omschrijft en die om taart vragen.

Bakken voor je leven - Sarah Vaughan

Tot slot een boek voor de liefhebbers van MasterChef en Heel Holland Bakt, een bakwedstrijd waarbij de deelnemers allen hun eigen reden hebben om mee te doen.
Elk hoofdstuk start met aanwijzingen voor bakken. Het zijn dus geen kant en klare recepten, maar reuze handige tips.

1eb0d801fda23b9d85ae10800cfa7853.jpg

Hou jij van boeken lezen waarin ook recepten staan, en maak jij dan ook nog de recepten die worden gegeven? Laat het ons weten in een reactie. Was alles even smakelijk, is het elke keer goed gelukt? Wij zijn benieuwd.Reacties op: Lezen, koken en bakken

Meer informatie

Gerelateerd