Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Lezersestafettetip: Miriam tipt Elly

op 28 augustus 2020 door

We vinden onze volgers tof. Daarom hebben we indertijd ook de lezersestafettetip in het leven geroepen. Want we willen heel graag weten welke feelgoodboeken jullie zo goed vinden, dat je het een tip voor een ander waard vindt. Vandaag is het de beurt aan Miriam. Zij kreeg als tip van Stefanie Baguette met jam voor twee van Wendy Brokers. Stefanie verwachtte dat deze titel Miriam wel zou aanspreken, omdat het behalve feelgood ook een stukje spanning heeft. We zijn benieuwd of deze verwachting is uitgekomen en welk boek Miriam voor Elly in petto heeft.

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Over Baguette met jam voor twee

Lize de Ruiter heeft na de dood van haar vader zo haar redenen om Nederland tijdelijk te verruilen voor het zonnige Zuid-Frankrijk. Een zomer lang werken op de camping van een vroegere vriend van haar vader lijkt haar een ideale manier om haar problemen even te vergeten en haar leven weer op de rit te krijgen. Mannen zijn voorlopig uit den boze.

Maar de onwaarschijnlijk knappe sportinstructeur van de camping steekt zijn interesse niet onder stoelen of banken, net zo min als de charmante zoon van de campingeigenaar. En als de persoon die ze het hardst probeerde te ontvluchten dan ook nog ineens voor haar neus staat, kan Lize er niet langer onderuit: je kunt de waarheid wel ontkennen en ervoor weglopen, maar die struisvogeltactiek kan je zomaar de liefde van je leven kosten.

Hoe was de tip?

Dit was voor mij de eerste keer dat ik meedeed met de lezersestafettetip, dus ik was erg benieuwd! Stefanie gaf aan het een beetje lastig te vinden en had haar tip gebaseerd op de Nederlandse feelgood schrijfsters die ze op mijn profiel tegenkwam, zoals Jackie van Laren, Marina Folkers en Susan van Eyck. In dat rijtje miste ze Wendy Brokers nog, en omdat ze zag dat ik ook wel van een thriller hield, vond ze dit boek, met best een spannend tintje, een logische keuze.

Ik had inderdaad nog niets van Wendy Brokers gelezen. Wel wist ik dat er een link was met de Eiland-serie van Jackie van Laren, en dat vond ik een erg leuke serie, dus ik was erg benieuwd. Spontaan bedacht dat het ook wel leuk was om hier een buddy read van te maken, en al vrijwel meteen meldde Francisca zich om mee te lezen, erg leuk! Hoe de buddy read ons is bevallen kun je lezen op haar blog.

Ik vond Baguette met jam voor twee erg leuk om te lezen, ik was erg benieuwd naar wat er allemaal in het leven van Lize en Nate is gebeurd. Vanaf het eerste begin is duidelijk dat Lize om meerdere redenen uit Nederland is vertrokken, maar wat die redenen zijn wordt nog een tijdje geheim gehouden. Het boek is prettig geschreven, en omdat het zich afspeelt op een camping in Zuid-Frankrijk, paste het natuurlijk perfect in deze warme tijd van het jaar. Wel vond ik op een bepaald moment dat er wat meer vaart in het verhaal mocht; die kwam gelukkig ook snel daarna, maar toen ging het ook meteen heel hard. Daar had voor mij nog iets meer balans in gemogen. Ik heb in elk geval genoten van het boek, en ga zeker het volgende deel uit de serie (Leven met een leugen) binnenkort lezen. Bedankt voor de leuke tip, Stefanie!

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Mijn tip voor Elly

En dan is het nu de hoogste tijd voor mijn tip voor Elly. Bij het lezen van Elly’s profiel en vooral bij het bekijken van haar lijstjes met gelezen boeken, wil-ik-lezen boeken en favorieten viel me al op dat er redelijk wat overlap was met wat ik zelf leuk vind. Makkie dus, zou je zeggen. Helaas betekende dat ook dat een heel aantal boeken die ik zou willen tippen afvielen: of Elly had ze al gelezen, of ze stonden al op haar wil-ik-lezen lijstje, of ze had al één of meerdere boeken van dezelfde schrijver gelezen, bijvoorbeeld Kristin Hannah. En tja, het is toch leuker om iets echt nieuws als tip te krijgen.

Gelukkig had ik even de tijd en had ik afgelopen weken lekker vakantie en heb ik dus zelf ook veel kunnen lezen. Eén van die boeken is dan ook mijn tip voor Elly geworden: De Dameszwemclub, van Barbara Zitwer. Dit boek is al wat ouder, uit 2013, en blijkbaar wat minder bekend, maar daarom zeker niet minder leuk!

Over De dameszwemclub

In het boek vertrekt Joey, een overwerkte architecte uit New York, naar de Cotswolds in Engeland voor de restauratie van het prachtige Stanway House. Ze komt daar weer in contact met haar jeugdvriendin Sarah, en met Sarah’s schoonmoeder Aggie, die samen met een aantal vriendinnen van rond de 80 nog regelmatig een duik neemt in het ijskoude meertje op het landgoed van Stanway House. Het contact met Sarah verloopt niet altijd makkelijk en de conciërge van Stanway House lijkt niet echt mee te willen werken aan de restauratie, maar de kennismaking met de ‘Dameszwemclub’ maakt voor Joey veel goed. Maar of het ook met de liefde goed komt?

Het boek heeft als ondertitel: Een ode aan onalledaagse dames en zo zou je de dames van de Dameszwemclub zeker wel kunnen omschrijven. Het boek is een fijn feelgoodboek en prettig geschreven. Ook vond ik het erg leuk dat er een link wordt gelegd met J.M. Barrie, de schrijver van Peter Pan en met de verhalen over Peter Pan. Omdat Elly naast thrillers en feelgood ook graag biografieën leest, hoop ik dat ze dit element ook kan waarderen! Ik heb dit boek gelezen met KoboPlus.

Bonustips

En omdat ik zo lekker zat te grasduinen in het wil-ik-lezen lijstje van Elly, meteen ook nog wat tips op basis daarvan. Ik zag meerdere boeken van Liane Moriarty staan; daarvan zou ik je Wat Alice vergat zeker willen aanraden. En voor het heerlijke ‘aan zee’ gevoel: de kleine bakkerij-serie van Jenny Colgan, die was wat mij betreft erg de moeite waard!

Veel leesplezier, Elly!

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Hebben jullie de tip die Miriam aan Elly geeft al gelezen? Of zetten jullie deze tip, of een van de bonustips, op jullie wil ik lezen lijst? Laat het ons weten in een reactie! 



Reacties op: Lezersestafettetip: Miriam tipt Elly

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Wendy Brokers

Wendy Brokers

Moeder van vijf, auteur en verpleegkundige Neonatologie Geboortezorg (lange tijd...