Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Lezersestafettetip: Sanne tipt Wendy

op 03 maart 2021 door

Het is alweer even geleden dat Rita een boekentip voor Sanne had. Ze tipte haar Het huis voor ongewenste meisjes van Joanna Goodman. Helaas voor Sanne gingen net de bibliotheken dicht en probeerde ze via een online reservering het boek zo snel mogelijk in huis te krijgen. Dat ging niet zo heel voorspoedig en het duurde een paar weken voor ze eindelijk aan het boek kon beginnen. Vandaag kunnen we lezen of de boekentip het lange wachten waard is geweest en geeft Sanne het estafettestokje door met een boekentip voor Wendy.

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Over Het huis voor ongewenste meisjes

Quebec, 1950. Als Maggie op haar vijftiende zwanger raakt, dwingen haar ouders haar om het meisje ter adoptie af te staan. De rest van haar leven voelt Maggie het gemis.

De kleine Elodie komt in een door nonnen gerund tehuis terecht. Maar dan volgt een wetswijziging die bepaalt dat een psychiatrisch ziekenhuis meer subsidie ontvangt dan een weeshuis, met catastrofale gevolgen. Om dat geld op te strijken verklaart de kerk de kinderen in hun zorg tot geestelijk gehandicapten. Met één pennenstreek wordt een generatie aan verloren kinderen gecreëerd – en Elodie raakt net als duizenden anderen verloren in een hels schemerbestaan.

Moeder en dochter vechten ieder voor zich tegen een gemeenschap die hen als minderwaardig ziet in de hoop zichzelf en elkaar terug te vinden.

Hoe was de tip?

Wat een mooi verhaal! Van dit genre heb ik al meer gelezen en iedere keer zit ik er weer helemaal in. Als moeder kan ik mij helemaal inleven in het gemis dat Maggie moet hebben ervaren. De beschrijving van de tehuizen waar Elodie verbleef waren nieuw voor mij, en daarom wellicht nog hartverscheurender. Al met al een enorm aangrijpend verhaal.

Bedankt voor de tip Rita! Het was het lange wachten meer dan waard.

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Mijn tip voor Wendy

De genres die jij leest zijn, net als bij mij, nogal uitlopend. Ik heb onlangs erg genoten van het boek dat ik je ga tippen. Het is een beetje in de stijl van Hendrik Groen maar dan gemixt met een detective. Het is dus geen echte feelgood, maar meer een cosy crime in de stijl van Agatha Christie. Het heeft veel humor en ik hoop dat jij er net zo om kunt lachen als ik. Mijn tip voor jou is De moordclub (op donderdag) van Richard Osman.

Over De moordclub (op donderdag)

In een prettig en rustig bejaardenhuis vormen vier bewoners een onwaarschijnlijk clubje. Een keer per week, op de donderdag, ontmoeten ze elkaar om onopgeloste moorden te onderzoeken. Als een vastgoedontwikkelaar uit het nabijgelegen stadje wordt vermoord komt ‘de moordclub’ in actie; het is hun eerste grote zaak. Tot hun verbazing lijkt de moord alles te maken te hebben met hun eigen verzorgingshuis. De vier vrienden mogen dan wel behoorlijk op leeftijd zijn, ze hebben allemaal meer dan genoeg levenservaring. Maar zijn ze nog in staat om een moordenaar te vinden voor hij weer toeslaat?

Hebben jullie de tip die Sanne aan Wendy geeft al gelezen? Of zetten jullie deze tip op jullie wil ik lezen lijst? We zijn benieuwd!

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Wil je ook meedoen?

Stuur dan een email naar fabulous.feelgood@gmail.com. Wij maken dan een schema en laten weten wanneer je aan de beurt bent.

Wat verwachten we van je?

Allereerst krijg je een tip. Je gaat op zoek naar het boek (boekenkast, online, bibliotheek) en leest binnen een maand het boek. Dan schrijf je een kort stukje over de tip, wat je ervan vond toen je die ontving, hoe het lezen is bevallen en een eindconclusie over het boek en dat mail je weer naar ons.
Van ons krijg je een nieuwe naam van een andere feelgood lezer. Op Hebban kan je zien wat zij/hij al heeft gelezen en wat de favorieten zijn. Dan kies je een feelgood roman waarvan je denkt dat die lezer het mooi of interessant vindt. En ook die titel, met de reden waarom je het hebt gekozen zet je op de mail en wij maken er weer een mooie blog van! Supertof toch?

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg



Reacties op: Lezersestafettetip: Sanne tipt Wendy

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Joanna Goodman

Joanna Goodman

Joanna Goodman woont in Toronto met haar man en kinderen. Ze verdeelt haar ...

Richard Osman

Richard Osman

Richard Osman is televisieproducent en de presentator van Pointless en andere po...