Lijstje met korte verhalen

op 18 februari 2019 door

Van 14 tot en met 21 Februari 2019 is het de week van het korte verhaal. Renate ging op zoek naar korte verhalen en novelles binnen het feelgoodgenre. Vandaag in onze blog een lijstje met korte verhalen.

- Door Renate -

Korte verhalen. De een houdt ervan, de ander laat ze links liggen. Toch is het lezen van een kort verhaal erg fijn, zeker als je even geen tijd hebt voor een heel boek, want een kort verhaal is een afgerond verhaal. Dus je loopt je daarna niet op te vreten omdat je niet verder kan lezen en wil weten hoe het verder gaat.
Naast het korte verhaal is er ook de novelle. Het verschil zit in het aantal woorden. Een kort verhaal heeft een max van 10.000 woorden en een novelle heeft al gauw 20.000-40.000 woorden. 
Bij de scifi en fantasy club hebben ze dit uitgebreid uitgelegd, dat lees je hier.

In het lijstje van vandaag staan zowel korte verhalen als novelles.

55d2bfd4c18f06.67892469.jpg5baf083d902fe6.04112851.jpg5c53e1ea795095.02683272.jpg

Aan het einde van het tuinpad

In Aan het einde van het tuinpad nemen zes bestsellerauteurs je mee in hun wereld van liefde, romantiek en hartstocht.

In Liefdeslessen vertelt Santa Montefiore hoe Leah als een blok valt voor een verleidelijke kunstenaar. Kristin Hannah laat in De glazen kast zien dat moederliefde een van de sterkste krachten op aarde is. Charlotte de Monchy bewijst in Feline dat je moeder in sommige gevallen echt beter weet wat goed voor je is, zowel in het leven als in de liefde. In Aggie, van Liz Fenwick, brengt een overleden vrouw twee mensen samen die elkaar in andere omstandigheden nooit ontmoet zouden hebben. Victoria Hislops De laatste dans is  een bitterzoete herinnering aan gemiste kansen en verloren liefdes. In Hun eerste ontmoeting vertelt Debbie Macomber dat je misschien lang moet wachten op je grote liefde, maar dat als je hem vindt het geluk binnen handbereik is.

In de lift - Vi Keeland
Ava staat in de lift, ze is onderweg om Evan, met wie ze aan het daten is, te verrassen voor zijn verjaardag. Ze draagt een regenjas met eronder een weinig verhullende outfit. Wanneer de lift arriveert op de tweeëntwintigste verdieping, heeft Ava geen enkel vermoeden dat de avond heel anders zal verlopen dan ze denkt…

Gestrand - Lis Lucassen
In de novelle Gestrand van Lis Lucassen krijgt Julie een lift aangeboden met de spelersbus van de Las Vegas Bees. Dat is haar enige kans om op tijd in Las Vegas te komen nu ze met autopech langs de weg staat, dus ze neemt het aanbod natuurlijk aan. Onderweg komt ze erachter dat ze veel gemeen heeft met quarterback Ren. Eenmaal in Las Vegas wil ze geen afscheid van hem nemen en hij ook niet van haar. Terwijl Ren haar de stad laat zien, merkt Julie dat ze voor hem valt. En hard ook. Maar hoeveel kans heeft deze relatie als ze maar één nacht samen hebben? Deze new adult-novelle van Lis Lucassen is een heerlijk leestussendoortje voor de fans van haar California Campus-serie.

559225a83d0a09.24634739.jpg5badb72abb5512.77228415.jpg5acc4779a419b8.81251256.jpg

Winter in New York - Chantal van Gastel
In Winter in New York verwacht Lois haar relatieproblemen te kunnen ontvluchten in de meest geweldige stad ter wereld. Maar een sneeuwstorm verstoort haar plannen. In Een kerstbelofte staat Janna er na het verlies van haar grote liefde helemaal alleen voor op kerstavond. Of toch niet? Tess wordt gestrikt als kandidate in de succesvolle tv-show Love Shack waarin verre liefdes met elkaar herenigd worden. En in Stop! brengt de kerstgedachte Mia op heel andere ideeën voor haar toekomst.

Een verre kust - Jenny Colgan
In Een verre kust neemt Jenny Colgan (Café Zon en Zee) ons mee naar het prachtige eiland Mure, waar een nieuwe dokter op het punt staat een slaperig dorpje aan de kust wakker te schudden.
Gezocht: dokter voor klein eiland. Moet van boten en de zee houden en geen problemen hebben met nieuwsgierige buren...
Lorna woont op het piepkleine Schotse eiland Mure, een vredige plaats waar iedereen zijn buurman helpt. De lokale huisarts gaat met pensioen en niemand wil zijn baan. Mure is te klein en te afgelegen.
Ver weg, in een overvol kamp, behandelt Saif een jongetje met een ernstig gewonde hand. Saif is vluchteling, maar hij is ook arts: precies wat Mure nodig heeft.
Saif is welkom op Mure, maar kan hij zijn verleden vergeten? Tijdens één zomer zal Saif een nieuw thuis vinden, en zal Lorna's leven voor altijd veranderen. 

Geluks ABC - Jill Mansell
In Jill Mansells Geluks-ABC krijg je een exclusief kijkje in het leven van de bestsellerauteur.
Wat zit er Jills handtas? Hoe zou het zijn om met haar uit eten te gaan? En Jills antwoord op de leukste lezersvragen.
In Geluks-ABC komt een beer voor (geen echte), is de feestverlichting aan, bruist het van de happy endings en staan overal lekkere snacks. Er wordt laat opgestaan en veel getwitterd. O, en de glitterfabriek is ontploft! 
Jill Mansells Geluks-ABC is géén roman – maar een kleine dosis geluk.

52da61e4427544.23208027.jpg587f063e1fd4c2.11636955.jpg5848f928e335a2.19316981.jpg

Het wachten - Santa Montefiore
Een telefoontje doorbreekt het stille leven van Rose, en het ontketent een stroom aan lang vervlogen herinneringen aan haar grote liefde.

Eeuwig samen - Sophie Jackson
Eeuwig samen van Sophie Jackson is een meeslepende must-read voor de fans van Stuk van jou en Stil van jou. Kat en Carter zijn getrouwd en genieten van een geweldige huwelijksreis. Voor Kat is dit het moment om te beginnen over kinderen. Carter schrikt hiervan. Na zijn ellendige jeugd weet hij helemaal niet zeker of hij kinderen wil, en of hij twijfelt of hij wel een goede vader zal zijn. 

Terwijl steeds meer van hun vrienden ouders worden, loopt de spanning tussen Kat en Carter verder op. En dan vertelt Kat opeens dat ze een zwangerschapstest moet doen…

Altijd samen - Sophie Jackson

Kat is ten huwelijk gevraagd door Carter – en heeft volmondig ja gezegd. Maar wanneer ze hun bruiloft gaan plannen, loopt niet alles even soepel. Kats moeder is bang dat haar dochter gekwetst zal worden en laat dit duidelijk merken. Carter heeft een nieuwe baan als CEO van CWS Communications, wat zorgt voor de nodige stress in zijn nieuwe leven buiten de gevangenis. En dan is er ook nog Carters vriend Max, die in rehab zit en met wie het erg slecht gaat.
De relatie van Kat en Carter wordt behoorlijk op de proef gesteld in deze novelle. Is hun liefde sterk genoeg om de druk aan te kunnen?

52da575879f109.07341839.jpg56f3922e69d3a9.64665137.jpg5949fd8f784c72.64350939.jpg
De princess Alice - Kate Mosse
Geïnspireerd door de traditionele folklore uit Engeland en Frankrijk schreef Kate Mosse dit sfeervolle, spookachtige korte verhaal, afkomstig uit de bundel De bruidskist en andere verhalen. Mosse weet in haar verhalen alle facetten van de menselijke emotie te bespelen en betoont zich steevast een groot kenner van elk decor dat ze kiest.

Tijden veranderen - Maeve Binchy
'Wij Ieren zijn dol op verhalen vertellen, en we begrijpen niets van mensen die geen lange, ingewikkelde gesprekken voeren. Vroeger schreven etiquetteboeken voor dat je altijd vier praters en vier luisteraars moest uitnodigen als je een etentje gaf. Dat werkt in Ierland niet, want niemand kent vier luisteraars.' 
Maeve Binchy

Tijden veranderen is Maeve Binchy’s nieuwste verhalenbundel en toont de kracht van haar schrijverschap. De bundel bevat zowel vroege verhalen als haar meest recente, die ze vlak voor haar dood schreef. In al haar verhalen proberen de personages hun dromen te verwezenlijken en gaan ze op zoek naar liefde en vriendschap. Soms vinden ze wat ze zoeken, soms niet. Toch zit elke verhaal vol warmte, liefde en humor, precies zoals we van Maeve Binchy gewend zijn.

Jij en ik en andere korte verhalen - Jojo Moyes
Nell is 26 en ze is nog nooit in Parijs geweest. Eigenlijk is ze nog nooit een romantisch weekendje weggeweest. Reizen is… niet echt haar ding. Dat gaat veranderen, heeft ze besloten: ze gaat met haar vriend Pete naar de lichtstad. Maar dan laat Pete haar zitten op de dag van vertrek – en Nell besluit iedereen (en vooral zichzelf) te bewijzen dat ze een zelfstandige en avontuurlijke jonge vrouw is door alsnog op die trein te stappen. Eenmaal alleen in Parijs, ontdekt Nell een kant van zichzelf waarvan ze niet had durven vermoeden dat zij die had…
In de novelles Jij en ik, Een week in Parijs en nog negen nieuwe, niet eerder verschenen verhalen ziet de lezer Jojo Moyes op haar best.

f89d4f8d9912360b660a1ac5fbedcdb6.jpg

Zijn er korte verhalen die hier niet in het lijstje staan, maar zeker de moeite waard om te lezen? Laat het ons weten in een reactie onder deze blog.Reacties op: Lijstje met korte verhalen

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Debbie Macomber

Debbie Macomber

Debbie Macomber (Yakima, Washington, 1949) is een Amerikaanse bestselleraut...

Victoria Hislop

Victoria Hislop

Victoria Hislop is journaliste. Haar reisverslagen verschijnen in de Sunday Tele...

Santa Montefiore

Santa Montefiore

Santa Montefiore begon al op jonge leeftijd met schrijven, maar haar eerste boek...

Kristin Hannah

Kristin Hannah

Kristin Hannah (1960) is een prijswinnende Amerikaanse bestsellerauteur. Haar bo...

Liz Fenwick

Liz Fenwick

Liz Fenwick groeide op in Boston, verhuisde naar Londen en trouwde daar met een ...

Charlotte de Monchy

Charlotte de Monchy

Charlotte de Monchy (1979) studeerde communicatiewetenschap aan de UvA. Ze schr...

Gesponsorde boeken