Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Marieke leest: Hartje centrum

op 13 februari 2023 door

De verhalenfabriek is het kleine zusje van de Crime compagnie en levert novelles, lekker voor ‘tussendoor’, zowel feelgoodverhalen als korte thrillers. Hoewel ik zelf geen voorstander ben van de term ‘tussendoortjes’, past het toch uitstekend bij de e-books van ongeveer 100 pagina’s.

- door Marieke -

9a0fda1cb344734c361edbb8df8e7447.png

Met het oog op Valentijnsdag, brengt De verhalenfabriek drie nieuwe novelles in e-bookvorm, die alle drie (ja echt) spelen rondom het thema Valentijnsdag! 

De drie titels: 

Die laatste kreeg ik toegestuurd om te lezen voor een blog op Fabulous Feelgood.

Over Hartje centrum

Hogeschooldocent Robin ontvangt van haar werkgever een e-mail waarin ze wordt opgeroepen om een kamer beschikbaar te stellen aan een internationale student. Robin piekert er niet over. Dat doet toch niemand? En zeker zij niet, nog in geen honderd jaar. Geen vreemden in haar huis. Maar het vertrek van haar huisgenoot dwingt haar om terug te komen op haar besluit. En dat blijkt onverwacht goed uit te pakken: haar nieuwe huisgenoot is een knappe Italiaan met Nederlandse roots voor wie Robin als een blok voor valt. Maar dat is natuurlijk niet de bedoeling…

9a0fda1cb344734c361edbb8df8e7447.png

Mijn mening

Als je even doorleest, ben je snel door een verhaal van 100 pagina’s heen. Ik maakte er geen race van en las het verdeeld over twee dagen uit.

Het boek is verdeeld in korte hoofdstukken waarin we Robin leren kennen. Ze is halverwege de twintig en docente Nederlands aan de Hogeschool. Lang woonde ze samen met vriendin Femke, tot die naar Drenthe vertrok met haar vriend. Nu is het huis wel leeg. Als de Hogeschool vraagt of ze ruimte heeft voor een student die met spoed woonruimte zoekt zegt ze ja, maar verwacht een veel jonger iemand. Als student Paolo van haar leeftijd blijkt te zijn en ook nog een hondje bij zich heeft, is het schakelen en slikken. Paolo maakt een hoop los bij Robin, maar iets meer dan alleen huisgenoten te zijn is onmogelijk. Docent en student in een relatie, dat kan echt niet.

Het is een leuk verhaal, het heeft humor en de personages zijn herkenbaar als mensen die je in het dagelijks leven tegen kan komen. Het buurtje waar Robin woont is gezellig, en daar maken ze van Valentijnsdag een groot feest: Hartje centrum. Paolo draagt ook zijn steentje bij. Tussen Robin en Paolo loopt de spanning op. Begrijpelijk, want ze lijken voor elkaar gemaakt, maar er zijn vele hobbels om te overwinnen.

Het e-book leest lekker, auteur Janice Bakker heeft een fijne wijze van schrijven en heeft het feelgoodgevoel in haar vingers en weet het over te brengen.

Hartje centrum is 100% feelgood en dat is een heerlijk ‘tussendoortje’.

Lees jij novelles of toch liever een roman van meer van 200 pagina's?



Reacties op: Marieke leest: Hartje centrum

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Janice Bakker

Janice Bakker

Janice Bakker Auteur bij De Verhalenfabriek (februari 2023: Hartje Centrum) Enth...