Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Marieke leest: Pak mijn hand - Courtney Walsh

op 10 april 2021 door

In 2020 kreeg ik Kijk omhoog van Courtney Walsh als recensieboek, een christelijke feelgoodroman. Het was het eerste deel uit een serie die speelt rondom het plaatsje Harbor Pointe. Het boek heb ik met plezier gelezen, en hoewel het niet heel verrassend was, vond ik het toch een fijne feelgoodroman. Wij krijgen regelmatig persberichten met nieuwe boeken en toen daarin Pak mijn hand, het tweede deel van de Harbor Pointe serie, werd aangekondigd stak ik snel mijn hand op om dit vervolg te lezen en te bespreken.

- door Marieke

944a4697ba2a1b48d9f82eddbd3ba72c.jpg

Courtney Walsh

De Amerikaanse Courtney Walsh is acteur, theaterregisseur en auteur van christelijke romans. Ze heeft inmiddels zes boeken geschreven, waarvan er al eerder twee zijn vertaald naar het Nederlands: Als je me nu zou zien (2019) en Kijk omhoog (2020). Ze woont in Illinois in de Verenigde Staten, waar ze samen met haar echtgenoot een jeugdtheater runt.

Korte samenvatting

In Pak mijn hand begint Quinn Collins haar eigen bloemenwinkel in het plaatsje Harbor Pointe. Het is een droom die in vervulling gaat, maar in de praktijk blijkt het vooral heel hard werken. Er is een grondige verbouwing nodig en ondertussen neemt Quinn ook nog deel aan een prestigieuze bloemenwedstrijd, met haar afstandelijke moeder als jurylid. Als er iemand is aan wie Quinn wil bewijzen dat ze dit allemaal kan, is het haar moeder wel.

Olympisch skiër Gary Benson was niet van plan lang in Harbor Pointe te blijven. Maar wanneer hij onverwachts in een heftige ruzie belandt die ertoe leidt dat hij schade maakt, moet hij blijven om een taakstraf uit te voeren in de winkel van Quinn. Zij vindt hem roekeloos en arrogant, hij vindt haar een control freak. Langzaam leren ze elkaar beter kennen en gaan ze elkaar zelfs aardig vinden. Totdat Grady een onherstelbare fout maakt...

Mijn recensie

De Amerikaanse schrijfster Courtney Walsh schrijft christelijke feelgoodromans, waarvan nu een derde boek is vertaald naar het Nederlands. Pak mijn hand is het tweede deel van de Harbor Pointe serie.

In dit tweede deel gaat het over de zeer georganiseerde Quinn Collins. Na jarenlang in de bloemenwinkel van Mimi te hebben gewerkt, heeft ze de zaak nu overgenomen wat altijd haar droom is geweest. Nu kan ze zich richten op haar tweede droom: Het winnen van het Michigan Floral Expo, maar de werkelijke reden achter die deelname durft ze aan niemand te vertellen en dat heeft te maken met haar jeugd

Grady Benson is een top skiër, maar hij heeft een puinhoop van zijn leven gemaakt. De laatste wedstrijden zijn mislukt en zijn kans om in het Olympisch team te komen lijkt verkeken. De media ziten bovenop zijn falen en het wegdrinken van zijn problemen blijkt een slechte keuze. Na een vechtpartij en een restaurant in Harbor Pointe wordt hij veroordeeld tot een taakstraf, uit te voeren in datzelfde stadje. Hij is mokkig, onbeleefd en allesbehalve bereid om te doen wat ze vragen, maar hij legt zich erbij neer.

Voor Grady, die het gewend is dat de dames aan zijn voeten liggen, is het een aangename verrassing om kennis te maken met de eigengereide Quinn. Quinn kan Grady niet uitstaan en zit vol vooroordelen over hem. Ze zijn tot elkaar veroordeeld, als Grady mee moet helpen om de bloemenwinkel op orde te krijgen voor de opening. Ook moeten ze samenwerken met de voorbereidingen van het winterfestival, waar Quinn de bloemen en versieringen verzorgd. Er is vanaf het begin een spanning tussen die twee, maar voor ze zover zijn dat ze daar wat mee gaan doen, is er al een hoop gebeurd in Harbor Pointe.

Courtney Walsh heeft een zeer luchtige manier van schrijven en neemt de lezer mee in de levens van de bewoners van Harbor Pointe. Doordat de hoofdstukken wisselen tussen Quinn en Grady, leef je met beiden mee en zie je de twijfels die ze hebben en de dingen waar ze mee worstelen. Als personages zijn ze goed uitgewerkt. De andere personages die een bijrol hebben, laten genoeg van zichzelf zien, waardoor het een realistisch en goed lopend geheel wordt. Er zit een hoop humor en liefde in het verhaal en ook een kleine dosis drama.

Geloof speelt een belangrijke rol in dit boek. Regelmatig wordt aangehaald dat de personages hulp nodig hebben en dan kracht halen uit het bidden. Maar er wordt ook aandacht besteed aan het feit dat iemand kan afdwalen van het geloof door bepaalde gebeurtenissen. Het past bij de personages en het verhaal.

Dit boek is een tweede deel uit een serie van drie, maar kan geheel los worden gelezen van deel een. De personages Lane en Ryan die in Kijk omhoog de hoofdpersonages waren, komen nu terug, maar in een kleinere rol. Het draait nu om Quinn en Grady en die maken een grote ontwikkeling door. Het lukt ze om af te rekenen met spoken uit het verleden en kunnen zich richten op een nieuwe toekomst. Het is niet geheel verrassend hoe het afloopt, maar de weg ernaar toe is leuk om te lezen. Wel valt het op dat bepaalde verhaallijnen wel een begin krijgen, maar geen vervolg. Zo is de verstoorde relatie tussen Grady en zijn vader aanwezig, maar niet opgelost en ook de relatie van Quinn en haar moeder wordt maar half afgerond.

Pak mijn hand is een mooi romantisch boek met leuke personages en een fijne setting. De humor is van belang, net als het geloof en alles is in een luchtig en prettig leesbaar verhaal gegoten.

944a4697ba2a1b48d9f82eddbd3ba72c.jpg

Conclusie

Ook dit tweede deel is niet heel verrassend, het is snel duidelijk hoe het af zal lopen, maar toch werd ik vanaf het begin meegesleept in de levens van Quinn en Grady. Het is fijn dat er een dosis humor aanwezig is en Grady maakt dat Quinn zich af en toe lekker ongemakkelijk voelt. Daarnaast is het leven in een plaatsje als Harbor Pointe goed beschreven en kreeg ik zin om er naar toe te gaan. Dat was bij deel een ook al zo.
Vaak struikel ik over de hoeveelheid geloof die in christelijke romans zit, en hoewel het in dit tweede deel meer aanwezig is dan bij het eerste deel Kijk omhoog, was het niet hinderlijk en paste het goed bij de personages en het verloop van het verhaal.

Kortom Pak mijn hand is een fijn boek om te lezen, lekker romantisch en de combinatie van bloemen en skiën blijkt helemaal zo gek nog niet (-_-). In juni volgt het derde en laatste deel Vang me op en ik ben zeker van plan om die ook nog te gaan lezen.



Reacties op: Marieke leest: Pak mijn hand - Courtney Walsh

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Courtney Walsh

Courtney Walsh

De Amerikaanse Courtney Walsh is acteur, theaterregisseur en auteur van christel...