Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Minichallenge 8 Feelgood boeken 'met een happy ending'

op 09 april 2017 door

Het Feelgood-genre is een breed genre. Hoe het genre precies te definiëren valt, daar zijn we nog niet helemaal over uit, maar dat je er een feelgood-gevoel aan over houdt als je het boek dichtslaat, dat weten we heel zeker. Wij hebben acht boeken verzameld voor een nieuwe minichallenge en wel acht boeken met een 'happy ending'. Stuk voor stuk boeken met een 'zij leefden nog lang en gelukkig'-gehalte. Ultieme feelgood! 

  1. Lang leve de liefde - Jill Mansell 
    Op de ochtend van haar vijfentwintigste verjaardag maakt Lily Harper de allerlaatste brief open van haar geliefde moeder, die stierf toen Lily acht was. Tot haar verrassing staat er meer in over haar moeders eerste en enige echte liefde. 

    Die dag ontmoet Lily ook de acteur Eddie Tessler. Lily is stiekem wel gevleid dat Eddie haar zo geweldig vindt, en ze voelt de vlinders fladderen. Maar waarom vindt ze het dan zo belangrijk wat Dan, haar grappige, stoere, knappe jeugdvriend, die altijd voor haar klaarstaat, ervan vindt?

  2. Halsoverkop - Aline van Wijnen
    In Halsoverkop brengt de single dertiger Nicole haar tijd het liefst door met Dan, Dave en Paulo (Brown, Eggers en Coelho dus, in papieren vorm). Ze slaagt er echter niet in om een leuke man van vlees en bloed te vinden. Totdat ze op het plekje waar ze altijd gaat lezen in haar lunchpauze een man ziet zitten... met een boek in zijn handen.

  3. Zwart-wit - Gillian King
    Elin is op zoek naar werk, niet naar een relatie. Vicky is achttien jaar jong en volkomen onbezonnen. Nick is bijzonder aantrekkelijk, maar verboden terrein. Wanneer door een samenloop van omstandigheden de levens van deze drie mensen met elkaar verweven raken, kunnen Elin en Nick het niet helpen dat de vonk tussen hen overslaat. Toch zijn ze het erover eens: verliefd worden is geen optie. Maar ja, zie het maar eens tegen te houden!

  4. In zeven sloten - Astrid Harrewijn
    In een vlaag van verstandsverbijstering deelt Christel aan haar nieuwe baas van reclamebureau P&R mee dat ze op sabbatical gaat. Maar ze vertrekt niet op wereldreis, ze gaat naar... Friesland.
    En ze heeft geen flauw idee wat ze dat half jaar moet gaan doen!

    Christel is hip, ze is snel, en plotseling zit ze op het platteland, zonder haar vriendinnen en eigenlijk wel heel erg op zoek naar die ene Ware.
    Maar vindt ze die tijdens haar doldwaze wereldreis?

  5. Het Rosie project - Graeme Simsion
    De autistische Don Tillman doceert genetica aan de universiteit. Hij is superintelligent, kan geweldig koken en is op zoek naar een vrouw. Door zijn sociale onhandigheid is hij echter nooit verder gekomen dan een eerste date. Met behulp van een zestien pagina's tellende vragenlijst hoopt hij zijn perfecte partner te vinden. 

    Dan komt Rosie Jarman in zijn leven: verre van perfect, maar wel intelligent en mooi. En ze is ook op zoek naar haar biologische vader - een zoektocht waarbij Don haar misschien zou kunnen helpen.

  6. Zwaar verliefd! - Chantal van Gastel
    Aan het woord is Isa, een jonge dierenarts die worstelt met haar gewicht, haar werk en de liefde. Helemaal nu ze als een blok is gevallen voor Ruben, de ontzettend aantrekkelijke eigenaar van een labrador waar ze een levensreddende actie bij heeft uitgevoerd. Maar hoe zorgt ze er nou voor dat hij net zo gek op haar wordt als op zijn hond? 
  7. Een week in Parijs - Jojo Moyes
    In het Parijs van de belle époque brengt Sophie de eerste romantische weken na hun trouwen door met haar geliefde, de schilder Édouard Lefèvre. Het is een opwindende tijd, hoewel het leven aan de zijde van een arme kunstenaar ook zijn schaduwkanten kent...

    Meer dan een eeuw later komen Liv en David aan in Parijs voor hun huwelijksreis. De stad is prachtig, maar de romantiek is ver te zoeken, vooral doordat Liv steeds alleen is omdat David de ene zakelijke afspraak na de andere heeft. Heeft Liv de fout van haar leven gemaakt?

  8. Glamour in Californië - Belinda Jones
    Als Lara Jones op het vliegtuig naar het zonnige Californie stapt, is haar oude vriendin Helen wel de laatste die ze daar verwacht. Haar sullige, slonzige vriendin is veranderd in een elegante, modebewuste surfgodin. Het geheim van haar geweldige nieuwe leven vol glitter en glamour? De mysterieuze California Club. Het aanbod om ook lid te worden van de club - en een wens, die gegarandeerd uitkomt voor ze weer teruggaan naar huis - is voor Lara en haar vrienden te mooi of af te slaan. Zou dit Lara's kans zijn om na tien jaar smachten eindelijk het hart van haar beste vriend Elliot te veroveren? Of betekent het feit dat hij de reis maakt met zijn nieuwe verloofde dat het voor Lara tijd is om een nieuwe droom te bedenken?

Heb je dus een keer een wat mindere dag, begin dan aan deze mini-challenge. Feelgood gegarandeerd! ;)
Wat betekent het genre Feelgood voor jou? Moet een boek een happy ending hebben? Welke boeken met een happy ending ken je nog meer? 



Reacties op: Minichallenge 8 Feelgood boeken 'met een happy ending'

Meer informatie

Gerelateerd