Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Deze feelgood toppers verschijnen in september

op 28 augustus 2017 door

HELP! Ook deze maand verschijnen er weer zoveel mooie boeken, maar we lezen uitsluitend uit eigen kast! Dus geen tripjes naar de plaatselijke boekhandel en geen enorme bestellingen bij onze grote blauwe vriend. Maar gelukkig hebben we de Joker nog. Daarom hebben we toch een selectie gemaakt uit alle boeken die deze maand verschijnen en weer 10 toppers voor jullie op een rijtje gezet. Voor welk boek zetten jullie de joker in? 

1. De vrouw van de rechter - Ann O'loughlin

Genomineerd als Roman van het Jaar door de Romantic Novel Association

Het leven van Grace verandert voorgoed als ze wordt uitgehuwelijkt aan een veel oudere, respectabele rechter. Ze leeft in weelde, maar voelt zich eenzaam. Dan ontmoet ze een jonge arts, Vikram. Hij is alles wat haar man niet is en ze wordt hopeloos verliefd. Maar het zijn de jaren vijftig in Ierland, en wanneer Grace zwanger blijkt te zijn van Vikram, moet er afgerekend worden met dit schandaal.

Direct na de bevalling wordt Grace naar een gesticht gestuurd. Vikram krijgt te horen dat Grace is overleden en hij keert met een gebroken hart terug naar India. Dertig jaar later, na het overlijden van de rechter, krijgt zijn dochter Emma tijdens het opruimen van zijn spullen voor het eerst een beeld van Grace, de moeder die ze nooit gekend heeft. En ze doet hierbij enkele schokkende ontdekkingen… Terwijl een lang verborgen familiegeheim wordt onthuld, rijst de vraag: is ware liefde voor altijd?

2. Het rimpeleffect - Claudia Schoemacher

'Het rimpeleffect' van Claudia Schoemacher is een roman over Julia Smith.

Julia is journalist en getrouwd met de vermaarde advocaat Hugo Smith. Ze wonen met hun dochtertje in een miljoenenvilla en leiden een, voor de buitenwereld, glamoureus leven. Maar achter die façade gaat een afbrokkelend huwelijk schuil. Hugo heeft de ene affaire na de andere en wanneer hij tot overmaat van ramp failliet wordt verklaard, stort Julia in. Ze is intens moe en glijdt langzaam maar zeker weg in een depressie die leidt tot een zelfmoordpoging. Terwijl ze in coma ligt, wordt Julia teruggevoerd naar 1997, het jaar waarin ze het gelukkigst was. Ze realiseert zich dat ze dit keer lering moet trekken uit het verleden zodat ze, eenmaal terug in haar werkelijke leven, sterker en zelfstandig haar keuzes kan maken.

Claudia Schoemacher wil met 'Het rimpeleffect' het taboe op depressie en zelfmoord verder doorbreken. Eerder schreef zij het autobiografische 'Kind van de onderwereld' en de roman 'Kamer 303'.

3. PS: Ik hou van je - Cecilia Ahern

Holly en Gerry zijn een jong getrouwd stel. De twee maken vaak grapjes over het feit dat Holly niet zonder Gerry zou kunnen leven. Het idee van 'De Lijst' was dan ook eigenlijk als grap bedoeld: als Gerry iets zou overkomen, zou hij een lijst voor Holly achterlaten met dingen die ze zou moeten doen.

Wanneer het noodlot toeslaat en Gerry ongeneeslijk ziek wordt, stort Holly's wereld in. Een paar maanden na zijn dood besluit ze een mysterieus pakje op te halen bij haar ouders. Gerry blijkt zonder dat ze het wist woord te hebben gehouden, en heeft De Lijst opgesteld. In het pakje bevindt zich, voor elke maand, een envelop met een opdracht. Het geeft Holly de kracht om verder te gaan, nieuwe uitdagingen aan te gaan en erachter te komen dat liefde nooit verdwijnt maar altijd in je hart blijft bestaan.

Cecelia Ahern (1981) veroverde al meer dan 6 miljoen harten met haar boeken. P.S. Ik hou van je werd verfilmd met Hilary Swank in de hoofdrol. Naast P.S. Ik hou van je schreef ze onder meer Ik zal je nooit vergeten, Voor jou en Het boek van morgen.

4. Van jou - Sophie Jackson

Hartverscheurend, sexy en meeslepend, dat is Van jou van Sophie Jackson. Hoofdpersonen Riley en Lexie zijn al sinds hun vroege jeugd verkikkerd op elkaar, maar het leven heeft hen in een andere richting geleid. Toch kunnen ze elkaar niet vergeten. Als Riley vanwege een ziekenhuisopname van zijn vader terugkeert naar de plaats waar hij opgroeide, moet hij dan ook meteen aan Lexie denken. En het duurt niet lang voordat hij haar ontmoet - en zijn hart opnieuw aan haar verliest. Maar ze hebben allebei heel wat meegemaakt en dat maakt de liefde er niet makkelijker op. Kan er opnieuw iets opbloeien tussen hen, of staat het verleden in de weg? Van jou is het derde deel in de trilogie van de Britse Sophie Jackson waarin eerder al Stuk van jou en Stil van jou verschenen.

5. Dicht bij jou - Jojo Moyes

Projectontwikkelaar Mike Dormer vertrekt vanuit Londen om in Silver Bay, Australië, een kustresort te bouwen. Maar de bewoners van het excentrieke Silver Bay Hotel weten al snel Mikes gehaaide ideeën te temperen. Door de intrigerende Liza McCullen, haar tienjarige dochtertje Hannah en haar legendarische tante Kathleen, die lang geleden de grootste haai ooit in Silver Bay heeft gevangen, begint Mike te twijfelen aan zijn motieven. Wanneer duidelijk wordt dat het bouwproject een negatieve invloed heeft op de walvissen, is het onvermijdelijk dat de tegengestelde belangen van Liza en Mike botsen, met heftige gevolgen voor iedereen.

Eerder verschenen als Walvisbaai (2007).

6. Uit liefde, meneer Tuschinksi - Tanya Commandeur

Tanya Commandeur schreef met Uit liefde, meneer Tuschinski een meeslepende historische roman over de verboden liefde van bioscoopmagnaat Abraham Tuschinski.

Abraham Tuschinski en zijn zwagers Hermann Ehrlich en Hersch Gerschtanowitz openen in 1912 een exclusief theater voor film in de Hoogstraat in Rotterdam. Abraham is een man met visie, en vooral met lef. Zelfs in de Eerste Wereldoorlog durft hij zijn filmtheaters uit te breiden en legt hij het slecht bekendstaande buurtje Duvelshoek in Amsterdam plat om van de grond af aan een schitterend theater te bouwen. Alles lijkt de mannen voor de wind te gaan, tot Abraham reddeloos verliefd wordt op Jet, de vrouw van zijn zwager en zakenpartner Hermann Ehrlich.

Tanya Commandeur weet in een vloeiende en meeslepende stijl het liefdesverhaal achter het wereldberoemde bioscoopimperium Tuschinski te schetsen en tegelijkertijd de tijdgeest en de grandeur van die tijd te vangen.

7. Het klaprozenjaar - Corina Bomann

Een ontroerende roman over liefde, eenzaamheid en familiebanden

Nicole groeide op als enig kind zonder vader en sindsdien droomt ze ervan zelf ooit een groot gezin te hebben. Als ze tot haar grote vreugde merkt dat ze zwanger is, lijkt haar droom werkelijkheid te worden… tot bij een onderzoek duidelijk wordt dat haar baby een erfelijke hartafwijking heeft. Maar zij en haar man noch haar moeder zijn de oorzaak van het defecte gen. Bang en vol brandende vragen gaat Nicole naar haar moeder, die in het verleden nooit over Nicoles vader wilde praten.

Geconfronteerd met het verdriet van haar dochter begint -Marianne te vertellen: over de jaren na de Tweede Wereld-oorlog en de verbittering over alles wat Duits was die toen heerste; over haar grote liefde uit Frankrijk en de tijd die hen langzaam maar zeker uit elkaar dreef; over de grote eenzaamheid die ze sindsdien elke dag voelde. Nicole, diep geraakt door het verhaal van haar moeder, besluit dat het tijd wordt om de wonden uit het verleden te helen en haar kind een -toekomst te geven, en ze gaat op zoek naar haar vader…

8. De vijfde brief - Nicola Moriarty

Nicola Moriarty schreef de feelgoodroman ‘De vijfde brief’(The Fifth Letter) Moriarty komt uit een schrijversfamilie; ook haar zussen Liane Moriarty en Jaclyn Moriarty staan regelmatig in de bestsellerlijsten.

Al op de middelbare school waren Joni, Deb, Eden en Trina de beste vriendinnen. Ze deelden altijd alles – roddels, verliefdheden, geheimen. Maar sindsdien zijn hun levens elk een eigen richting op gegaan, en zelfs hun jaarlijkse weekje weg met z’n vieren voelt steeds meer als een verplichting. Dit jaar heeft Joni een plan: eindelijk weer eens écht naar elkaar luisteren. Elk van hen schrijft een brief, met daarin een geheim dat ze nog nooit met elkaar gedeeld hebben. De uitkomst maakt pijnlijk duidelijk dat ze elkaar lang niet zo goed kenden als ze dachten. Dan ontdekt Joni een vijfde brief, een brief waarin een van hen vertelt hoezeer ze een van haar vriendinnen háát om iets wat jaren geleden is gebeurd, en hoe vaak ze op het punt heeft gestaan haar iets aan te doen.

Wie van hen heeft dit geschreven? En wie kan Joni nog vertrouwen?

voor de fans van Jojo Moyes en Liane Moriarty

9. Overvallen (deel 2 van de Hartstocht-trilogie) -  Maya Banks

In Drakes schimmige wereld grijpen zijn tegenstanders ieder teken van zwakte aan om hem op de knieën te dwingen. Daarom staat hij zichzelf nooit toe daadwerkelijk om iemand te geven; dat zou hem veel te kwetsbaar maken. Zijn keiharde houding hielp hem uit te groeien tot een machtig man. En toen ontmoette hij Evangeline. Maar om haar te beschermen moest hij haar wegsturen. Nu wil hij haar terug.
Evangeline heeft geen idee waarom Drake haar zo wreed uit zijn leven verbande. Ze weet alleen dat ze er nooit overheen zal komen. Ooit bevrijdde hij haar van al haar remmingen, nu is ze weer een gevangene van haar eigen pijn. Tot ze Drake weer tegenkomt en moet beslissen of ze hem weer kan vertrouwen – en zich weer kan onderwerpen aan zijn liefde…

10. Keuze van het hart - Stephanie Laurens

Henrietta Cynster draagt haar bijnaam, de Matchbreaker, met trots. Elke dame die wil weten of haar aanstaande echtgenoot wil trouwen uit liefde of voor haar fortuin doet een beroep op haar buitengewone talent de slechte bedoelingen van de heren aan het licht te brengen. Maar zo serieus als ze zich inzet voor het huwelijksgeluk van anderen, zo weinig aandacht heeft ze voor dat van zichzelf. De liefde? Nee, dat is niet voor haar weggelegd. Tot ze James Glossup tegen het lijf loopt...

Nou snappen we natuurlijk wel dat zo'n lijst van mooie boeken voor moeilijke momenten kan zorgen. Daarom staan we nog steeds voor je klaar in ons WLFG Lees-uit-eigen-kast Café voor alle morele ondersteuning!



Reacties op: Deze feelgood toppers verschijnen in september

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Ann O'Loughlin

Ann O'Loughlin

Ann O’Loughlin is in Ierland een gerenommeerd journalist. Ze werkte o.a. v...

Claudia Schoemacher

Claudia Schoemacher

Claudia Schoemacher schreeft het autobiografische Kind van de onderwereld ...

Cecelia Ahern

Cecelia Ahern

Cecelia Ahern (1981) werd wereldberoemd met de bestseller P.S. I Love You, die v...

Sophie Jackson

Sophie Jackson

Sophie Jackson is lerares Engels in Chorley in het noordwesten van Engeland. Van...

Jojo Moyes

Jojo Moyes

Jojo Moyes (1969) is een Britse romanschrijfster en journaliste. Haar eerste boe...

Tanya Commandeur

Tanya Commandeur

Tanya Commandeur werd op 11 december 1969 geboren in Haarlem, volgens haar oma ‘...