Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Deze feelgoodtoppers verschijnen in januari

op 03 januari 2018 door

In de eerste maand van het nieuwe jaar komen er heerlijke nieuwe boeken uit. We hebben er natuurlijk weer een aantal voor jullie op een rijtje gezet. Om het jullie makkelijk te maken hebben we onder elk boek een reading challenge categorietip toegevoegd. Voor elk boek is in ieder geval de categorie: Een boek dat in 2018 is verschenen van toepassing. 

De zeven zussen - StormLucinda Riley

Ally D'Aplièses zeilvakantie is bijna ten einde als ze bericht krijgt over de plotselinge dood van haar vader. Zo snel ze kan vliegt ze naar huis om samen met haar zussen hun vaders testament te openen. Voor ieder van hen is er een brief met een mysterieuze opdracht: ze moeten op zoek naar hun ware afkomst.
Na een traumatische ervaring op zee keert Ally kort daarna de zeilwereld de rug toe en besluit haar vaders opdracht uit te voeren. Het voert haar naar Noorwegen, naar de onbekende zangeres Anna Landvik, die honderd jaar eerder als eerste het stuk 'Peer Gynt' van Grieg opvoerde. Hoe meer Ally over haar verleden te weten komt, hoe meer vragen er ontstaan. Wat probeert haar vader haar duidelijk te maken? En wie was hij echt?

Reading challenge categorietip:

  • Een dik boek
  • Een boek met een getal in de titel


Voor de moesson
Dinah Jefferies

1930, Rajputana, India. Sinds de dood van haar man zijn de 29-jarige fotografe Eliza en haar camera onafscheidelijk. Wanneer de Britse overheid haar naar een van de Indiase prinselijke staten stuurt om de koninklijke familie en het Indiase leven te fotograferen, neemt ze zich dan ook heilig voor er een succes van te maken. Maar wanneer Eliza bij het paleis arriveert, ontmoet ze daar de knappe en mysterieuze broer van de vorst, Jay. Zij wijst hem op de armoede van zijn mensen, terwijl hij haar aandacht vraagt voor de onrechtvaardigheden van het Britse regime.

Maar gaandeweg ontdekken Eliza en Jay dat ze meer gemeen hebben dan ze op het eerste gezicht dachten, en komt bovendien de onthulling van een familiegeheim steeds dichterbij. Hun omgeving denkt daar echter anders over. Uiteindelijk zullen ze een keuze moeten maken; doen ze wat van hen wordt verwacht of volgen ze hun hart?
Voor de moesson is een romantisch, hartverscheurend verhaal over een schijnbaar onmogelijke, allesoverrompelende liefde dat de lezer zal meevoeren en ontroeren.

Dinah Jefferies werd in 1948 in Maleisië geboren. Ze verhuisde toen ze negen was naar Engeland, maar behield altijd een grote voorliefde voor Zuidoost-Azië. In 2014 publiceerde ze haar eerste roman, Het afscheid van de tropen, waarna vervolgens de bestsellers De vrouw van de theeplanter en De dochter van de zijdekoopman uitkwamen. Voor de moesson is haar vierde roman.
Dinah Jefferies woont met haar man in Gloucestershire.

Reading challenge categorietip:

  • Een historische roman


Een tuin vol bloemen
- Katie Fforde

Verlang je naar de zon? Met Een tuin vol bloemen lijkt het altijd zomer!
Een verborgen tuin op een Engels landgoed zorgt voor heel wat verwikkelingen voor de pijlen van Cupido doel treffen.|
Lorna en Philly zijn elkaars tegenpolen: Lorna is een verlegen vrouw die een nare scheiding achter de rug heeft en lijdt onder een onbeantwoorde liefde; Philly is een jonge spring-in-‘t-veld met een onverwoestbaar goed humeur. Maar hun passie voor tuinieren zorgt voor een diepe band tussen de twee vrouwen. Ze krijgen de opdracht de verwaarloosde tuinen van een prachtig Engels landgoed in de Cotswolds in oude glorie te herstellen, en ze storten zich vol overgave op die taak.
Helaas wil het met de mannen in hun leven niet zo goed lukken. De onverwachte komst van iemand uit Lorna’s verleden, Philly’s veeleisende moeder en de vondst van een afgesloten en volkomen overwoekerde tuin zorgen voor een heleboel verwikkelingen in hun toch al hectische bestaan. De liefde zal hard moeten vechten voor een plaatsje in hun hart…

Reading challenge categorietip:

  • Helaas kunnen we voor dit boek niet direct een andere categorie vinden, anders dan dat het in 2018 is uitgegeven. Hebben jullie misschien een tip?

 

Café Zon en ZeeJenny Colgan

Café Zon & Zee van Jenny Colgan is een heerlijk vertelde, geestige roman met een flinke dosis romantiek en eilandgevoel. Als je houdt van Jill Mansell of Sarah Jio is dit een boek voor jou. Eindeloze, lege stranden, prachtige natuur, waarom zou je zo’n plek verlaten? Flora McKenzie weet zeker dat het goed was om het kleine Schotse eiland waar ze is opgegroeid te verruilen voor de anonimiteit van de grote stad. Maar als ze voor haar werk ineens terug moet naar huis, staat ze weer oog in oog met haar luidruchtige familie, en met haar verleden. Met behulp van een kookschrift van haar overleden moeder ontdekt Flora haar liefde voor koken en ze opent een pop-uprestaurant in een stoffig roze pandje aan de haven. Nu alleen nog bedenken waar haar toekomst eigenlijk ligt… 

Reading challenge categorietip: 

  • Een boek dat zich afspeelt op een eiland


Het water komtGerda van Wageningen

Het water komt is een nieuwe roman van Gerda van Wageningen over de watersnoodramp van 1953. Hoofdpersoon Mimi de Roode woont op een boerderij vlak bij het dorp Nieuwerkerk op Schouwen-Duiveland. Er zijn nogal wat spanningen in haar familie, maar ze vindt troost en een warme vriendschap bij Antje Smit. Ze is blij dat haar vriendin geluk heeft gevonden in de liefde en over niet al te lange tijd hoopt te gaan trouwen. Maar niet veel later steekt de storm op die in de nacht van 31 januari op 1 februari 1953 alles zal veranderen. In ‘Het water komt’ laat Gerda van Wageningen zien dat het water weliswaar veel kracht heeft, maar dat mensen nog altijd sterker zijn.

Reading challenge categorietip:

  • Een historische roman


De vroedvrouw van BraintreeJodi Daynard

De vroedvrouw van Braintree van Jodi Daynard is het schitterende verhaal over een moedige jonge vrouw en haar zoektocht naar onafhankelijkheid en vriendschap tijdens de Amerikaanse Revolutie.
Op een donkere nacht in 1775 wordt Lizzie Boylston gewekt door het geluid van kanonnenvuur. Vanaf een heuvel ten zuiden van Boston ziet ze hoe Charlestown in vlammen opgaat gedurende een slag waarbij haar man zal omkomen.
Als nieuweling in een vreemde dorpsgemeenschap rouwt Lizzie in stilte, maar al snel vindt ze troost in de onverwachte vriendschap met Abigail Adams, de vrouw van John Adams, die later de tweede president van Amerika zal worden. Lizzie bouwt een uitstekende reputatie op als vroedvrouw en geniet van het zorgen voor de mensen die haar nodig hebben. Als twee langsreizende patriotten vergiftigd worden, wordt haar hervonden geluk ruw verstoord. Ze vermoedt een politiek complot met als doel het elimineren van Abigail en haar familie. Vastberaden om de waarheid boven tafel te halen, raakt Lizzie verwikkeld in een samenzwering die niet alleen haar eigen leven kan verwoesten, maar zelfs het nieuwe Amerika.

Reading challenge categorietip: 

  • Een historische roman
  • Een boek dat zich afspeelt in een oorlog


Liefde komt uit de hemel - Susan Meissner

In Liefde komt uit de hemel vertelt Susan Meissner het verhaal van twee vrouwen in New York, met elkaar verbonden door de vondst van een prachtige sjaal. De een leeft in 1911 en rouwt om haar geliefde die om het leven kwam bij de brand in de Triangle Shirtwaist fabriek. De ander verloor haar man tijdens de ramp op 9/11. Allebei moeten ze leren omgaan met hun verdriet en proberen open te staan voor een nieuwe toekomst. Kan een sjaal hen daarbij helpen?
Susan Meissner schrijft meeslepende, emotionele romans. Eerder verscheen van haar onder andere 'Het geheim van geluk'. In haar boeken verweeft zij graag het verleden en het heden met elkaar.

Reading challenge categorietip:

  • Een historische roman
  • Een boek dat zich afspeelt in meerdere tijden


De dames van Ivy CottageJulie Klassen

De dames van Ivy Cottage is het tweede deel in de Ivy Hill-serie van Julie Klassen over het gelijknamige lieflijke dorpje in Engeland.
Rachel Ashford was vroeger vermogend, maar die tijd is voorbij. Vastbesloten om haar eigen brood te verdienen begint ze een bibliotheek. Ze stuit op twee mysterieuze zaken die ze simpelweg niet met rust kan laten. Bij het uitzoeken wat hierachter schuilgaat, krijgt ze hulp uit onverwachte hoek: een vroegere geliefde steunt haar bij haar speurtocht. Maar geen van beiden hebben ze een vermoeden van de verrassing die hen te wachten staat.
De historische romans van Julie Klassen spelen zich af in de Regency-periode, net als de kostuumdrama's van Jane Austen. 'De dames van Ivy Cottage' is het vervolg op 'De herberg van Ivy Hill', maar kan ook goed los gelezen worden.

Reading challenge categorietip:

  • Een historische roman

Eens gegevenCharlotte de Monchy

Vrolijk, romantisch, verrassend en meeslepend: Charlotte de Monchy is de ster van de Nederlandse feelgoodroman.
Van de auteur van Zes maanden zonder.
In Felines leven is er ruimte voor verbetering: ze woont antikraak in een krakkemikkig voormalig hotel, samen met een bonte verzameling huisgenoten op wie ze zeer gesteld is maar die geen van allen geld hebben om iets aan hun huisvesting te verbeteren. Op papier heeft Feline een droombaan: kunsttaxateur bij de Amsterdamsche Veiling. Helaas geeft haar baas alle interessante klussen aan zijn zoon en laat hij de stomme karweitjes aan Feline over.
Als Feline een keer iets voor haar baas moet ophalen, eindigt dat uitstapje geheel onverwachts in een wilde nacht met de knappe Teun, die werkt als bankier in de Londense City. Het kitscherige schilderijtje dat hij haar ten afscheid voor de grap cadeau geeft, blijkt een tweede, veel waardevoller schilderij te verbergen: een onontdekte Breitner, iets wat Teun duidelijk niet wist. Als ze het verkoopt, kan Feline het geld héél goed gebruiken om het huis op te knappen. En ze ziet Teun toch nooit meer, dat weet ze zeker. Tot een Engelse zakenbank de Amsterdamsche Veiling inhuurt om voor zijn nieuw te openen Nederlandse vestiging een kunstcollectie samen te stellen. En de bankier die het project leidt, wil alleen werken met Feline…

Reading challenge categorietip:

  • Helaas kunnen we voor dit boek niet direct een andere categorie vinden, anders dan dat het in 2018 is uitgegeven. Hebben jullie misschien een tip?


Welk boek staat hoog op jullie verlanglijstje? Als je nog twijfelt, kan je hier  previews lezen van Een tuin vol bloemen, Café Zon en Zee en Eens gegeven. Maar of dat de keuze nou makkelijker gaat maken ....

 



Reacties op: Deze feelgoodtoppers verschijnen in januari

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Lucinda Riley

Lucinda Riley

Lucinda Riley werd in 1965 in Ierland geboren, en na een vroegere carrièr...

Dinah Jefferies

Dinah Jefferies

Dinah Jefferies werd in 1948 in Maleisië geboren. Ze verhuisde toen ze nege...

Katie Fforde

Katie Fforde

Katie Fforde werd als Catherine Rose Gordon-Cumming geboren in Engeland. Voordat...

Jenny Colgan

Jenny Colgan

De Engelse bestsellerauteur Jenny Colgan is geboren in Schotland en heeft i...

Gerda van Wageningen

Gerda van Wageningen

Gerda van Wageningen is een Nederlandse schrijfster van romantische en hist...