Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Onze luisterboektip van 2018!

op 28 december 2018 door

Dat wij veel boeken lezen, hoeven we je natuurlijk niet meer te vertellen. Maar wist je dat een paar van ons ook vaak naar een boek luisteren? Daarom vonden we het leuk om, met het eind van het jaar in zicht, je onze absolute luistertip van 2018 te geven. 

- Door Janneke -

Dat wij graag naar boeken luisteren, heb je misschien al eens voorbij zien komen. Vorig jaar kon je al lezen welke boeken wij luisterden tijdens de Luisterboekenweek op Hebban en Sanne schreef in dit artikel welke feelgoodboeken je echt geluisterd moet hebben. Ook heb je al een paar luisterbuddy's voorbij zien komen, zoals bijvoorbeeld: Kinderen van de rivier van Lisa Wingate en Zij, jij en ik van Julie Cohen.

Ook in 2018 hebben wij weer behoorlijk wat afgeluisterd en vandaag geven wij je onze tip van 2018!

Marieke

7f2c1c2c45513a0e80183b4dad780afc.png

Mijn tip is Het dameskoor van Chilbury van Jennifer Ryan waarin een klein Engels dorpje tijdens de oorlog centraal staat. In een klein dorpje gebeurt een hoop, ook tijdens de oorlog, zoals liefde, jaloezie en overspel.

Het bijzondere van dit boek is dat het geheel in briefvorm en dagboekverslagen is geschreven. Als luisterboek is dat heel goed te volgen. Ik heb genoten van de personages en de ontwikkelingen in dit boek en het werd ook heel goed en prettig voorgelezen.

Sanne

eea58d633f6b142cc1cb86f6391a89db.png

Mijn luistertip van dit jaar is Geachte Mr. Knightley van Katherine Reay. De voorleesstem van Relinde de Graaff is erg prettig, ze spreekt duidelijk, niet te snel en zonder gekke stemmetjes, maar wel met intonaties. Maar vooral het verhaal is heerlijk. Net als de tip van Marieke is dit toevallig ook een boek dat volledig in briefvorm is geschreven.

Samantha Moore is opgegroeid in een weeshuis. Haar grootste droom, studeren, lijkt onmogelijk tot een stichting haar een studiebeurs biedt. Ze dient de geheimzinnige weldoener middels brieven op de hoogte te houden van haar vorderingen en haar leven. Samantha, verknocht aan literatuur en romans trakteert je op een hoop quotes uit bekende boeken en vergelijkt de mensen uit haar leven met de personages uit haar favoriete romans. Dat alleen is al heel tof, maar er zit natuurlijk ook een romantisch verhaal in verweven.

Helma

1fc331308fe0ed28c103025c75b9e591.png

Mijn tip is Terug naar Wharton Park van Lucinda Riley. Dit boek is opnieuw uitgegeven onder de titel De orchideeëntuin en wordt voorgelezen door Judith Amsenga. Ik vind haar zo'n prettige voorleesstem hebben. Snelheid precies goed, duidelijk en gewoon fijn om naar te luisteren.

Het verhaal is prachtig, maar ik verwachtte ook eigenlijk niet anders van Lucinda Riley. Ze weet me opnieuw te bekoren met dit verhaal. Het speelt zich wederom af in verschillende tijdzones en beide verhaallijnen zijn intrigerend en spannend. Niet in de zin van een thriller, maar er gebeurt van alles waardoor je wel dingen gaat vermoeden maar je lange tijd toch in onzekerheid blijft. Als je fan bent van Lucinda Riley moet je dit boek gewoon lezen of luisteren. Maar ook als je haar nog niet kent, is deze roman een uiterst plezierige kennismaking met haar boeken.

Janneke

6de459d45c1e1981280c92d6a2cb7ad8.png

Ik ben dit jaar voor het eerst naar boeken gaan luisteren en ik ben enorm enthousiast over Het Rosie project van Graeme Simsion. Dit boek wordt voorgelezen door Sander de Heer en dat heeft hij zo goed gedaan. Niet alleen de manier waarop hij het vertelde, maar ook zijn stem was zo fijn om naar te luisteren. Ik zag dat hij meer luisterboeken heeft ingesproken, maar als ik zijn stem hoor zal ik altijd aan Don Tillman blijven denken. De autistische professor genetica die met zijn sociale onhandigheid op zoek is naar een vrouw. Waarschijnlijk ben ik een van de laatsten die dit boek nog niet had gelezen, maar mocht je hem nog niet kennen dan is het luisterboek zeker een aanrader!

Luister jij al naar boeken? Of ben je van plan om dit in 2019 te gaan doen?



Reacties op: Onze luisterboektip van 2018!

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Graeme Simsion

Graeme Simsion

De Australiër Graeme Simsion werkte als consultant maar verkocht zijn bedri...

Lucinda Riley

Lucinda Riley

Lucinda Riley werd in 1965 in Ierland geboren, en na een vroegere carrièr...

Jennifer Ryan

Jennifer Ryan

Jennifer Ryan groeide op in Kent en werkte een aantal jaren in Londen in de uitg...