Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Oranje boven!

op 27 april 2018 door

Hiep hiep hoera, het is Koningsdag vandaag! Boekliefhebber als je bent, ben je natuurlijk al vroeg de rommelmarkt afgegaan opzoek naar heerlijke feelgoodromans. Mocht je nog niet genoeg hebben, dan geven wij je vandaag nog wat extra tips. Tips in een feestelijk jasje.

Koningslaan - Ellen Lina

Na het tragische overlijden van haar overspelige man, verhuist Charlie van Amerongen met haar twee dochtertjes terug naar haar geboortedorp. Een nieuwe baan, een nieuwe woning, een nieuwe start. Alles lijkt goed te gaan. Haar huis aan de statige en populaire Koningslaan is prachtig, haar kinderen zijn blij, ze maakt vrienden, en haar werk - als juf van groep 3 op basisschool Koningsbos - bevalt haar goed. Het lukt haar zelfs om voorzichtig een nieuwe liefde toe te laten. Voor het eerst sinds lange tijd durft ze weer gelukkig te zijn. Helaas blijkt al snel dat niks is wat het lijkt en loopt alles mis. Charlie dacht dat ze alles op de rit had, maar haar nieuwe start draait uit op een complete nachtmerrie.  

Royal Passion - Geneva Lee

Een blik, een kus en niets is meer hetzelfde. Op haar afstudeerfeestje ontmoet Clara Bishop een knappe vreemdeling. Zonder waarschuwing trekt hij haar naar zich toe en kust haar gepassioneerd, waarna hij weer verdwijnt. Clara heeft geen idee wie de man is – totdat een foto van hen beiden in de krant verschijnt: het is prins Alexander van Cambridge, kroonprins van Engeland, een bad boy met koninklijk bloed…

De prins op het verkeerde paard - Jill Mansell

Als tiener was Maddy Harvey een lelijk eendje. Ze droeg een ziekenfondsbrilletje, had scheve tanden en elke dag een bad-hair-day. Maar nu is ze een mooie zwaan. Als ze Kerr McKinnon ontmoet is het liefde op het eerste gezicht. Dagen later ontdekt ze wie hij werkelijk is en dan beginnen de moeilijkheden. Gelukkig kan een verhaal à la Romeo en Julia ook heel komisch uitpakken!

Prinses in de polder - Astrid Harrewijn

Sara Janszen is een wereldverbeteraar: ze reist de hele wereld over voor ontwikkelingsprojecten. Als ze voor een korte tussenstop in Nederland is, blijkt het thuis een grote chaos: het huwelijk van haar ouders staat op springen en Sara's jongere zus, die topmodel in Parijs is, zit in de problemen. Zelf zit Sara nog met haar hoofd bij de leuke fotograaf, Sander, die ze in het vliegtuig heeft ontmoet.
Sara brengt haar vader, die nog geen ei kan bakken, onder in een pension en vertrekt halsoverkop naar Parijs om haar zus te redden.
Daar komt ze bij toeval een man tegen die verdacht veel lijkt op Sander. Zijn hij en deze playboy werkelijk dezelfde persoon?

Er was eens een prins - Rachel Hauck

Susanne en Nathaniel leven in totaal verschillende werelden. Zij is een doodgewoon meisje, hij de troonopvolger van Brighton Kingdom. Als ze elkaar ontmoeten tijdens een vakantie slaat de vonk over. Maar na een paar heerlijke weken moeten ze afscheid nemen. Nathaniel moet terug, om te trouwen met de bruid die zijn familie voor hem gekozen heeft. Susanne blijft achter met een gebroken hart. Nathaniel staat voor een ultiem dilemma: zijn koninkrijk of de liefde?

Een prinses voor altijd - Rachel Hauck

Regina Beswick leidt een rustig leven in een klein dorp. Ze is de eigenaresse van een garage voor oldtimers en ze sleutelt graag aan oude auto's. Maar ze weet niet dat haar leven binnenkort helemaal anders zal worden; ze blijkt de enige troonopvolger te zijn van het hertogdom van Hessenberg. Tanner Burkhardt, de minister van Cultuur, krijgt de lastige taak om de prinses van het landje op te sporen om zo de toekomst van het koningshuis veilig te stellen. En dan moet Regina kiezen: automonteur of prinses?

De foute prins - Victoria Clayton

Een vrouw moet meestal een heleboel kikkers kussen voordat ze achter op het witte paard van haar prins kan springen. Voor Marigold is het nog moeilijker: haar kikker blijkt een giftige pad. Het is Sebastian, de louche directeur van het balletgezelschap in Londen waar ze werkt. Hij stuurt Marigold na een pijnlijke val terug naar het huis van haar moeder op het Engelse platteland om te herstellen. Betekent dit het einde van haar danscarrière? Gelukkig ontmoet Marigold haar aantrekkelijke jeugdvriend Rafe, die staat te trappelen om aan haar voeten te liggen. Maar wie is die mysterieuze vreemdeling in de coulissen?

De rozenkoningin - Phillipa Gregory

Engeland, 1453. Geholpen en opgehitst door de rauwe ambitie en de heksenkunsten van haar moeder Jacquetta, slaagt de jonge weduwe Elizabeth erin koning Edward IV te verleiden. Ze trouwt in het geheim met hem, waardoor ze lid wordt van de familie van de Witte Roos, het Huis van York. Er zijn echter nog andere troonpretendenten, die geen middel schuwen om hun doel te bereiken: macht. Gewelddadige confrontaties, schokkend verraad en meedogenloze moord tekenen Elizabeths leven, in haar rol van koningin van Engeland, gepassioneerde echtgenote van Edward en toegewijde moeder van hun kinderen.

De bijenkoningin - Christina Caboni

De jonge Italiaanse Angelica reist als imker de hele wereld rond. Maar ze voelt zich nergens echt thuis. Ze heeft moeite haar eenzame jeugd en haar grote verloren liefde te vergeten. Alleen tussen het gezoem van de bijen en de intense aroma van hun honing is ze zichzelf.
Alles verandert op de dag dat Angelica hoort dat ze het huis en de imkerij erft van Margherita, de vrouw die haar alles geleerd heeft over honing en bijen. Voor het eerst voelt Angelica zich ergens thuis, in het huis op Sardinië.
Maar meerdere mensen azen op het huis en er is maar één iemand die haar kan beschermen: de mysterieuze Nicola. Lukt het Angelica haar huis te behouden? En kan Nicola haar wonden helen en Angelica haar ware thuis doen vinden?

De voddenkoningin - Saskia Goldschmidt

In de roaring sixties reist Koko in haar eentje heel Europa door op jacht naar kleding en paait de handelaren met haar stoerheid en haar charme. Ze is succesvol en ze wordt een merk: Koko's, koningin van de tweedehands glamour, bekend in Milaan, Parijs en Berlijn. Als klein meisje heeft ze de kneepjes van het kleermakersvak van haar moeder afgekeken. Als zestienjarige ziet ze op de markt dat de mooiste oude kleren, dansjurken en feestkleding van kant, fluweel en zijde, als vodden per kilo verkocht worden. Zonde van de verspilling, denkt ze, en als ze van school af is, begint ze haar eigen handel. Ze koopt oude vodden op, en met kleine aanpassingen maakt zij er hippe kleren van. Ze heeft een goede smaak en een feilloos gevoel voor wat de mensen mooi vinden. Haar kraampje op het Waterlooplein groeit uit tot een stijlvolle winkel, dé plek voor fashionista's avant la lettre, modejournalisten en couturiers. Maar succes in de mode is broos en vluchtig, en de concurrentie is moordend: het kan van de ene dag op de andere verkruimelen, verwaaien of in rook opgaan...

Pink princess - Carlie van Tongeren

Sara is uitgenodigd voor een bruiloft. Ze koopt in een tweedehandskledingwinkel een roze jurk waar een bijpassend tasje bij hoort. In dat tasje vindt ze een foto met een trouwdatum en twee namen. Ze kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en gaat op zoek naar het verhaal achter de foto.

Vertel ons; wat was jouw boekenbuit die je op de vrijmarkt scoorde vandaag?



Reacties op: Oranje boven!

Meer informatie

Gerelateerd