Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Renate las De Eyckenhof van Jackie van Laren

op 17 augustus 2023 door

Een nieuw boek van Jackie van Laren: dat is natuurlijk altijd leuk nieuws! De bijna sprookjesachtige cover wekt direct mijn nieuwsgierigheid op, want die heeft een totaal andere uitstraling dan de covers die we bijvoorbeeld van haar 'Eilandliefde'-serie gewend zijn. Dat was eigenlijk ook al het geval met de 'Onder de bomen'-serie. Handig om zo gemakkelijk de diverse series uit elkaar te houden.

-door Renate-

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Over De Eyckenhof

Op bungalowpark De Eyckenhof lijkt alles tegen te zitten. Na het overlijden van de oude baron is het kasteeltje bij het park in verval geraakt, gaat het inkomen van beheerdersechtpaar Henk en Rosie van Marle zo achteruit dat ze vrezen voor hun pensioen, kan hun zoon Joost het geluk niet vinden in zijn relatie en werk en is hun kleinzoon Aloys in stilte aan het worstelen met de liefde. Maar als architect Per Quinn Rosenthal zich het lot van het kasteeltje aantrekt begint alles te veranderen, zelfs voor de kosmopolitische, ongebonden Per: kan hij nog wel vertrekken?

Ook Charlie Blum komt op De Eyckenhof terecht als ze een zomerhuisje erft van haar oom, een vermaarde kunstschilder. Ze komt erachter dat hij daar een tweede leven leidde, met de grote liefde die de inspiratie was voor zijn beroemdste kunstwerk. Die ontdekking werpt ook een ander licht op Charlies eigen relatie: is haar vriend wel haar droompartner? Als ze echt gelukkig wil worden, zal ze eerlijk moeten zijn tegen zichzelf en tegen anderen.

Charlie vindt, net als Per, Joost en Aloys, op De Eyckenhof iets wat ze niet had verwacht. Een gevoel van thuishoren, van familie en misschien zelfs wel van ware liefde…

Mijn mening

Ik heb nog nog lang niet alle boeken van Jackie van Laren gelezen, terwijl een aantal (ik durf het bijna niet te zeggen) gewoon in mijn boekenkast staan. Natuurlijk komen ze echt wel aan de beurt, maar toen ik De Eyckenhof voorbij zag komen kon ik me niet bedwingen en besloot die eerder te lezen. Dat kwam vooral door de cover, die een uitstraling van een historische roman heeft, ondanks dat dat het helemaal niet is. Het is een feelgood die zich gewoon in de huidige tijd afspeelt.

Van Laren houdt het tempo er met dit verhaal goed in terwijl er werkelijk van alles gebeurt. Je kan het haast zo gek niet bedenken of Van Laren heeft het in het verhaal verwerkt. En heel knap: je gaat er volkomen in mee en het blijft gewoon allemaal geloofwaardig.

Daarnaast verwerkt ze op op een mooie manier een aantal maatschappelijke thema's zoals rouwverwerking, relatieproblemen en machtsmisbruik in het verhaal dat voor de nodige diepgang zorgt. Door haar humorvolle schrijfstijl wordt dit nergens te zwaar aangezet. Diezelfde humor zorgde tijdens het lezen regelmatig voor een grote glimlach op mijn gezicht. 

De personages zijn stuk voor stuk interessant en goed uitgewerkt, maar ik leefde vooral mee met Charlie. Ze is een leuke meid met erg veel op haar bordje, die in een relatie zit met Sander die acteur is en eigenlijk best wel een knuppel. Je hebt tijdens het lezen vaak het idee van meid, kom op, dump die gast!
Ze voelen aan als echte mensen, waarmee je tijdens het lezen een band krijgt. In hun verhaal speelt diversiteit een rol. Een belangrijk thema en mooi dat Van Laren het in haar boek heeft verwerkt en mede zorgt voor meer begrip.

De Eyckenhof is vooral een verhaal dat bol staat van romantiek. De spanning tussen de verschillende personages spat van de bladzijdes af en omdat de personages aanvoelen als echte mensen, voel je echt mee met hun emoties. 

Ik leefde heerlijk mee met de bewoners van het bungalowpark en kreeg er in mijn eigen tuin gewoon een vakantiegevoel van. Ik heb ervan genoten! Het is een heerlijke humorvolle feelgood waarin zwaardere thema's voor de nodige diepgang zorgen. Jackie van Laren op haar best!" 4****

Meteen ook maar weer de nog ongelezen boeken van van Van Laren wat hoger op mijn leesstapel gelegd!

Hebben jullie al veel van Jackie van Laren gelezen? En voor de fans: welk boek van Jackie van Laren moet ik echt bovenop mijn stapel leggen?



Reacties op: Renate las De Eyckenhof van Jackie van Laren

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jackie van Laren

Jackie van Laren

Schrijft boeken en leest er ook een heleboel :-)