Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Artikel uit de kast: deze series zijn speciaal voor jullie mannen!

op 11 september 2018 door

Misschien ken je het wel. Soms heb je een idee of een plan en dat ligt dan een tijdje in de kast te wachten om uitgevoerd te worden. Een losliggend plintje, een muurtje dat eigenlijk een likje verf zou kunnen gebruiken of een boek dat al lang ligt te wachten om gelezen te worden. Ja toch, je kent dat wel toch? Nou, zo ging het ook met een artikel dat was bedacht voor de MeiMannenMaand. Jullie wisten natuurlijk niet dat hij bedacht was en nooit geplaatst werd. Jullie misten niks. Maar speciaal voor jullie halen we hem alsnog van de hoogste plank uit onze kast. Vandaag verschijnt hij alsnog!

- door Sanne -

MeiMannenMaand. Voor wie het niet (meer) weet: deze maand gaat over mannen. De mannen die onze boeken spannend maken, de mannen die ons laten lezen, de mannen die mooie boeken maken et cetera. Speciaal voor mannen, of voor stoere vrouwen, hebben we een aantal tips met series en films die jullie vast leuk vinden om te kijken. Series met sterke mannen in de hoofdrol. Kunnen wij lekker rustig feelgood lezen ;)

Harlan Cobens Safe - Netflix original serie

Als de tienerdochter van Tom Delaneys na een feest niet thuiskomt, gaat de chirurg en weduwnaar naar haar opzoek. Hij ontdekt duistere geheimen over de mensen die hij vertrouwde. Deze Netflix original serie is weliswaar geen feelgood, maar speciaal voor jullie mannen vast een fijne serie om te kijken. Naar een boek van thrillerschrijver Harlan Coben!

The final year

De eerste zwarte president van Amerika: Barack Obama. In deze serie kun je zien hoe het er in zijn laatste jaar aan toe ging. Filmmakers volgen Obama in zijn laatste ambtstermijn naar 21 verschillende landen. Een interessante documentaire over een heel krachtig man.

Troy, Fall of a city

Het verhaal over het paard van Troje is wellicht een van de meest bekende verhalen uit de mythische geschiedenis en leent zich uitstekend voor films en series. In Troy, Fall of a city zien we in een tiendelige serie gespierde, knappe, heldhaftige mannen in het heetst van de strijd tijdens de Trojaanse oorlog. Een oorlog waarin duizenden mannen ten strijde trokken. Deze BBC serie volgt het liefdesverhaal tussen Paris en de beeldschone Helena die hij ontmoet als hij naar Troje afreist. 

Loving Pablo

Deze film gaat over het leven van de gevaarlijke drugsbaron Pablo Escobar. Escobar die berucht is vanwege zijn handel in cocaïne en waarmee hij miljarden verdiende. Ook kostte het een hoop mensen het leven. De film vertelt het waargebeurde verhaal over zijn leven en zijn liefdesrelatie met tv-presentatrice Virginia Vallejo.

The last Kingdom

Alfred de Grote verdedigt zijn koningkrijk tegen de Noormannen. De Vikingen vallen in de negende eeuw onder andere Engeland aan. Utrhed van Brandenburg wordt gevangengenomen door de Vikingen en groeit bij hen op. Hij wordt een van hen. Maar op een gegeven moment komt hij voor de keuze te staan: voor wie zal hij vechten. The last Kingdom is net als de serie over Troje heerlijk om naar te kijken vanwege de aantrekkelijke mannen, maar net zo goed vanwege het verhaal!

Sons of Anarchy

Sons of Anarchy gaat over een motorclub in Amerika. Wanneer de vader van Jax, hoofd van de club om het leven komt, probeert hij het stokje over te nemen en de motorclub te leiden. Een serie met weliswaar geweld en criminele activiteiten, maar ook met de liefde van vrienden en familie. Een serie vol stoere en gevaarlijke mannen.

Peaky Blinders

Nog meer gevaarlijke mannen in Peaky Blinders. Deze BBC-serie gaat een eindje terug in de tijd, namelijk naar 1919 en gaat over een criminele bende uit Birmingham. Het laat het leven in Engeland zien, zo kort na de Eerste Wereldoorlog. Natuurlijk is er ook ruimte voor wat romantiek.

The Frankenstein Chronicles

In 1827 jaagt een rechercheur op een moordenaar met een liefde voor verminking. Het monster vermoordt kinderen en naait de verschillende lichaamsdelen weer aan elkaar. Niet echt feelgood he!? Toch is het een interessante serie vol spanning en magie en door de historische personages wordt het best boeiend. Voor mannen (en vrouwen) met sterke magen.

Baalt manlief dat je deze maand alleen maar zit te lezen? Laat hem deze blog zien, dan vindt hij het vast niet zo erg meer!



Reacties op: Artikel uit de kast: deze series zijn speciaal voor jullie mannen!

Meer informatie