Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

The Royal Wedding 2018

op 18 mei 2018 door

Het gaat bijna gebeuren: The Royal Wedding 2018 waarbij Meghan Markle trouwt met Prince Harry. Sinds de aankondiging van het huwelijk leeft heel Engeland toe naar zaterdag 19 mei, wanneer de Amerikaanse actrice toetreedt tot het Britse koningshuis.

 

cb56f10b18cdd2abc705d18b3b27b5de.png

Een trouwerij is natuurlijk een ultiem feelgoodevent! Zoals jullie weten gaat Diana deze zomer trouwen en schreef daar eerder deze blog over. Daarom zal het jullie ook niet verbazen dat een aantal van ons deze Royal Wedding met veel belangstelling volgt. Daarom schreven we deze blog voor jullie met leuke weetjes, tips om te volgen en natuurlijk een paar boekentips!

Leuke weetjes

  • Prince Harry kennen we natuurlijk allemaal, maar wie is Meghan Markle? Dat is misschien niet bij iedereen bekend. Meghan Markle is een Amerikaanse actrice die voor velen bekend is door de populaire televisieserie Suits waar zij sinds 2011 de rol vertolkte van Rachel Zane.
  • De hele cast van Suits zal aanwezig zijn op de bruiloft! Je kunt Patrick Adams (@halfadams), Gabriel Macht (@iamgabrielmacht) en Rick Hoffman (@rickehoffman) volgen via hun Instagram-account waar ze al verschillende hints hebben gegeven.
  • De kinderen van prins William (de broer van Harry) zullen een van de bruidsmeisjes en bruidsjonkers zijn.
  • De vader van Meghan is de laatste paar dagen nogal vaak in het nieuws geweest in verband met zijn gezondheid en onlangs is officieel bevestigd dat hij niet bij de bruiloft aanwezig zal zijn. De vader van Harry, prins Charles, zal Meghan naar het altaar begeleiden.
  • Dit is het tweede huwelijk van Meghan. Zij was eerder getrouwd met de Amerikaanse acteur en producer Trevor Engelson.
  • Meghan is niet de eerste Amerikaanse in het Britse koningshuis. In 1937 gaf koning Edward de Britse troon op om te kunnen trouwen met zijn grote liefde Wallis Simpson. (zie boekentips!)
  • In maart zou Meghan gedoopt zijn waardoor zij lid is geworden van Anglicaanse kerk. Voor Harry was dit niet verplicht, maar Meghan koos ervoor om gedoopt te worden uit respect voor de oma van Harry, Koningin Elisabeth. (Wikipedia, 2018)

Instagram

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws en de verslaggeving rondom de bruiloft? Dan hebben wij nog een aantal Instagram- accounts die je kunt volgen.

@theroyalfamily is de officiële account vanuit Buckingham Palace over het werk en de activiteiten van de Koningin en de Royal Family.

@kensingtonroyal is de officiële account voor foto’s en video’s vanuit Kensington Palace over het werk en de activiteiten van The Duke and Duchess of Cambridge en Prince Harry.

@mrsmeghanmarkle is een fanaccount over Meghan Markle.

@meghanandherprince is ook een fanaccount over alles wat met het koppel te maken heeft.

@meghan_and_harry is ook een fanaccount die de dagen voor de bruiloft aftelt!

Lezen

Natuurlijk hebben we ook een paar boekentips voor jullie!

b3ea39b230f1863feed4a391d114dd77.jpgDe tweede vrouw - Gill Paul

1911. Op vijftienjarige leeftijd ontmoeten mary Kirk en de ontembare Wallis Warfield (later Wallis Simpson) elkaar op een zomerkamp. Hun vriendschap zal gebroken harten, lange afstanden en de vele restricties van het Britse koningshuis overleven, totdat zij ten onder gaat door één onvergeeflijke daad van verraad.

1997. Rachels romantische vakantie met haar verloofde, in Parijs, wordt tragische onderbroken wanneer de auto voor hem crasht. In die auto zat prinses Diana. Eenmaal thuis in Brighton kan Rachel het ongeluk niet loslaten. Ze raakt gefascineerd door het feit dat Diana de laatste uren voor haar dood op bezoek was in het huis van Wallis Simspon, Barones van Windsor. Dan ontdekt Rachel een connectie met Wallis, die haar leidt naar de waarheid achter een schandaal dat de wereld schokte.

83e6c24bd284303d88fcd5fb525a4ebe.jpgDiana, haar eigen verhaalAndrew Morton

Toen Diana, haar eigen verhaal in 1992 verscheen, had het een enorme impact op de publieke opinie over het Britse koningshuis.
De #1 New York Times Best Seller groeide in korte tijd uit tot een klassieker; niet alleen vanwege de vele onthullingen, maar vooral ook omdat Diana zich persoonlijk had gelieerd aan het boek. Ze was daarmee het eerste lid van het koningshuis dat zich zo open en eerlijk uitliet: over haar ongelukkige huwelijk, haar relatie met de koningin, haar uitzonderlijke leven in het huis Windsor, haar hoop, haar angsten en haar dromen.

Diana's biograaf Andrew Morton heeft met de kennis van nu - 25 jaar later en twintig jaar na Diana's tragische dood - de geheime interviews met de prinses opnieuw onderzocht. Hij kwam tot schokkende nieuwe inzichten. In deze volledig herziene editie van Mortons buitengewoon succesvolle biografie (meer dan 200.000 verkochte exemplaren), kijkt hij opnieuw naar Diana's nalatenschap en haar relevantie voor de huidige koninklijke familie.

Diana was al een icoon toen ze nog leefde, en na haar dood zal haar legende miljoenen mensen blijven fascineren. Dichter bij een autobiografie van Diana zullen we nooit komen.

f711cfa777f7c816e3ba3fe332b85c2b.jpgDe rozenkoninginPhilippa Gregory

Engeland, 1453. Geholpen en opgehitst door de rauwe ambitie en de heksenkunsten van haar moeder Jacquetta, slaagt de jonge weduwe Elizabeth erin koning Edward IV te verleiden. Ze trouwt in het geheim met hem, waardoor ze lid wordt van de familie van de Witte Roos, het Huis van York. Er zijn echter nog andere troonpretendenten, die geen middel schuwen om hun doel te bereiken: macht. Gewelddadige confrontaties, schokkend verraad en meedogenloze moord tekenen Elizabeths leven, in haar rol van koningin van Engeland, gepassioneerde echtgenote van Edward en toegewijde moeder van hun kinderen.
In De rozenkoningin schetst Philippa Gregory op onnavolgbare wijze het leven van een vrouw die het dankzij haar schoonheid tot koningin brengt, en die als een leeuwin vecht voor het lot van haar gezin. Dankzij Gregory's gedetailleerde achtergrondkennis en haar briljante vertelkunst is De rozenkoningin wederom historische fictie op zijn best!

ba71cab084b64479835bbd2be8291d8b.jpgRoyal PassionGeneva Lee

Een blik, een kus en niets is meer hetzelfde. Op haar afstudeerfeestje ontmoet Clara Bishop een knappe vreemdeling. Zonder waarschuwing trekt hij haar naar zich toe en kust haar gepassioneerd, waarna hij weer verdwijnt. Clara heeft geen idee wie de man is – totdat een foto van hen beiden in de krant verschijnt: het is prins Alexander van Cambridge, kroonprins van Engeland, een bad boy met koninklijk bloed…

5727583554d17200d5d96b8dd2afca81.jpgRoyal DesireGeneva Lee

Het was nog nooit zo spannend bij het Britse koningshuis – een hotte nieuwe serie voor de vele fans van E.L. James, Audrey Carlan en Jessica Clare

Teleurgesteld en gekwetst na hun laatste nacht samen, maakt Clara een einde aan haar relatie met prins Alexander. Ze stort zich op haar werk om hem te vergeten, maar de herinneringen aan hun tijd samen laten haar niet los. En Alexander is niet een man die snel opgeeft. Kan hij Clara overtuigen van zijn ware liefde? En zal zij bij hem blijven als hij zijn duistere verleden onthult?

deac2bd6193b53142d29bf6eab8db6ee.jpgBelgraviaJulian Fellowes

Op een steenworp afstand van Buckingham Palace, achter de deuren van Londens meest imposante huizen, hebben schandalen en intriges vrij spel.

Op 15 juni 1815 organiseerde de hertogin van Richmond in Brussel een groots bal ter ere van de hertog van Wellington. Vlak na middernacht kwam onverwacht het bericht dat Napoleon de grens was overgestoken, waardoor Wellington zijn mannen op stel en sprong de oorlog in moest leiden. Veel officieren die op het slagveld omkwamen, droegen hun avondkleding nog. 

Belgravia begint op deze vooravond van de slag bij Waterloo. Genodigden op het legendarische bal zijn James en Anne Trenchard, die in de handel een fortuin hebben verdiend. Hun dochter Sophia maakt een onuitwisbare indruk op Edmund Bellasis, de zoon en erfgenaam van een prominente Britse familie. Maar tijdens het bal gebeurt er iets wat in ieders leven zijn sporen zal nalaten. En vijfentwintig jaar later, als de twee families neerstrijken in de nieuwe wijk Belgravia, heeft dit geheim nog steeds gevolgen. Achter de deuren van de imponerende huizen vormt zich een web van leugens en intriges…

Uitzending

Wil je The Royal Wedding live volgen? De BBC zendt live uit vanaf 10:00 of kijk via de NOS vanaf 12:15.

We hopen dat jullie dit artikel leuk vonden. Gaan jullie kijken morgen?

 



Reacties op: The Royal Wedding 2018

Meer informatie

Gerelateerd