Valentijnprijs: Stemmen maar … #12

op 24 januari 2018 door

De volgende auteurs waar we jullie mee laten kennismaken zijn Suzanne Peters, Marleen Schmitz en Margreet Maljers. Ook zij dingen met hun boek mee naar de publieksprijs van het Valentijngenootschap. Op dinsdag 10 januari maakte het Valentijngenootschap de shortlist van de Valentijnprijs en de longlist van de publieksprijs, die dit jaar voor het eerst wordt uitgereikt, bekend. Er staan maar liefst 53 boeken van 39 auteurs op deze lijst die gaan strijden voor de publieksprijs.

Morgen is het de beurt aan Reina Crispijn, Martin Scherstra en Hanny van de Steeg. Stemmen op jouw favoriete boek voor de publieksprijs kan hier tot net met 8 februari.

Suzanne Peters met Reken maar! en Daar zijn vrienden voor

860e2f9c34e72c91c4b3795a7f873baa.pngOver Suzanne Peters

Suzanne Peters is auteur van feelgoodromans met actuele maatschappelijke onderwerpen. Zo schreef ze eerder over zelfbeschadiging, eetstoornissen, pesten en dwangneuroses. Ze won met haar boeken Min of meer en Gebroken glas een wildcard-nominatie (meeste publieksstemmen) voor een eerde editie van de Valentijnprijs. Ze publiceerde haar eerste boek toen ze negentien was. Inmiddels zijn er meer dan tien feelgoodromans van haar verschenen. Suzanne staat met twee boeken op de longlist.
Informatie over haar boeken kun je op haar website vinden. 
Ook geeft ze schrijftips en laat ze zien hoe ze boeken schrijft op haar YouTube-kanaal.

Over Reken maar!

Nadat haar relatie stukloopt, verhuist Jasmine naar een andere stad. Haar nieuwe buurman Quinten trekt al snel haar aandacht. Hij is intelligent, aantrekkelijk, en ze kan goed met hem praten. Als ze hem beter leert kennen, begrijpt ze steeds minder van zijn soms vreemde gedrag. Houdt hij haar op afstand, speelt hij met haar of is er iets anders aan de hand?

Reken maar! is een romantisch boek met het thema dwangneurose.

Over Daar zijn vrienden voor

Beste vriendinnen Dionne en Emma kennen elkaar al vanaf de basisschool. Ondanks hun verschillende levens praten ze regelmatig bij met een wijntje. Hun grootste geheimen verzwijgen ze echter voor elkaar. Zo weet Emma niet dat Dionne bang is voor het stuklopen van haar huwelijk. Dionne weet niet dat Emma zich alleen maar voordoet als de happy single, terwijl ze snakt naar een relatie en tot over haar oren verliefd is op haar (getrouwde) baas. Intussen benijden ze elkaars levens. Hoe groen is het gras aan de overkant?

Marleen Schmitz met Zwarte ogen, groene ogen

Over Marleen Schmitz

4de17f79a742685b4696c310d14bc474.pngMarleen Schmitz is geboren en opgegroeid in Montfort, een Limburgs dorp in de buurt van Roermond.
In 2004 is ze serieus begonnen met schrijven. Na een paar jaar van schrijfklasjes, cursussen en workshops is ze aan de slag gegaan. Omdat ze (nog) niet kan kiezen, schrijft ze romans, kinderboeken, verhalen, gedichten en columns, zowel in het Nederlands als in het Limburgs.
Zi is lid van diverse lees- en schrijfgroepen, van de dialectvereniging Veldeke en van het Valentijngenootschap dat ijvert voor meer aandacht voor familie- en streekromans en historische romans.
Zo nu en dan wordt ze ook uitgenodigd om uit eigen werk voor te dragen. Soms leest ze gedichten, maar meestal verhalen. Of het in het Limburgs of in het Nederlands is, hangt van het publiek af.

(Bron: website  Marleen Schmitz)

Over Zwarte ogen, groene ogen

Zwarte ogen, groene ogen is het verhaal van een jongen die voor een dubbeltje is geboren. Wanneer boerenzoon Sjra Rutten op een dag Annette Bartels redt van een wisse dood en haar terug naar huis brengt, ziet hij voor het eerst hoe het leven ook kan zijn. Daarmee wordt bij hem de ambitie geboren om zelf ook een kwartje te worden. Een doel waarvoor hij alles op alles zal zetten. Zwarte ogen, groene ogen, een Limburgse historische streekroman van de aldaar geboren en getogen Marleen Schmitz.

Margreet Maljers met Ken je me nog?

37b2116ed43f009f81275c87bdce2281.pngOver Margreet Maljers

Margreet Maljers komt uit een familie waarin boeken, muziek en verhalen vertellen een grote rol speelden. Fantaseren werd ook zeer aangemoedigd,  en het is dus niet vreemd dat haar zusje Reina en zij gingen schrijven. Soms ook samen. Margreets kinderen hadden daardoor toen ze klein waren het idee dat alle moeders en tantes boeken schreven. Dat was uiteraard niet zo, maar die van hen wel!

Over Ken je me nog?

Margreet Maljers is terug met Ken je me nog?, een feelgoodroman in de stijl van Memories. Hoofdpersoon Leonie is getrouwd met de charmante Erik, die graag wat onschuldig flirt met andere vrouwen. Het wordt minder onschuldig als er een vrouw uit Eriks verleden op het toneel verschijnt, die vastbesloten is om Erik weer te veroveren. Ken je me nog? is ontsproten aan Margreet Maljers' verwondering over de manier waarop jeugdliefdes opnieuw totaal voor elkaar kunnen vallen, daarbij hun hele huidige leven vergetend.

 Reacties op: Valentijnprijs: Stemmen maar … #12

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Suzanne Peters

Suzanne Peters

Suzanne Peters schreef op zeer jonge leeftijd al schriften vol met verhaaltjes. Uiteindelijk maakte ze in 2009 haar romandebuut met Geheime liefde en heeft inmiddels nog meer titels op haar naam ...

Marleen Schmitz

Marleen Schmitz

Marleen Schmitz woont zelf in Limburg, in de grensstreek met Duitsland. Met haar roman Tussen twee grenzen brengt ze de geschiedenis van een roerig gebied in beeld. 

Margreet Maljers-Kroes

Margreet Maljers-Kroes

Margreet Maljers-Kroes komt uit een gezin waarin boeken en verhalen vertellen een grote rol speelden. Naast haar muzikale ontwikkeling las ze zich een slag in de rondte. Het zal niemand verbazen dat d...

Lijsten

Longlist Valentijnprijs 2018

op 31 december 2017 door Hebban Crew 53 boeken 3 volgers 0 reacties 4 likes