Valentijnprijs: Stemmen maar … #13

op 25 januari 2018 door

Vandaag zetten we Reina Crispijn, Martin Scherstra en Hanny van de Steeg in de spotlight. Ook zij zijn met hun boek genomineerd voor de publieksprijs. Op dinsdag 10 januari maakte het Valentijngenootschap de shortlist van de Valentijnprijs en de longlist van de publieksprijs, die dit jaar voor het eerst wordt uitgereikt, bekend. Er staan maar liefst 53 boeken van 39 auteurs op deze lijst die gaan strijden voor de publieksprijs.

Morgen is het de beurt aan Ellen Lina, Elly Koster en Cathy Halmans. Stemmen op jouw favoriete boek voor de publieksprijs kan hier tot net met 8 februari.

Reina Crispijn met Zo puur als chocola en Eilandliefde

801620635ea6507f6c19d1d489045e69.pngOver Reina Crispijn

Van vertellen naar schrijven is een kleine stap. Haar eerste boek schreef ze naar aanleiding van een weddenschap met haar vader die van mening was dat je flink wat in huis moest hebben om een boek te kunnen schrijven. ‘Wedden dat ik het kan?’ reageerde ze. Haar vader lachte en nam de weddenschap aan. Hij verloor, want haar eerste kinderboek Rumoer in de Monnikensteeg werd meteen uitgegeven. Daarna volgden meer kinderboeken en begon ze romans te schrijven. De eerste roman Het Lied der Seizoenen heeft ze samen met Margreet, haar zusje geschreven. Er ontstond een serie van vier boeken.
Mijn solodebuut was Bonbons voor een Gebroken hart.

Over Zo puur als chocola

Reina Crispijn, winnares van de Valentijnprijs 2016, brengt met Zo puur als chocola een bitterzoete feelgoodroman over alle lagen van Amsterdam. Zo puur als chocola is boven alles een lekker boek: over de opgeklopte wereld van de tv, over aanstellerige hipsteriteiten, en over het Amsterdamse leven in al zijn facetten. Alle personages streven ernaar een puur leven te leiden, te luisteren naar hun hart en zich niet te laten leiden door kortetermijngeluk. Maar dat dat streven nog geen realiteit is, maakt Reina Crispijn vaardig duidelijk met haar mensenkennis en haar scherpe oog voor de wereld om haar heen. Zo puur als chocola is een warm chocoladebad voor de liefhebbers van romantische komedies van Nederlandse bodem zoals Alles is familie en Mannenharten.
Zo puur als chocola en is het vervolg op Bonbons vor een gebroken hart en Bittere chocola maar kan heel goed apart gelezen worden.

Over Eilandliefde

De roman Eilandliefde is feelgood met een vleugje spanning. Lerares Holly Sevenstern wordt in haar werk bedreigd en besluit daarom ontslag te nemen. Ze neemt een nieuwe baan aan op het eiland Trellingerland, waar ze privéles gaat geven. Holly voelt zich aangetrokken tot de landheer, maar is dat wederzijds? En van wie komen de anonieme cadeaus die Holly ontvangt? Eilandliefde leest dankzij de vaardige pen van Reina Crispijn, die in 2016 de Valentijnprijs kreeg voor haar roman Dochter van de sterren, heerlijk weg.

Martin Scherstra met Adempauze

0946e4ded610dd0344f2043f5c93f065.pngOver Martin Scherstra

De Friese auteur Martin Scherstra schreef een aantal kinderboeken onder de naam Martin Shane en publiceerde jarenlang romans onder het vrouwelijke pseudoniem Mattie Scherstra-Lindeboom. Inmiddels schrijft Scherstra onder zijn eigen naam en bewijst daarmee dat ook mannen familieromans kunnen schrijven. Met Adempauze staat hij op de shortlist van de Valentijnnprijs.

Over Adempauze

Reis mee naar Schiermonnikoog in Adempauze. Op de boot ontmoet je Sterre, een redacteur en blogger van het vasteland, en Erik, auteur van een misdaadroman en een plaatselijke beroemdheid. Sterre heeft niet in de gaten wie ze tegenover zich heeft en kraakt waar hij bij is zijn thriller in geuren en kleuren af. Sterre en Erik hebben nog geen idee dat ze elkaar vaker zullen tegenkomen zodra ze voet op Schiermonnikoog zetten. Sterker nog, ze zullen elkaar hard nodig hebben. Martin Scherstra's  Adempauze is een echte pageturner vol kleurrijke personages en spannende verhaallijnen.

Hanny van de Steeg met In twijfel gevangen

8e7f77ea8e2a0a03ebef7342a4fce205.pngOver Hanny van de Steeg

Hanny van de Steeg is schrijfster en onderwijzeres in het basisonderwijs. Ze begon haar schrijverscarrière toen er in 1984 een kleuterverhaal van haar hand in de Gezinsgids werd gepubliceerd. Vier jaar later verscheen haar eerste kinderboek. Sindsdien schreef ze rond de vijfentwintig kinder- en jeugdboeken, en sinds 1995 ook volwassenenromans. Bovendien publiceerde ze vier geschiedenisboeken.

Over In twijfel gevangen

In twijfel gevangen gaat over de jonge Julia, die onlangs de pabo heeft afgerond. Ze is op zoek naar werk, maar hoewel ze zich een slag in de rondte solliciteert, komt er geen baan voor haar. Ze besluit het roer om te gooien en zich in te schrijven op de kunstacademie. Zo komt ze in een heel andere wereld terecht dan ze van huis uit gewend is. Ze ontmoet Marnix, die halsoverkop verliefd op haar wordt. Maar is zij de man met wie ze haar leven wil delen? In twijfel gevangen is een eerlijke roman over een bepalende periode in het jonge mensenleven.

 Reacties op: Valentijnprijs: Stemmen maar … #13

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Reina Crispijn

Reina Crispijn

Reina en Margreet Crispijn zijn afkomstig uit een groot gezin waar muziek, lezen en verhalen vertellen een 'must' was. In hun eigen gezinnen namen zij die traditie over. Reina schreef haar eerste boek...

Martin Scherstra

Martin Scherstra

De Friese auteur Martin Scherstra schreef een aantal kinderboeken onder de naam Martin Shane en publiceerde jarenlang romans onder het vrouwelijke pseudoniem Mattie Scherstra-Lindeboom. Inmiddels schr...

Hanny van de Steeg-Stolk

Hanny van de Steeg-Stolk

Hanny van de Steeg-Stolk is schrijfster en onderwijzeres in het basisonderwijs. Ze begon haar schrijverscarrière toen er in 1984 een kleuterverhaal van haar hand in de Gezinsgids werd gepublice...

Lijsten

Longlist Valentijnprijs 2018

op 31 december 2017 door Hebban Crew 53 boeken 3 volgers 0 reacties 4 likes