Valentijnprijs: Stemmen maar … #14

op 26 januari 2018 door

In het een na laatste artikel waarin we jullie laten kennismaken met de auteurs die met hun boek meedingen naar de publieksprijs is het de beurt aan Ellen Lina, Elly Koster en Cathy Halmans. Op dinsdag 10 januari maakte het Valentijngenootschap de shortlist van de Valentijnprijs en de longlist van de publieksprijs, die dit jaar voor het eerst wordt uitgereikt, bekend. Er staan maar liefst 53 boeken van 39 auteurs op deze lijst die gaan strijden voor de publieksprijs.

Morgen is het de beurt aan Gea Veldkamp, Gerda van Wageningen en Catalijn Claes. Stemmen op jouw favoriete boek voor de publieksprijs kan hier tot net met 8 februari.

Ellen Lina met Crash

a7cf05fe925571d30a41fe06cda236d4.pngOver Ellen Lina

Ellen Lina werd geboren in Arnhem(1983). Na de middelbare school volgde ze de PABO en werd docente op een basisschool. Ze houdt van reizen en dan vooral naar Canada en de Verenigde Staten. Ze is een echt familiemens en vindt het fijn om de dagen door te brengen met familie en vrienden. Ze heeft veel hobby’s, zoals lezen, voetbal kijken, schrijven en muziek luisteren. Als ze tijd heeft gaat ze graag naar het strand en ze houdt ook van winkelen. Muziek inspireert haar vaak en haar muzieksmaak is heel breed. Ze is dol op het kijken naar films met een goed verhaal en haar favoriete eten komt uit Italië. Met Crash staat Ellen Lina ook op de shortlist voor de Valentijnprijs.

(Bron: Uitgeverij Ellessy)

Over Crash

‘… de rampplek. Het vliegtuig van de Italiaanse maatschappij Italiana crashte op 28 juli dit jaar bij het bergplaatsje Valsugana, na een defect in het hydraulische systeem. Een noodlanding werd ingezet, maar deze verliep uiterst tragisch. Bij de crash kwamen honderddrieënveertig mensen om het leven, onder wie de voltallige bemanning en vier Nederlanders; twee vrouwen, een man en een kind. Veertien mensen overleefden de ramp, onder hen bevonden zich twee Nederlanders.’ 

Ontmoet Anna Kranenburg. Eenendertig jaar, eigenaresse van een kookwinkel en overlevende van de ramp met IT 642. Naast haar zat Jesse Wilgers, drieëndertig jaar, partner bij Boulder Maze Accountancy op Wall Street, New York. Hij is de tweede Nederlandse overlevende. 

Nadat Anna is aangeschoven bij De Avondshow, om naar aanleiding van een nieuwe vliegramp geïnterviewd te worden over de crash die zij overleefde, gebeurt het onmogelijke. Haar verhaal komt terecht bij Ruben Partier, die er vervolgens voor zorgt dat de levens van Anna, haar man Daan en van Jesse, nooit meer hetzelfde zullen zijn. Ruben krijgt het voor elkaar om geheim na geheim te ontrafelen. Wat heeft hij met de crash te maken? Wat hebben Anna en Jesse met elkaar te maken? Wat gebeurde er aan boord van IT 642, voordat het toestel neerstortte? 

Wees gewaarschuwd… Brace for impact.

Elly Koster met Volg je hart en De kleur van liefde

c63783c972851ad9a4064fa03f7bd186.pngOver Elly Koster

Lezen en schrijven is iets waarmee ze altijd al bezig is geweest. Daarnaast heeft ze een voorliefde voor de overweldigende natuur van Noorwegen, een land dat ze graag gebruikt als achtergrond in haar romans. Niet alleen deze natuur maar ook haar directe omgeving is een bron van inspiratie. Ze hoort en ziet altijd genoeg dingen die haar fantasie aan het werk zetten en voor ze het weet ontstaat er een nieuw verhaal. Als ze niet schrijft geniet ze van alle leuke dingen die er op haar pad komen en probeert ze het beste uit het leven te halen. Tot de categorie 'leuke en beste' behoort zeer zeker haar naaste familie. Zij vormen de basis voor haar geluk. Een basis die ervoor zorgt dat ze zich met veel plezier aan het schrijven kan wijden. Elly Koster is eerder al twee maal genomineerd voor de Valentijnsprijs.

Over Volg je hart

Sara woont in een Noors dorpje ver boven de poolcirkel. Ze droomt van warmere oorden en een leuke date. Haar dorpsgenote Lisbeth is getrouwd, maar van haar ooit zo spannende huwelijk is weinig meer over. En de Nederlandse Veerle verblijft vanwege onvoorziene omstandigheden noodgedwongen in het dorp.

Als de wat excentrieke Grethe de drie vrouwen voorstelt om met haar mee op reis te gaan in een oude verbouwde bus, grijpen ze deze gouden kans met beide handen aan...

Een bijzondere romantische vrouwenroman!

Over De kleur van liefde

Soapactrice Linde Molegraaf zit plotseling zonder werk en wordt bovendien geplaagd door onverklaarbare gebeurtenissen. Haar minnaar, Tobias, zorgt voor afleiding. Maar het is Ethan, een Canadese acteur, die echt een luisterend oor biedt. Hij logeert in de buurt vanwege een filmrol en Linde voelt zich direct tot hem aangetrokken.
Ethans aanwezigheid verandert Lindes leven in een onvergetelijke film waarin zijzelf een bijzondere hoofdrol speelt...

Een intrigerende roman vol emotie!

Cathy Halmans met Het kerstpakket

e8d742df336e2ea2a572aecc4331af44.pngOver Cathy Halmans

Cathy Halmans is een pseudoniem. De auteur was jarenlang werkzaam in de tv-wereld en woont in een dorp in Noord-Holland net buiten de regio Het Gooi.

Over Het kerstpakket

Laura valt op door haar rare petje en Simon omdat hij sjouwt met een onhandig pakket. Twee jonge mensen die op een late vrijdagavond voor kerst dezelfde trein naar huis nemen. Op dat moment weten ze niet dat ze beginnen aan een reis die hun leven zal veranderen.
Laura Klein Olberdink is net kwaad weggelopen bij haar afspraakje na een volkomen mislukt avondje uit. En ze had het al zo moeilijk met haar leeftijd, overheersende moeder, bazige zuster, dominante vriendin, verkeerd gekozen vriendjes en werk dat haar maar matig bevalt. Genoeg om op de terugweg over te piekeren.
Simon van Brakel heeft net voor het laatst afscheid genomen van zijn collega's. Begin dertig: baan kwijt, een vriendin die hem in de steek heeft gelaten en hem zijn huis heeft afgetroggeld. Anderen verbazen zich erover dat hij zo laconiek blijft onder al die tegenslagen, maar dat komt doordat hij zich na die 'verschrikkelijke gebeurtenis' in zijn jeugd heeft voorgenomen zich nergens meer boos over te maken.
Tijdens een reis met hindernissen komen Laura en Simon erachter dat ze lotgenoten zijn. Ze vertellen elkaar hun geheimen als ze noodgedwongen een nacht en een dag samen doorbrengen. Dan maakt een dramatische gebeurtenis een abrupt einde aan die vertrouwelijkheid. Opeens staan ze er weer alleen voor en moeten ze keuzes maken, keuzes die niet alleen belangrijk zijn voor henzelf maar ook voor de ander.

Het kerstpakket vertelt met humor en gevoel over een week waarin twee mensen die allebei de weg kwijt zijn, moeten afrekenen met hun verleden om een toekomst te kunnen opbouwen.Reacties op: Valentijnprijs: Stemmen maar … #14

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Ellen Lina

Ellen Lina

Ellen Lina (1983) is geboren in Arnhem, getrouwd en moeder van 2 zoons. Vanwege het werk van haar man, die piloot is, woont ze sinds een aantal jaren op Curacao. Na het afronden van de PABO werkte Ell...

Elly Koster

Elly Koster

Elly Koster heeft in korte tijd haar plekje veroverd in de rij van geliefde Nederlandse schrijfsters. Haar debuutroman Westerstorm werd met veel lof ontvangen en ook haar tweede boek Julie's liefde kr...

Lijsten

Longlist Valentijnprijs 2018

op 31 december 2017 door Hebban Crew 53 boeken 3 volgers 0 reacties 4 likes