Valentijnprijs: Stemmen maar … #3

op 15 januari 2018 door

In de serie artikelen waarin we jullie laten kennismaken met de auteurs en hun boeken die op de longlist voor de Valentijnprijs staan, is het vandaag de beurt aan Margreeth Kooiman en Bianca van Strien. Op dinsdag 10 januari maakte het Valentijngenootschap de shortlist van de Valentijnprijs en de longlist van de publieksprijs, die dit jaar voor het eerst wordt uitgereikt, bekend. Er staan maar liefst 53 boeken van 39 auteurs op deze lijst die gaan strijden voor de publieksprijs.

Morgen is het de beurt aan Ina van der Beek en Eva de Wit. Stemmen op jouw favoriete boek voor de publieksprijs kan hier tot net met 8 februari.

Margreeth Kooiman met Spagaat

8cd47525dbe39e5936277b03c227725a.pngOver Margreeth Kooiman

Margreeth Kooiman (1960) werkte meer dan twintig jaar bij hulporganisatie Plan Nederland. Werkzaam op de afd. Communicatie schreef zij onder meer lesbrieven en informatieve stukken over projecten en ontwikkelingslanden. Sinds 2004 werkt zij als zelfstandig tekstschrijver, auteur en vertaalster. Voor uitgeverij NBD/Biblion vertaalde zij een groot aantal non-fictie jeugdboeken. Ook schreef zij, samen met Myrte Gay-Balmaz, informatieve jeugdboeken, waaronder verschillende boeken voor de Ellessy WWW-reeks. Sinds 1987 woont zij samen met haar man in Muiden (NH).

Over Spagaat

Negen jaar geleden is Martha uit een ongelukkig huwelijk weggelopen. In haar wanhoop liet ze toen ook haar zoons, Maarten en Ruben, achter. Nog altijd kampt ze met schuldgevoelens daarover, zelfs nu haar zoons volwassen zijn. Ze wil niets anders dan een goede moeder zijn. Vooral voor Ruben, die het na de dood van zijn beste vriend moeilijk heeft, heeft ze álles over. Hoe kan ze het ooit goedmaken?

Om een nieuw leven te beginnen komt Martha via een datingsite in contact met Peter. Ze wordt hals over kop verliefd op hem. Ruben denkt echter dat Peter alleen op haar geld uit is. Dan slaan bij Martha de twijfels toe, helemaal nadat Peter haar om een lening vraagt. Moet ze haar zoon gelijk geven en Peter uit haar leven bannen? Heeft Ruben het beste met haar voor, of misgunt hij haar juist het geluk.

Bianca van Strien met De lange weg naar vertrouwen

9692fa3132c83889b4f633853c5feed6.pngOver Bianca van Strien

Bianca van Strien is een Nederlandse romanschrijfster die woonachtig is in Duitsland. Er verschenen inmiddels al acht boeken van haar hand in het romantische genre, waaronder Fulltime tante (2013) en Buren (2014). Bovendien publiceerde Van Strien in 2012 ook haar eerste Young Adult Liefdesroman, getiteld Schaduwen en Chocolademelk.

Over De lange weg naar vertrouwen

Yvette Medina staat na de zoveelste mishandeling van haar vriend Daaf, met een gepakte koffer op straat, omdat ze weet dat ze niet langer bij hem kan blijven. 
In een opwelling, besluit ze haar vroegere schoolvriendin Sineke op te bellen, in de hoop dat zij haar misschien kan helpen. Ze hebben elkaar al jaren niet meer gezien en ook Daaf weet niet van haar bestaan af.
Sineke is blij haar, ondanks de omstandigheden, weer te zien en Yvette kan bij haar komen wonen, om weer grip op haar leven te krijgen.
Behalve Sineke heeft ze er meteen weer een hele familie bij. Ook Axel, de tweelingbroer van Sineke is ineens weer in haar leven. Als elfjarige heeft Yvette hem ooit wel leuk gevonden, maar na haar ervaringen met Daaf is het nogal moeilijk om nog iemand te vertrouwen... Reacties op: Valentijnprijs: Stemmen maar … #3

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Bianca van Strien

Bianca van Strien

Bianca van Strien is een Nederlandse romanschrijfster die woonachtig is in Duitsland. Er verschenen inmiddels al acht boeken van haar hand in het romantische genre, waaronder Fulltime tante (2013) en ...

Lijsten

Longlist Valentijnprijs 2018

op 31 december 2017 door Hebban Crew 53 boeken 3 volgers 0 reacties 4 likes