Valentijnprijs: Stemmen maar … #4

op 16 januari 2018 door

Vandaag is het de beurt aan Ina van der Beek en Eva de Wit in de serie artikelen waarin we jullie laten kennismaken met de auteurs en hun boeken die op de longlist voor de Valentijnprijs staan. Op dinsdag 10 januari maakte het Valentijngenootschap de shortlist van de Valentijnprijs en de longlist van de publieksprijs, die dit jaar voor het eerst wordt uitgereikt, bekend. Er staan maar liefst 53 boeken van 39 auteurs op deze lijst die gaan strijden voor de publieksprijs.

Morgen is het de beurt aan Krista van der Hulst en Saskia Schouten. Stemmen op jouw favoriete boek voor de publieksprijs kan hier tot net met 8 februari.

Ina van der Beek met De reis van je leven en Als een droom uiteenspat

261a8c0ca606141a8f78e8e6cfdd46b9.pngOver Ina van der Beek

Ina van der Beek is getrouwd en moeder van twee zoons en één dochter. Ook heeft ze zes prachtige kleinkinderen. Ze is geboren in Delft en woont nu in Harmelen, een dorpje in het Groene Hart van Nederland. Haar werk en haar passie is schrijven. Ze schrijft voor volwassenen onder meer romans en gedichten, en daarnaast schrijft ze kinderboekjes. Ook schrijft ze boekrecensies voor het tijdschrift Elisabeth, dus ze mag lekker veel lezen! Ina is met twee boeken genomineerd voor de longlist. 

Over Als een droom uiteenspat

Loes, de hoofdpersoon in Als een droom uiteenspat, weet al van jongs af aan wat ze wil worden: rijk! En dat lijkt haar nog te lukken ook als ze trouwt met Gijs-Jan. Ze is niet verliefd maar, zo maakt ze zichzelf wijs, wel gelukkig. Totdat op een dag de chauffeur van een gerenommeerde meubelzaak haar nieuwe kast komt bezorgen. Als een droom uiteenspat is een luchtige roman over het verschil tussen je hoofd volgen en je hart volgen, met een prettige humor opgeschreven zoals Ina van der Beek dat als geen ander kan.

Over De reis van je leven

In De reis van je leven is het de grote droom van Bart en Paula van Waay om eens een rondreis te maken door Israël. Het echtpaar is nooit verder weg geweest dan Zuid-Limburg, dus de vliegreis alleen is al spannend. Gelukkig zijn hun dochters Mieke en Lidy graag bereid om mee te gaan, en het gezin vertrekt op een groepsreis naar Israël. Binnen het gemêleerde reisgezelschap van tweeëntwintig mensen ontstaan vriendschappen, maar ook broeit er jaloezie en irritatie. De reis van je leven is een humoristische en ontspannende roman.

Eva de Wit met Een zomer in Frankrijk

7c1a1875d149f8232d4a700947f8057e.pngOver Eva de Wit

Eva de Wit werd geboren als jongste in een gezin van drie kinderen. Ze hield altijd al van lezen en droomde er ook al heel lang van een boek te schrijven. Daarom was ze erg blij toen in 2015 Een huis in Frankrijk verscheen. Het jaar daarna volgde Een zomer in Frankrijk. Nu heeft ze net de laatste hand gelegd aan een nieuwe roman, die in de zomer van 2018 in de winkel ligt. Beetje Italië, beetje Frankrijk… en natuurlijk volop zomer! Met Een zomer in Frankrijk is Eva genomineerd voor de shortlist van de Valentijnprijs. Maar ook voor de publieksprijs kan er op het boek gestemd worden.

Over Een zomer in Frankrijk

Een zomer in Frankrijk  is een heerlijke feelgoodroman die zich afspeelt in een chateau in... juist: Frankrijk! Het zonnige zuiden trekt de vriendinnen Jet, Kiki en Anne wel aan. Maar ook in Frankrijk moet hard gewerkt worden, zelfs in de zomer. Het ogenschijnlijk idyllische chateau blijkt flink vervallen en de administratie is een janboel. Gelukkig zijn er lieve mensen die het leven de Franse charme geven waar de vriendinnen naar op zoek waren. Eva de Wit zou Eva de Wit niet zijn als ze daar niet voor zorgde! 

Alles even achter je laten en heerlijk aan het werk op een romantisch chateau in Frankrijk ….

Tja, dat dachten Anne, Jet en Kiki. Maar dat pakt wel anders uit als blijkt dat de boel enorm verwaarloosd is en de baas er vandoor gaat mèt de kluis!

Maar de zon schijnt, de nieuwe manager is toch niet zo beroerd als hij lijkt en de jonge burgemeester Beau en extra hulp Paul steken ook graag de handen uit de mouwen. Maar of zij allemaal even betrouwbaar zijn … Tja, dat is de vraag!

Heb je zin, om ook op donkere dage te genieten van de Franse zon, romantiek en spanning, dan moet je zeker dit boek lezen!

Irrèstible!

Liefs, Eva de WitReacties op: Valentijnprijs: Stemmen maar … #4

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Ina van der Beek

Ina van der Beek

Ina van der Beek is een Nederlandse schrijfster. Ze debuteerde in 1998 met de dichtbundel Glimlach van de tijd, gevolgd door nog twee bundels. Van der Beek staat echter vooral bekend om haar familiero...

Lijsten

Longlist Valentijnprijs 2018

op 31 december 2017 door Hebban Crew 53 boeken 3 volgers 0 reacties 4 likes