Valentijnprijs: Stemmen maar … #6

op 18 januari 2018 door

In de serie artikelen waarin we jullie laten kennismaken met de auteurs en hun boeken die genomineerd zijn voor de longlist voor de publieksprijs is het vandaag de beurt aan Jolanda de Faria en Greetje van den Berg. Op dinsdag 10 januari maakte het Valentijngenootschap de shortlist van de Valentijnprijs en de longlist van de publieksprijs, die dit jaar voor het eerst wordt uitgereikt, bekend. Er staan maar liefst 53 boeken van 39 auteurs op deze lijst die gaan strijden voor de publieksprijs.

Morgen is het de beurt aan Jetty Hage, Jan W. Klijn en Henriëtte de Smet. Stemmen op jouw favoriete boek voor de publieksprijs kan hier tot net met 8 februari.

Jolanda de Faria met Belofte van licht

1b95fe49da4987b0c07cc326d96efb6a.pngOver Jolanda de Faria

Jolanda de Faria is echtgenote en een moeder van 2 mooie meiden. Ze is juf op een basisschool op Goeree Overflakkee. Ook is ze coach in coöperatieve leerstrategieën, geeft ze pianoles, is ze muzikant en af en toe natuurgids. Daarnaast tekent en schildert ze graag. Tegenwoordig houdt ze zich vooral bezig met schrijven.

Over Belofte van licht

Emma is een eenzame jonge vrouw die het woonhuis en de aangrenzende winkel van haar tante in Westhoeck erft. Ze kiest ervoor om ondanks tegenstand van haar ouders en haar tweelingzus, het huis te betrekken.
Ze besluit eigenhandig het huis te verbouwen en bedenkt een stoutmoedig plan om in haar levensonderhoud te voorzien. Omdat ze niet alles zelf kan, roept ze de hulp in van Renze Donkersloot en zo komt ze ook in contact met Phillip van Zuylenveld. Gaandeweg komt er een groep mensen om haar heen staan die haar helpt en haar vriendschap aanbiedt. Hoewel Phillip en Emma een verkeerde start maken, wordt de aantrekkingskracht tussen hen steeds groter. Hij zorgt ervoor dat ze op freelancebasis aan de slag kan als styliste op het architectenbureau waar hijzelf werkt. Phillip worstelt echter nog met een stuk verleden, een stukgelopen relatie die tragisch eindigde. Komen deze jonge mensen uiteindelijk los van hun verleden?

Greetje van den Berg met Alle kleuren van de regenboog en Rotsvast

075aee7623c953c686f6d95c433c25d8.pngOver Greetje van de Berg

Greetje van den Berg woont in Emmeloord. In 1985 debuteerde ze met de roman ‘Gouden bergen in Tirol’. In november 2017 verscheen ‘Diep water’, haar drieënvijftigste roman. Ze stond aan de wieg van het Valentijngenootschap, vervult al jarenlang de functie van secretaresse bij Schrijverscontact en werd in 2016 tijdens de boekpresentatie van haar vijftigste boek benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau. Schrijven is niet meer weg te denken uit haar leven, en elk nieuw boek blijft een uitdaging. Greetje is met twee boeken genomineerd.

Over Alle kleuren van de regenboog

Alle kleuren van de regenboog is het vervolg op de roman Rafaela's dochter. Na de dood van haar dochtertje doet Rafke Tuinman wanhopig haar best om haar leven weer op te pakken. Ze gaat terug aan het werk en samen met haar man Jos en zoontje Matthijs besluit ze te verhuizen. Voor de buitenwereld lijkt ze het aardig te redden, maar niets wordt ooit nog hetzelfde. Alle kleuren van de regenboog is een aangrijpende roman over kleur vinden in de zwartste dagen.

Over Rotsvast

Wat doe je wanneer je zoon wordt verdacht van ernstige mishandeling? Alwin zorgt al vanaf zijn puberteit voor problemen met zijn licht ontvlambare karakter en foute vrienden. Toch weten zijn ouders zeker dat hij het hart op de juiste plek heeft. Als hij na een avond stappen op het verkeerde moment op de verkeerde plek is, wordt hij aangehouden op verdenking van mishandeling van een plaatsgenoot. Alwin ontkent en even lijkt het met een sisser af te lopen, tot er maanden later een dagvaarding op de mat valt.
Rotsvast is een indringende psychologische familieroman, over een gezin dat alles op alles zet om zich te wapenen tegen vooroordelen en veroordeling. Een roman zoals alleen Greetje van den Berg die kan schrijven.

 Reacties op: Valentijnprijs: Stemmen maar … #6

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Greetje van den Berg

Greetje van den Berg

Greetje van den Berg is een Nederlandse romanschrijfster. Van den Berg studeerde psychologie en ook voor elk van haar boeken gaat ze uit van de vraag wat de mens maakt wie hij of zij is. Ze debuteerde...

Lijsten

Longlist Valentijnprijs 2018

op 31 december 2017 door Hebban Crew 53 boeken 3 volgers 0 reacties 4 likes