Valentijnprijs: Stemmen maar … #9

op 21 januari 2018 door

De volgende drie auteurs die we aan jullie voorstellen zijn Marina Folkers, Olga van der Meer en Ria van der Ven-Rijken. Ook zij staan met hun boek genomineerd voor de longlist van de publieksprijs. Op dinsdag 10 januari maakte het Valentijngenootschap de shortlist van de Valentijnprijs en de longlist van de publieksprijs, die dit jaar voor het eerst wordt uitgereikt, bekend. Er staan maar liefst 53 boeken van 39 auteurs op deze lijst die gaan strijden voor de publieksprijs.

Morgen is het de beurt aan Kirstin Rozema, Marja Visscher en Johanne A. van Archem. Stemmen op jouw favoriete boek voor de publieksprijs kan hier tot net met 8 februari.

Marina Folkers met Zoektocht terug

c216c441a582c01c2b243a142f20616a.pngOver Marina Folkers

Marina Folkers woont in Barneveld. Haar hart ligt bij het schrijven van romans. Ook heeft ze een tijdje geschreven voor En Route, een blad voor Frankrijkliefhebbers. Ze laat zich graag inspireren door mooie muziek en is verliefd op Londen, waar ook haar debuutroman Faye en Sean, a love story zich afspeelt.

Over Zoektocht terug

Wanneer Caitlin een paar dagen met een vriendin naar Londen gaat, laat ze haar vriend Steven met tegenzin achter in het Noorden van Engeland. In de hoofdstad kruisen heden en verleden elkaar geheel onverwachts. Al haar zekerheden, waaronder haar jarenlange, stabiele relatie, worden aan het wankelen gebracht. Ze klampt zich vast aan haar dromen, waarbij ze probeert een pijnlijk geheim verborgen te houden. Dit wordt haar echter moeilijk gemaakt door Max Jordan - filmster en befaamd charmeur -, die met plezier aan haar overtuigingen rammelt en daarmee de boel nog meer op de kop zet.

Via het bruisende uitgaansleven van Londen en de stranden van Cornwall raakt Caitlin het spoor totaal bijster. Lukt het haar de weg weer terug te vinden?

Olga van der Meer met Gewoon Kyara, Broos geluk en Eindpunt

c663dd8824c9e4359d306ddcf558eb81.pngOver Olga van der Meer

Olga van der Meer (Den Haag, 1963) is getrouwd en heeft samen met haar man John 2 dochters.
Als kind schreef zij verhaaltjes en opstellen maken vond zij altijd heel leuk. Als 12-jarige stuurde zij haar eerste manuscript naar een uitgever. Na de MAVO (middelbare detailhandelopleiding) heeft zij in diverse winkels gewerkt. Later bij een marktonderzoekbureau werkzaam op freelance basis. Eerste boek - Liesbets beslissing - verscheen in 1993.
Sinds 1993 fulltime auteur en daarbij nog een dag in de week werkzaam als instructrice bij het marktonderzoeksbureau.
Behalve het schrijven van boeken, schrijft zij ook mee in de Favoriet-romans (series Kinderafdeling, Kraamkliniek, Dokter Anne Maas en Lidy van der Poel) en verder iedere maand twee korte verhalen die zijn gebaseerd op waar gebeurde feiten voor het tijdschrift Anoniem. Olga is met drie boeken genomineerd.

Over Gewoon Kyara

Nu ze haar verleden als duur betaalde gastvrouw in de exclusieve nachtclub achter zich heeft gelaten slaat Kyara een heel nieuwe weg in. Zij en Roelof bouwen heel voorzichtig samen een leven op, maar dat valt niet mee. Hij heeft toch meer moeite met haar vroegere werk dan hij zelf dacht. De problemen die dat met zich mee brengt zorgen ervoor dat er een einde aan hun relatie komt. Kyara heeft er veel verdriet van, maar zit niet bij de pakken neer. Naast haar werk in het Grand Café krijgt ze ook andere kansen. Zo wordt ze door de regionale tv zender ontdekt, wat een heel andere wending aan haar leven geeft. Plotseling is ze een lokale bekendheid. Ondanks haar scheiding, het feit dat haar kinderen niet bij haar wonen en haar recentelijk verbroken relatie geniet ze toch van haar leven. Totdat haar verleden onverwacht bekend wordt en ze ineens de risee van de stad wordt. Deze onthulling gooit alles overhoop, niet in het minst haar band met haar kinderen. Iedereen valt haar aan, bespot haar of lacht om haar. Maar dan staat er iemand op die het voor haar opneemt...

Gewoon Kyara is het zelfstandig te lezen vervolg op Alias Kiki.

Over Broos geluk

Chantal en Jelle kunnen in Broos geluk hun geluk niet op na de geboorte van hun dochtertje Esmeralda. Maar op een dag treffen ze haar dood aan in haar bedje. Het enorme verdriet, waar geen van beiden mee kan omgaan, drijft een wig tussen Chantal en Jelle. Hij wil graag een tweede kindje, Chantal durft dat niet aan. En als zij uiteindelijk zover is dat ze de stap wel wil zetten, is het misschien al te laat voor hun huwelijk. Olga van der Meer schreef met Broos geluk een eerlijke roman over een onuitsprekelijk verdriet.

Over Eindpunt

Eindpunt  gaat over Julia, die in een badplaatsje woont en maar één vriend heeft: haar hoogbejaarde buurman Willem. Als die zijn einde voelt naderen, biedt hij Julia aan om tegen een aantrekkelijke prijs zijn huis te kopen. Zo komt ze in contact met Willems kleinzoon Remco, met wie het bijzonder goed klikt. Dat kan echter niet gezegd worden van de rest van hun familie.

Ria van der Ven-Rijken met Vertwijfeling

Over Ria van der Ven-Rijken32cfef078144dec80b4ef9f8da03f98a.png

Ria van der Ven-Rijken is sinds 1996 auteur van familieromans. Ze vindt het elke keer weer een uitdaging om de verhalen in haar hoofd goed op papier (computer) te krijgen. Inspiratie krijgt ze dagelijks van de mensen om haar heen, in ieder leven speelt wel een verhaal. Soms groots en meeslepend, of juist klein en ontroerend. Zo worden haar verhalen geboren met thema’s en gebeurtenissen die ze in haar romans graag aan lezers wil vertellen. Fictie met soms een vleugje werkelijkheid. Elk boek is voor haar opnieuw een feestje om te schrijven.

Over Vertwijfeling

Twintigers Gijs en Iris in Vertwijfeling van Ria van der Ven-Rijken kennen elkaar al van jongs af aan omdat hun ouders met elkaar bevriend zijn, en in hun woonplaats kennen de meeste mensen hen als 'familie' van elkaar. Het levert dan ook een ongemakkelijke situatie op als ze verliefd op elkaar worden. Wat zal men daarvan denken? Ria van der Ven-Rijken beschrijft overtuigend de veroordeling en vertwijfeling die dit met zich meebrengt.Reacties op: Valentijnprijs: Stemmen maar … #9

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Olga van der Meer

Olga van der Meer

Olga van der Meer is een Nederlandse schrijfster van romantische fictie. Ze schreef inmiddels meer dan veertig romans. Ook verschijnen haar korte verhalen regelmatig in de bladen Mijn Geheim en Anonie...

Lijsten

Longlist Valentijnprijs 2018

op 31 december 2017 door Hebban Crew 53 boeken 3 volgers 0 reacties 4 likes