Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Verslag Nora Roberts meeleesmaand

op 09 november 2020 door

Oktober bracht ons veel, heel veel. Iets minder leuke dingen zoals het herfstweer, een lichte Lockdown (en voor de Belgen onder ons zelfs uiteindelijk weer een algehele Lockdown) en de wind waaide de blaadjes van de bomen en de mondkapjes ons land binnen. Gelukkig ook heel veel goede dingen deze maand. De klok ging een uurtje terug en dat betekende een uur meer leestijd, een Uitleesdag en Read-a-thon in één en natuurlijk de Nora Roberts meeleesmaand. Binnen met een lekker kopje thee, de open haard aan, een dekentje op de bank en één van haar boeken was het dan ook heerlijk toeven voor velen van ons. En als ik zeg ‘velen’ dan bedoel ik ook: velen!

837d4f256a1397f5d832a7f95637c12c.png

- Door Celesta

Want wat is er enthousiast mee gedaan deze meeleesmaand. Het was zo druk dat ik tijdens het tellen de draad een beetje kwijt raakte maar we lazen met meer dan 25 ‘Hebbanners’ meer dan 30 verschillende titels. En die grote hoeveelheid titels was direct wat opviel. Wat heeft Nora Roberts veel geschreven!
De keuze was reuze met maar liefst meer dan 70 verschillende boeken in de online bibliotheek en velen hadden ergens nog een titel in de kast of op de e-reader staan. Ook de Bookazines werden uit de kast getoverd, al leverde dat Marieke eerst nog een ware zoektocht door huis op, waar zijn die dingen toch als je ze nodig hebt?

We gingen spontaan aan de slag

De fijne combinatie van spanning, romantiek en feelgood bleken een groot succes. Woorden die deze leesmaand veel terug kwamen waren: ‘een mooie mix van feelgood en spanning’, ‘leest lekker weg’, ‘goed uitgewerkte personages en verhaallijn’. De kritische noten bestonden vooral uit: ‘langdradig en oppervlakkig’, ‘leest als een bouquetreeks’ (niet dat daar iets mis mee is, maar het kan tegenvallen als dat niet is wat je verwacht), en ‘erg voorspelbaar’.

Opvallend is dat Nora nogal divers blijkt te schrijven. Je hoeft maar net een verkeerde titel te pakken te hebben die niet goed bevalt en je lijkt voor altijd klaar met haar boeken. Dat laatste bleek bij mij - nog onbekend met haar boeken - helaas het geval. Ik kwam maar niet in het verhaal van Begraven Geheimen, probeerde daarna nog een luisterboek Goud onder de golven)maar helaas: voor mij geen magie en een Nora Roberts fan ga ik dan ook niet worden, is toch wel mijn conclusie van deze meeleesmaand.

Maar gelukkig, smaken verschillen, dat blijkt nu ook maar weer. Helma herontdekte Nora en luisterde meerdere boeken met veel plezier en er waren meer toppers: Maria las 4 boeken deze maand, Ellen las de complete Magische Donovans serie die uit 4 delen bestaat deze maand uit en ook Marianne las een serie, de trilogie ‘De Bron’. Saar was ook lekker op dreef en ronde de maand af met 3 boeken en Eline maakte het helemaal bont door maar liefst 6 boeken af te tikken, wow!

837d4f256a1397f5d832a7f95637c12c.png

De toppers en de flops

Met zoveel verschillende titels is het lastig een paar toppers en een paar flops aan te wijzen, maar er is me wel wat opgevallen deze maand:

- Het meest gelezen boek is: Onderstromen. Het werd goed gewaardeerd, waarbij opviel dat iedereen het begin direct nogal heftig vond met daarna een voortkabbelend verhaal. Dat laatste bleek ook gelijk een valkuil. Katja had er wat gemengde gevoelens bij, juist door dat langzamere einde waarbij er teveel op de details werd in gegaan. Ondanks dat bleek deze titel toch de moeite waard.

Meerdere positieve reacties trof ik bij:

- De Vuurdoop: Francisca gaf het maar liefst 5 sterren! Een heerlijke thriller met een vleugje feelgood;
- De Obsessie: dit boek werd meerdere keren gelezen en kreeg enthousiaste reacties, voor Mieke het beste wat ze van Nora tot nu toe las;
- Het Strandhuis: ook deze titel kwam meerdere keren voorbij en beviel goed, het kreeg zelfs 4 sterren.

En wat viel er dan tegen deze maand?

- Het Huis op de klif (ook bekend als Aan de Ierse kust): dit boek bleek geen succes. Voorspelbaar en een hoog bouquetreeksgehalte;
- Verrukkelijke Verassing: het door Marieke gelezen bookazine gaf geen reden tot erg veel enthousiasme en valt wat haar betreft in de categorie ‘flutroman’, een niemendalletje dus, gelukkig was het een dun exemplaar;
- Middernacht: van alles wat bij elkaar gegooid, geen fijn verhaal en, zoals Mieke het zo mooi verwoordt: ‘veel erotiek en gekees’.

837d4f256a1397f5d832a7f95637c12c.png

Eindconclusie

Veel titels, veel verschillende verhalen en voor elk wat wils, mits je niet direct één van haar minder sterke titels kiest, want dan ben je wellicht eerder klaar dan gedacht. We hebben ons deze maand al met al goed met Nora Roberts vermaakt en het brengt ons alweer wat dichter bij de volgende meeleesmaand in december: Kerstverhalen.

Als echte Kerstliefhebber sluit ik graag weer aan, wie doet er nog meer mee? 



Reacties op: Verslag Nora Roberts meeleesmaand

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Nora Roberts

Nora Roberts

Nora Roberts (Silverspring, Maryland, 1950) geboren als Eleanor Marie Rober...