Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Internationale Vrouwendag: 12 x "Vrouw"

op 08 maart 2017 door

8 maart 2017, Internationale vrouwendag.

Internationale Vrouwendag staat elk jaar op 8 maart in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld, meestal aan de hand van een specifiek thema. Internationale Vrouwendag is in de twintigste eeuw ontstaan doordat vrouwen opkwamen voor hun rechten, onder andere op het gebied van arbeid en kiesrecht. (wikipedia)

Wij zochten naar boeken met "vrouw" in de titel en dat bleken er heel veel zijn.
We Love Feelgood selecteerde 12 boeken met "vrouw" in de titel.

De andere vrouw - Tamar Cohen
28 Jaar gelukkig getrouwd, drie kinderen en een geweldig huis en een echtgenoot die veel op reis is. Of: 17 Jaar gelukkig getrouwd, een dochter een fijn huis en een echtgenoot die veel van huis is.Dan een telefoontje: de echtgenoot is overleden, en op de begrafenis staat de andere weduwe. Dan kan niet? Dat is haar schuld! Wie is nu de andere vrouw?

De vrouw des huizes - Laura Frantz
Een historische roman. 1783 Na de Amerikaanse Revolutie sluit Sophie Menzies een huwelijk met de generaal Seamus Ogilvy (haar buurman die weduwnaar is en een dochter heeft). Als er een andere vrouw opduikt die een geschiedenis met de generaal heeft, wordt hun geluk op de proef gesteld. Wie is de rechtmatige vrouw des huizes?

De koffer van mevrouw Sinclair - Luise Walters
Roberta verzamelt brieven en kaarten die ze in tweedehands boeken vindt. Wanneer ze van haar vader wat spullen krijgt van haar oma Dorothy, treft ze daartussen een brief aan van de opa die ze nooit heeft gekend, gedateerd na zijn vermoede dood. Geïntrigeerd door de datum en de inhoud van de brief gaat Roberta op zoek naar de waarheid.
Dorothy bleek ongelukkig getrouwd met Albert, die als soldaat tijdens de Tweede Wereldoorlog ging vechten aan het front. Na een vliegtuigcrash achter haar huis, ontmoette ze Jan Pietrykowski en even durfde ze weer te hopen op geluk. Maar het lot had iets anders voor hen in petto. Weldra moest ze zo n groot geheim verbergen, dat de naweeën ervan haar kleindochter vele jaren later zullen raken.

Dagboek van een provincievrouw - EM Delfield
Een verrassend boek dat in 1930 werd geschreven, en nog steeds actueel is. Vol hilarische beschrijvingen van alledaagse gebeurtenissen. Met herkenbare gevoelens van de hoofdpersoon en veel humor geschreven. Het is gebaseerd op haar eigen leven.

De andere vrouw - Catherine Cookson
Alison woont en werkt samen met haar voogd, de antiekhandelaar Paul Aylmer, in een klein Engels kuststadje. Als Paul aan haar vraagt om naar Beacon Ride te gaan en daar een aantal kostbaarheden te taxeren, komt ze achter een goed bewaard geheim. Het verleden van Paul haalt hem in en zijn warme relatie met Alison komt zwaar onder druk te staan. Toch is Alison ervan overtuigd dat ze achter de waarheid aan moet gaan als ze haar ambities en dromen wil laten uitkomen.

De vrouw van de theeplanter - Dinah Jefferies
Wanneer de negentienjarige Gwendolyn Hooper trouwt met de rijke, charmante Laurence, popelt ze bij hem op zijn theeplantage te gaan wonen. Vol optimisme verruilt ze daarom het vertrouwde Londen voor het platteland van Sri Lanka. Het leven daar blijkt echter niet te zijn wat Gwen ervan had gehoopt. Als ze dingen uit een mysterieus verleden ontdekt, staat ze voor een onmogelijke keuze.

2cdad20865bb15851c612662076293bd.jpg

De vrouwen van kasteel deverill -  Santa Montefiore
Op het ruige platteland van Ierland worden drie heel ­verschillende meisjes geboren: Kitty Deverill, de roodharige dochter van de kasteelheer van Deverill, Bridie Doyle, de dochter van de kokkin van het landgoed en Mable Deverill, Kitty s flamboyante Engelse nichtje. Ondanks hun onderlinge verschillen is de band die groeit tijdens hun kindertijd in de idyllische omgeving van kasteel Deverill ­onbreekbaar. Maar hun sprookjesachtige jeugd komt in gevaar door de ­dreigende onafhankelijkheidsoorlog die Ierland steeds meer in zijn greep krijgt. (eerste deel van de Deverill-Saga).

Een verliefde vrouw - Judith Lennox
Een indrukwekkend verhaal over liefde en verlies, passie en verraad, in de woelige tijden van de Tweede Wereldoorlog en de jaren erna. 1938. Juliet Winterton reist van Egypte, waar ze opgroeide, naar het koude Engeland. Ze is pas getrouwd met Londens bekendste juwelier, Henry Winterton, en is vol hoop dat ze een mooie, liefdevolle toekomst tegemoet gaat. Maar achter het intelligente, ambitieuze voorkomen van haar man gaat een koud en wreed hart schuil. Juliet betwijfelt of liefde in zo'n meedogenloze man kan bloeien. Als ze Gillis Sinclair ontmoet, een charismatische politicus, wordt ze hartstochtelijk verliefd, met alle passie die ze voor haar man niet kan opbrengen. De gepassioneerde affaire die volgt heeft verstrekkende gevolgen, want Gillis Sinclair draagt een duister geheim met zich mee, dat Juliet en haar gezin onherstelbaar zou kunnen beschadigen...

Haal de vroedvrouw - Jennifer Worth
Het is 1950 als de 22-jarige Jennifer Worth als vroedvrouw komt werken bij de nonnen van Nonnatus House, een kloosterorde die al sinds 1870 actief is in de Londense docklands. Het is een plek waar behalve de politie en de bewoners niemand durft te komen: bordelen, straatbendes en alcoholisten tussen de gebombardeerde huizen. Kinderen worden geboren onder erbarmelijke omstandigheden in huizen zonder elektriciteit en veelal zonder stromend water. 
Haal de vroedvrouw! geeft een indringend, levendig en ontroerend beeld van een kleurrijke achterbuurt uit vervlogen tijden, en is een ode aan mensen die gevormd zijn door de harde omgeving waarin ze leefden

Het hart van een vrouw -  Cathy Kelly
Michael en Katy gaan trouwen. Iedereen in het Ierse Bridgefort kijkt opgewonden uit naar het feest. Maar er zijn drie vrouwen die worstelen met verborgen gevoelens. Leila, Katy's beste vriendin, heeft een succesvolle muziekcarrière. Met haar zelfverzekerde uitstraling probeert ze haar stukgelopen huwelijk te vergeten. Grace, Michaels moeder, is al vijftien jaar gescheiden. Toch twijfelt ze nog steeds over de beslissingen die ze destijds heeft genomen. En Vonnie, eigenaresse van Natural Cake, stort zich met hart en ziel op de bruidstaart om zo haar eigen verdriet achter zich te laten en haar nieuwe relatie een kans te geven - voor zichzelf maar ook voor haar jonge zoon.

Portret van een vrouw - Jojo Moyes
Frankrijk 1916. Terwijl om haar heen WOI woedt en haar grote liefde Édouard vecht aan het front, is Sophie de steun en toeverlaat van haar familie. Wanneer de Duitsers hun intrek nemen in het familiehotel dat Sophie runt met haar zus, valt de Kommandant voor Sophie en voor het schilderij dat Édouard van haar maakte vóór de oorlog. Sophie besluit dat het schilderij de enige kans zal zijn om Édouard terug te zien, waarmee ze haar reputatie en haar leven op het spel zet.
Bijna een eeuw later krijgt Liv dit schilderij van haar man David, vlak voor zijn plotselinge dood. Het betekent alles voor haar, want het is een herinnering aan hun gelukkige, korte samenzijn. Maar dan hoort ze over de donkere en door passie verscheurde kant van het schilderij...

De vrouw die een jaar in bed ging liggen - Sue Townsend
Op een dag dat haar neurotische tweeling het huis verlaat om te gaan studeren, giet de volmaakte huisvrouw Eva een pan tomatensoep over haar mooiste stoel en stapt in bed. Voor een halfuurtje, maar ze komt er niet meer uit.
Terwijl ze aan haar bed gekluisterd is, moet Eva dealen met een stoet excentriekelingen die door haar slaapkamer paradeert, onder wie haar overspelige echtgenoot, een briljante wetenschapper die niet weet hoe een wasmachine werkt en wiens laaste verjaardagscadeautje aan zijn vrouw een staatslot was.

Genoeg boeken om vandaag te lezen onder het genot van een stuk(je) Chocola en een warme kop thee! Hebben we wel verdiend toch?

You're worth it!

minichallenge 12 x Vrouw

063e61c0cd184a6322297c44a19f5421.jpg



Reacties op: Internationale Vrouwendag: 12 x "Vrouw"

Meer informatie