Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

We Love Feelgood leest: Glossy Boerin

op 07 augustus 2017 door

Een boek dat onze aandacht trok is de eerste roman voor volwassenen van Maureen Du Toit: Glossy BoerinBoer Zoekt Vrouw meets Sex and the city? Wij van We Love Feelgood wilden wel eens weten of die omschrijving klopt en gingen lezen.

Korte samenvatting:
Cat heeft alles wat een moderne vrouw maar wil: een topbaan, haar eigen glossy, een BN'er als vriendje en een luxe bestaan. Maar wanneer het noodlot toeslaat, komt Cat erachter dat haar perfecte leven haar weinig voldoening geeft. Ze besluit terug te gaan naar de plek waar ze als kind zo gelukkig was: de schapenboerderij van haar oma.
Cat begint enthousiast aan haar nieuwe leven, en komt er al snel achter dat er veel veranderd is sinds haar jeugd: oma is wel erg vergeetachtig, en de boerderij kan meer dan een flinke opknapbeurt gebruiken. Wanneer Cat de boerderij, en haar hart, dreigt te verliezen, moet ze opnieuw een grote beslissing nemen.

Dit is wat wij ervan vonden

Marieke:

Het scace67dada57cfe3b694e202e3bb8a111.pnghattige schaapje op de cover en de toevoeging “Farm lit”, sprongen bij mij direct in het oog. En de titel Glossy Boerin gaf ook al genoeg weg om nieuwsgierig te worden naar dit boek. In eerste instantie lijkt de samenvatting veel op “mijn niet zo perfecte leven”, en ik was ook een beetje huiverig om in eenzelfde verhaal te belanden. Gelukkig, dat was het niet. Cat maakt een hoop mee, ik vind wel dat ze met heel veel tegenslag moet omgaan. Het verhaal wordt daardoor wat melancholisch. Toch is het mooi om te zien hoe ze elke keer haar schouders eronder zet en doorgaat. Dat ze daarbij steun krijgt van anderen is ook van belang en die personages brengen ook de humor in het verhaal. Natuurlijk heeft het ook veel leuke dingen, de hulp die ze krijgt op de boerderij stevent af op een voorspelbare liefdesrelatie, maar dat is voor de balans in het verhaal wel goed.
Ik heb het met plezier gelezen.

Nathalie:

Leuk ace67dada57cfe3b694e202e3bb8a111.pngdat we samen Glossy Boerin lezen. Het boek zou mij niet opgevallen zijn, maar toen ik las waarover het ging werd ik nieuwsgierig, op naar het platteland.
De cover is goed uitgezocht bij het boek, die past echt bij het verhaal, dit zou hoofdpersonage Cat wel moeten zijn.
In het begin vind ik Cat wel heel gemakkelijk denken en lekker naïef. Als ze eenmaal bij haar oma zit op het platteland en ze zich beseft waaraan ze begonnen is, begin ik ook pas in het verhaal te komen. Cat is een echte doorzetter, ze krijgt genoeg tegenslag te verduren en ik leef met haar mee. Gelukkig ontbreekt het ook niet aan de romantiek op het platteland.
De verhaalopbouw is rustig en dit leest fijn. Het boek blijft lekker luchtig. De boerderij kan ik me goed inbeelden en ik voel me al snel thuis bij Cat op het platteland.Glossy Boerin is een geslaagd eerste boek voor volwassenen van Maureen du Toit. En een aanrader als je nog een leuk boek zoekt om mee te nemen op vakantie.

Helma:

Door deace67dada57cfe3b694e202e3bb8a111.png gezellige cover, de titel en na het lezen van de achterflap verwachtte ik een chicklit, maar dit boek ging toch wel iets dieper. Cat maakt namelijk nogal wat mee in haar leven. Ze betrapt haar vriend in haar kantoor met haar stagiaire (ik vraag me trouwens wel af wat haar vriend in haar kantoor deed, maar dat terzijde), ernstige ziekte, sterfgevallen en Alzheimer. Ondanks dat blijft het toch lichtvoetig en gelukkig komt de romantiek ook nog om de hoek kijken. Daarvoor moet ze natuurlijk wel die mediageile, ontrouwe vriend van haar dumpen. En dat is nog best lastig, want hij doet er alles aan om maar in de publiciteit te komen en schroomt er niet voor om Cat hiervoor the (mis)bruiken. Net als trouwens Cat’s moeder. Ze zijn natuurlijk wel een beetje over ‘the top’ maar geven toch het onechte sfeertje goed weer. En Maureen kan hierbij natuurlijk uit eigen ervaring putten, want ze heeft zelf in dit wereldje rondgelopen. Grappig ook de kleine knipoog naar Sonja Bakker en een piepklein rolletje voor society fotograaf Edwin Smulders. Ik heb wel genoten van het boek, niet te ingewikkeld, soms verdrietig, soms grappig en op het laatst toch nog een happy end. Wat wil je nog meer? Al met al dus een geslaagd ‘volwassen’ debuut.

Renate:

Bij hetace67dada57cfe3b694e202e3bb8a111.png zien van de cover en titel was ik erg benieuwd naar het boek, wat kan je nou verwachten van een schaapje en een opgetutte vrouw in een jurkje? Ook het begrip Farm Lit was heel nieuw voor mij.
Maar al lezende ga je van Cat houden. Ze heeft wel erg veel tegenslagen in haar leven, een verschrikkelijke moeder die samen met haar ex-vriend Mark probeert Cat en Mark weer samen te brengen (alles voor de publiciteit), maar ook leuke vrienden. De komst van haar nieuwe huisgenoot Sieb verandert haar wereldje.
Maureen du Toit heeft met dit boek een leuk en grappig boek geschreven over twee heel verschillende werelden, aan de ene kant het glamourleven, aan de andere kant het boerenbestaan.
Het boek leest vlot en neemt je mee naar het dorpse leven, iets waar lezers uit een dorp zeker het een en ander van zullen herkennen.
Met heel veel plezier gelezen. Ik vond alleen de cover niet zo mooi, is zo grijs, maar past wel goed bij het verhaal.

Sanne:

ace67dada57cfe3b694e202e3bb8a111.pngIk zal eerlijk zijn; toen ik las over Glossy Boerin had ik een beetje een déjà-vu-gevoel. De omschrijving van het boek deed me heel erg denken aan Mijn niet zo perfecte leven van Sophie Kinsella. Maar ik wilde het boek een eerlijke kans geven en sloeg het open. Daarna was het ook heel snel uit.
Eens je leest over Cat en alle tegenslagen die ze heeft gehad, raak je erg nieuwsgierig naar hoe het haar zal vergaan. Ik heb veel bewondering voor hoe ze alles achter laat, haar baan opzegt, haar droom probeert te verwezenlijken en voor haar oma gaat zorgen. En dat allemaal nadat ze haar beste vriendin heeft verloren, haar vriend betrapt met haar stagiaire en een onuitstaanbare moeder heeft die alleen maar aan zichzelf denkt.
De spanning rondom Sieb vond ik matig uiteengezet. Het was een beetje geheimzinnig, maar niet dusdanig spannend dat je als lezer constant wilt weten wat er nou is gebeurd. Daarentegen zit het boek wel vol humor.
Al met al is Glossy Boerin een goede mix van humor, vriendschap en romantiek in een heerlijk Nederlandse setting.

Conclusie:
We zijn het er unaniem over eens: alle duimpjes staan omhoog. Glossy Boerin is een geslaagd debuut van Maureen du Toit hoewel de door ons verwachte vergelijking Boer Zoekt Vrouw meets Sex and the city niet opgaat. Het is een fijne feelgood met een paar serieuze onderwerpen zonder dat het allemaal te zwaar, te diepgaand en te ingewikkeld wordt.

Onze volledige recensies kan je hier lezen: Marieke, Nathalie, Helma, Renate en Sanne.
We Love Feelgood interviewde Maureen over Glossy Boerin, haar inspiratie en nog veel meer. Het interview is hier te lezen!



Reacties op: We Love Feelgood leest: Glossy Boerin

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Maureen du Toit

Maureen du Toit

Maureen du Toit verkreeg bekendheid door haar rol in de soapserie Goudkust,...