We Love Feelgood leest: September 2017 #leesuiteigenkast

op 03 september 2017 door

September staat voor We Love Feelgood in het teken van lezen uit eigen boekenkast. Geen nieuwe boeken kopen en lezen, maar eens grondig de boekenkast doorspitten naar boeken die we ooit kochten en kregen 'omdat we ze zo graag wilden LEZEN'.
Deze We Love Feelgood leest staat dan ook geheel in het teken van boeken die we nu eindelijk gaan lezen!

27044ec04f0b14bae205e8d5a9d5ee88.jpgSanne:
Ik heb zo'n zin in deze maand, lekker wat ruimte maken in mijn boekenkast en wat boeken weglezen. Deze maand niet zulke voor de handliggende feelgoodboeken verwacht ik. Samen met Marieke lees ik Rode rozen en tortilla's, een boek dat voor het eerst in 1991 verscheen en behalve een verhaal ook recepten bevat. Daarnaast heb ik een YA klaar liggen waar ik al zo lang naar uitkijk: De strijd om Verona van Melinda Taub. Als derde ligt er een boek klaar dat ik vorige maand scoorde op de Deventer boekenmarkt. Een feelgoodboek van een mannelijke schrijver: Sashenka van Simon Montefiore. En last but not least wacht op mij Lokroep van Amanda Hocking, waarvan ik een combi tussen feelgood en spanning verwacht. Zal dat ook zo zijn? Ik ben benieuwd!

a664f81f1e81d3c9a1c92b660e238f5d.jpgDiana
September, een maand waar ik naar uitzie en ook een beetje tegenop kijk. We lezen boeken uit eigen kast. En geen boeken die ik koop (en dan net als het nieuwe deel van De 100 uitkomt). Maar toch ben ik er blij mee. Voor de buddyread lees ik komende maand Alles of niets van Gilian King en De vertrouweling van Kate Morton. Daarnaast lees ik Thuis van Kass Morgan. Verder wil ik mijn volledige recensie-exemplarenlijst weg lezen. Sommige boeken liggen echt al te lang en de recensies moeten echt gewoon een keer geplaatst en geschreven worden. Ik ga dus lekker voor Alleen voor haar van Abbi Glines, Een lucht vol Franse dromen van Michelle VisserTweestrijd van Abigail McGain, Op de grens van Ilona Andrews en Andersen van Charles Lewinsky. Als prettig tussendoortje lees ik wel even snel Achtbaan van Stephen King. Waarom deze aanpak? Nadat de recensie-exemplarenstapel geslonken is, kan ik vanaf komende maanden echt de boeken die ik ooit kocht gaan lezen. En was deze maand niet juist daar voor bedacht?

041a26e347c2f8fdbfdd9e169ee5c785.jpgMarieke: 
Mijn plannen voor september zijn misschien een beetje enthousiast, maar als ik zie wat ik per maand  weglees, zou dit moeten kunnen (in theorie). Nu ik echter al die boeken bij elkaar zie staan, ben ik toch bang dat het teveel zijn.
Wat ik in ieder geval ga lezen zijn Rode rozen en tortillas - Laura Esquivel, Jonah - Helen Brown, Schitterende ruïnes - Jess Walter en Een bijzonder jaar - Lori Nelson Spielman voor de buddys en de groepsrecensie.
Daarnaast zijn er een paar die ik echt wil gaan lezen: Heelmeester - Marcel Vaarmeijer, De boekendief - Markus Zusak, de laatste liefdesbrief - Jojo Moyes, Broadchurch - Erin Kelly, de Kers op de taart - Katie Fforde, Wat het hart kan horen - Jan Philip Sendker en Bruidsvlucht - Marieke vdr Pol.
En op de valreep heb ik nog een boek te lezen, samen met Greet van we love crime, maar dan voor haar blog. We hebben gekozen voor Sudoku - Bart Debbaut.
En de rest mag op het reservebankje (de vertellers, tussen rand en stand, alice en het wolvenmeisje en het nachtcircus). Als het lezen zo vlot gaat als ik hoop, dan heb ik eind september een flink gat (nou ja, gaatje) geslagen in mijn voorraad ongelezen boeken.

ba3bdf28bfa329e7608d376eb22ea9d0.jpgHelma:
Voor de lees-uit-eigen-kast maand ben ook ik mijn boekenkast ingedoken en op zoek gegaan naar al die mooie boeken die nog ongelezen in mijn kast staan. En wat een lastige keuze zeg. Eigenlijk wil ik ze gewoon allemaal lezen en ik vraag me af waarom ze eigenlijk ongelezen in mijn kast terecht zijn gekomen en daar vol ongeduld staan te wachten tot ik ze er weer uithaal. Dus het was een lastige keuze, maar ik ben er uit. Het is wel een beetje ambitieus dus of het allemaal gaat lukken in één maand, dat is nog maar de vraag. Ik begin in ieder geval met twee boeken die eigenlijk nog maar net in mijn kast staan: Liefde met Gebruiksaanwijzing van Aline van Wijnen en De Vijfde Brief van Nicola Moriarty. Daarna is de beurt aan Een Bijzonder Jaar van Lori Nelson Spielman die we lezen in een groepsreading en De Vertrouweling van Kate Morton die ik samen met Diana lees voor de buddyread. Dan hopelijk door met Solitude van Jeroen Thijssen, De Verwarde Cavia van Paulien Cornelisse, Ritueel van Isa Maron, De Droogte van Jane Harper en Het Huis op de Klippen van Liz Fenwick (onze auteur van de maand augustus). Het interview met haar is hier te lezen.

07722bafe47f681c2145be2471a1157b.jpgMarleen: 
Kies voor mij Val voor mij van Jennifer L. Armentrout. In september zal de readathon van Armentrout gewoon doorgaan, dus ik ben in ieder geval van plan om deel 4 en 5 te herlezen voordat de auteur naar Nederland komen. Gelukkig zijn deze heerlijke reads en schiet je door de verhalen heen. Ik heb er nu al zin in! Voor de buddyreads lees ik samen met Lore Ik geef je de zon en met Marieke Schitterende ruïnes. Beide boeken staan allebei al meer dan een jaar in de kast, dus hoog tijd. Daarnaast lees ik ook met Een bijzonder jaar

Verder heb ik nog 4 5 andere boeken uit mijn kast geplukt. Namelijk Siren van Kiera Cass, Passagier 23 van Sebastian Fitzek, Dans met mij van Jojo MoyesIJstweeling van S.J. Tremayne en Rosie zegt ja van Dawn French. Ik hoop dat ik de 10 boeken ga halen (en stiekem nog meer!). 

70affebaec04e4187682b5462fa5e95c.jpgRenate: 
Zo leuk dit idee dus ben de volgende boeken van plan te gaan lezen in deze maand.
Diane Ackerman Antonina's dierentuin ook al is het een aanwinst die nog geen maanden in de kast ligt schreeuwt deze echt om gelezen te worden. Daarna Mike Gayle met dertig omdat dit een doorgeef boek is die ik bij mijn 30ste verjaardag heb gehad en die nu snel uit moet omdat een vriendin 30 wordt.
Ook ligt er een boek van Santa Montefiore klaar de vrouwen van kasteel Deverill.
De rest van de boeken trek ik gewoon blind uit mijn kast denk ik.60ebd1e6dc151a3df652e8dd744cadae.jpgMandy:
Ik begin deze maand met drie boeken, omdat september helaas een drukke maand wordt voor mij. Naast dat ik begin op een nieuwe werkplek, is het (hopelijk) ook het laatste studiejaar voor mij. Uiteraard moet er tijd over blijven om te ontspannen en hoe kan dat beter dan met een goed boek uit je eigen boekenkast! Er gaat in ieder geval geen tijd verloren aan ritjes naar de boekenwinkel of de bibliotheek deze maand. Ik wil graag 
Ik ben Pelgrim lezen van Terry Hayes. Waarom deze nog steeds ongelezen in mijn boekenkast staat? Omdat hij zo vreselijk dik is! En stiekem houd ik niet zo van dikke boeken. Daarnaast ga ik Voor jou van Jojo Moyes lezen, omdat die al zo lang op mijn lijstje staat en ik mezelf eigenlijk geen feelgoodfan mag noemen, zolang deze nog ongelezen in mijn kast ligt. Als laatste Trots en vooroordeel van Jane Austen. Deze prachtige klassieker moet ik nog altijd een keer lezen. Deze maand leek me daar perfect voor.

Janneke:

38bb482a63e50a6ffb363801714a5b0f.jpgIk ga hoog inzetten deze maand en proberen om 6 boeken te lezen! Nu heb ik dan ook gedeeltelijk nog vakantie dus dat moet lukken. En natuurlijk komen ze allemaal uit mijn eigen boekenkast! Toen ik voor mijn boekenkast stond en ging bepalen welke boeken ik wil gaan lezen, had ik toevallig allemaal Engelse boeken er tussenuit gehaald. Dus het wordt voor mij en lezen uit eigen kast maand en een Engels lezen maand. Het enige Nederlandse boek dat ik ga lezen is Alles of niets! van Gillian King voor de buddyread.

Als eerste heb ik meteen voor een boek van Nicholas Sparks gekozen, namelijk The best of me. Daar krijg ik echt het ultieme vakantiegevoel van dus die mag zeker niet ontbreken. Dan zijn er nog een paar zomerse boeken, namelijk Anna and the French Kiss en The summer I turned pretty. En tenslotte wil ik graag Everything Everything gaan lezen van Nicola Yoon, The hate you give van Angie Thomas en Mosquitoland van David Arnold. Ik heb er nu al zin in! 

4fa4940003f35199cd934523bbe5cb68.jpgLore: 
Lekker ambitieus begin ik deze maand met 7 boeken op mijn stapel. Allereerst begin ik deze maand met twee boeken voor een buddy-read. Dit zijn ook de boeken die ongeveer winnen van het langs in mijn kast te staan! Dit zijn namelijk Voor altijd van Harriet Evans, deze kocht ik 2 jaar geleden op het boekenfestijn, en Ik geef je de zon van Jandy Nelson, deze kocht ik vorige zomer op de Deventer boekenmarkt. Voor de groepsrecensie lees ik daarna Een bijzonder jaar, want ook bij mij stond deze in mijn kast te wachten om gelezen te worden. Na deze boeken ga ik mij even wagen aan een klepper van een boek, die er ook voor zal zorgen dat mijn andere boeken niet meer aan bod komen vrees ik, namelijk Het dal der beloften van Jean M. Auel. Nu ik er zo over nadenk wint deze echt wel van langst in mijn kast te staan! We kregen deze bij de geboorte van mijn zus, Ayla, ze wordt in december 10! Als ik toch nog tijd zou overhebben staan 9 November van Colleen Hoover, De strijd om Verona van Melinda Taub en Miss You van Kate Eberlen op de planning. 

c58092fcd58a46851b4f1e3adc6a46eb.jpgNathalie
Lekker mijn boekenkast leeglezen komende maand. Ik heb er zin in.
Twee buddyreads heb ik gepland: Voor altijd van Harriet Evans met Lore (de boeken van Harriet Evans vind ik altijd zulke heerlijke zwijmelboeken) en Jonah van Helen Brown met Marieke. Jonah zou anders alleen maar steeds verderop mijn leeststapel belanden, dus mooi met deze challenge dat dit niet gebeurd. Een ander boek dat steeds verder onderop mijn leesstapel aan het belanden is,  Alles is zoals het had moeten zijn van Daphne Deckers. Die hoop ik in september ook nog te kunnen gaan lezen, het lijkt mij juist een mooi boek.
En mijn nieuwe boeken: Tussen zussen van Cathy Kelly en De vijfde brief van Nicola Moriarty zijn gelukkig net op tijd binnen gekomen, dus die mag ik deze maand ook lezen.
En als ik in september leestijd over ga houden wil ik Scoop van Iris Houx gaan lezen.

De plannen van de club van 10 Feelgood zijn bekend. Stapels boeken staan klaar om deze maand eindelijk gelezen te worden. En ook al is het maar een klein deel van wat we nog meer ongelezen hebben staan, alle beetjes helpen, en een goed begin is het halve werk. Natuurlijk laten we jullie weten hoe het gaat met het lezen.


Hebben jullie ook de boeken klaarstaan? Kom er gezellig over kletsen in ons Lees uit eigen kast café, de koffie en thee staan klaar.
Delen van foto's van stapels op FB, twitter en Instagram vinden we ook erg leuk, gebruik dan #leesuiteigenkast en tag ons.Reacties op: We Love Feelgood leest: September 2017 #leesuiteigenkast

Meer informatie

Gerelateerd