What's in a name?

op 13 mei 2019 door

Ken je dat mooie boek, van die ene schrijfster, je weet wel die Kristin of Kirstin nogwat. O ja, die ken ik! Wat een geweldige schrijfster is dat. Maar heet ze niet anders? Nee toch, of toch? Nee dat kan niet, het is heel iemand anders.

565d19e81724e086772dc0e5d16c5048.jpg

Herkenbaar? Het komt niet vaak voor, maar soms ben je als lezer overtuigd dat je een boek leest van een schrijfster waarvan je weet dat ze geweldige boeken schrijft, maar dan blijkt het boek dat je leest ineens toch niet van die schrijfster te zijn. Het overkwam Janneke en Marieke. Beide zijn ze fan van Kristin Hannah, die werkelijk prachtige meeslepende romans schrijft. Maar: What's in a name? Er is namelijk ook een schrijfster die gelijksoortige boeken schrijft en die heet Kristin Harmel en om de verwarring nog wat groter te maken is er ook nog een Kristan Higgins.

Misschien was je je net als wij ook niet helemaal bewust van het verschil in auteurs. Daarom besloten we de verwarrig voor eens en altijd uit de weg te helpen met een overzicht van deze schrijfsters en de boeken die ze hebben geschreven.

565d19e81724e086772dc0e5d16c5048.jpg

Kristin Hannah

Deze Amerikaanse schrijfster heeft echt een aantal prachtige romans geschreven. De Nachtegaal, De Wintertuin en het onlangs verschenen Aan het einde van de wereld. Boeken met soms best zware thema's, maar zo mooi geschreven, dat je als lezer niet meer los komt uit het verhaal, constant meeleeft en het verhaal na het lezen nog even laat nazinderen. 

Marieke:
Ik las van haar De wintertuin en dat boek heb ik vijf sterren gegeven en staat bij mijn favorieten. Het is ook een boek dat ik vaak tip in de Hebban boekentipper, gewoon omdat het zo mooi is geschreven en zo'n geweldig verhaal is. Inmiddels staan er meer boeken van haar in de kast en op de e-reader, ik moet er alleen nog even de tijd voor vinden.

Janneke: 
Samen met Renate las ik Aan het einde van de wereld als buddyread en ik was zo onder de indruk. Ik geef een boek niet vaak vijf sterren, maar dit waren echt vijf dikke sterren! Wat het verhaal voor mij echt goed maakte, waren de gevoelens die de personages overbrachten. Ondanks hun soms slechte acties, kon ik begrip opbrengen voor elk personage. Dat vind ik zo knap gedaan van de auteur. Daarnaast waren de beschrijvingen zo goed, dat ik mezelf echt midden in Alaska waande en gewoon niet kon stoppen met lezen. Als ik zo middenin een verhaal zit, vind ik dat echt vijf sterren waard. Volgende op mijn lijstje is De nachtegaal want ik heb echt van meerdere van jullie onder andere al gehoord dat deze heel bijzonder is. 

Lijst met boeken van Kristin Hannah

565d19e81724e086772dc0e5d16c5048.jpg

Kristin Harmel

Niet zo gek dat het mis gek met de namen van deze schrijfsters. Kristin Harmel is ook een Amerikaanse schrijfster. Harmel en Hannah hebben een naam die erg op elkaar lijkt en ze schrijven gelijksoortige boeken. 

Marieke:
Toen ik thuis kwam met het boek Als we elkaar terugzien, was ik ervan overtuigd dat ik een Kristin Hannah had gekocht. Pas bij nadere bestudering bleek het Kristin Harmel te zijn. Het boek ligt nog op de te lezen stapel, maar ik las van haar wel Ik wist het al, haar nieuwste roman die ik erg mooi vond met bijzondere thema's als doofheid, gebarentaal en pleegzorg.

Janneke:
Je gelooft het niet Marieke, maar mij overkwam precies hetzelfde. Als we elkaar terugzien staat nog ongelezen in mijn kast, maar ik was er ook van overtuigd dat dit een Kristin Hannah was. Ondertussen heb ik Ik wist het al van je mogen lenen en deze ga ik als eerst lezen voor een buddyread met Marleen, maar Als we elkaar terugzien zal snel volgen en dan weet ik dat het boek van Harmel is haha. 

En daarom ook een lijstje met de boeken van Kristin Harmel

565d19e81724e086772dc0e5d16c5048.jpg

Kristan Higgins

Tot slot Kristan Higgins, weer een naam die lijkt op die van de andere Amerikaans schrijfsters hierboven, maar die wat luchtiger feelgood romans schrijft, maar ook vaak met wat pittige thema's.

Marieke
Eén van haar boeken zat bij een Bookchoice selectie en die heb ik geluisterd: Daten voor gevorderden, waarbij het wel of niet krijgen van kinderen centraal staat. Ik vond het leuk en het was fijn voorgelezen, maar het was wel wat langdradig. Toch wil ik wel meer van haar lezen en ik heb twee boeken van haar op de e-reader staan.

Janneke
Boeken van Kristan Higgins staan ook nog op mijn lijstje om te lezen en ik heb er een paar op mijn reader staan. Gelukkig had ik hier wel door dat het een andere auteur was, misschien omdat de vormgeving van de romans ook iets anders zijn. Maar al die k's en h's blijven moeilijk uit elkaar te halen. Maar dankzij deze fijne lijstjes en de bewustwording zal het in de toekomst een stuk makkelijker worden. Misschien een keer een combinatiebuddy doen Marieke? Om de boeken van de verschillende auteurs nog beter te vergelijken. Lijkt me leuk!

Boeken van Kristan Higgins

565d19e81724e086772dc0e5d16c5048.jpg

Hoe is dat bij jou? Herkenbaar? Haal jij weleens boeken en schrijvers door elkaar? Wij zijn benieuwd.Reacties op: What's in a name?

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Kristin Hannah

Kristin Hannah

Kristin Hannah (1960) is een prijswinnende Amerikaanse bestsellerauteur. Haar boeken, waaronder De wintertuin, De kleuren van de nacht en Twee zusjes, verschenen in meer dan 25 landen. Hannah won vele...

Kristin Harmel

Kristin Harmel

Kristin Harmel (1979) is een Amerikaans schrijfster van zes romans, waaronder Zolang er sterren aan de hemel staan. Tevens is zij verslaggeefster voor o.a. Men’s Health, Glamour en People.

Kristan Higgins

Kristan Higgins

Kristan Higgins (1965) schreef altijd al - onder andere voor reclamebureaus - maar met boeken begon ze pas toen haar kinderen nog klein waren en ze graag thuis wilde werken. Inmiddels heeft ze meer da...