Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Boeken met ballen

op 23 juni 2018 door

Ondanks dat Nederland natuurlijk niet meedoet, wat helemaal niet feelgood is doet België natuurlijk wel mee! 
Onze Lore is groot supporter, dus wij juichen ook voor België .

-door Lore en Renate-

Wie een van deze dagen door België rijdt kan er niet naast kijken, het WK is begonnen! De vlaggen die in België nooit uithangen, komen nu massaal naar buiten. Her en der zijn ze verspreid. Overal staan er grote schermen om de matchen live uit te zenden, zelfs in de winkels. Op sommige plaatsen staan er zelfs heuse supportersdorpen opgebouwd. Hier vloeit het bier rijkelijk en bij iedere gewonnen match zijn er gratis vaten. Het WK zorgt voor een groot groepsgevoel in België. Allemaal samen een match kijken en maar vieren. Na hun eerste gewonnen match staan ze vandaag klaar om opnieuw ten strijde te gaan tegen Tunesië. Allemaal op post in zwart, geel, rood! Spijtig genoeg doet Nederland niet mee. De ideale moment om de zuiderburen te steunen. Om in het voetbalthema te blijven vind je hier een lijstje over voetbal. Voor de mensen die toch liever een boek lezen over voetbal dan ernaar te kijken.

                                                                                   images?q=tbn:ANd9GcSRCs1KcofcyAmSI_B9nQGhSFEEEcZflTTuRrtRP7x-ifrNxsiG

9200000091780310.jpg

Verleid door een voetballer - Sam Harper

De avontuurlijke Noa werkt als hostess bij de bekendste voetbalclub ter wereld. Als zij de miljonair Alejandro Lima ontmoet, is zij stomverbaasd dat zij zijn aandacht trekt. Hij is steenrijk, ontzettend sexy en een wereldbekende voetballer. Helaas verlaat Noa Madrid voordat er iets tussen hen kan opbloeien. Totdat hij haar leven weer binnenwandelt…

582561775ba216.42605096.jpg

De Oranjeleeuwinnen - Annemarie Postma

De tijd dat voetbal alleen voor mannen was is voorbij. Meer dan 70 procent van de Nederlandse veldvoetbalverenigingen heeft vrouwelijke leden; er zitten inmiddels 150.000 meisjes en vrouwen op voetbal en daarmee is het de snelst groeiende sport onder vrouwen.
Toch zijn de namen van ons nationale vrouwenelftal, de Oranje Leeuwinnen, nog lang niet zo bekend als die van Wesley Sneijder of Robin van Persie.
De Oranje Leeuwinnen brengt daar verandering in.

Buitenspelgezet.9789401913546.jpg

Buitenspel - Kyra Rutgers
Voetballen we niet mee? Dan lezen we toch over voetbal! In ‘Buitenspel gezet’ van Kyra Rutgers verhuist Olivia met haar man en trainer/coach Jay mee naar Cyprus. ‘Buitenspel gezet’ is een lekker boek voor aan het zwembad voor iedereen die wil meebeleven hoe de Sylvies en Sabia’s van deze wereld zich bewegen, waarbij de alledaagse relatieproblemen en vrouwelijke onzekerheden het tegelijkertijd herkenbaar maken voor veel lezeressen. Kyra Rutgers weet hoe je feelgood doet.


52d9c6ea4f1b28.42190894.jpg
Voetbalmoeders - Diana Kuip

Aan wie hebben ze eigenlijk alles te danken, onze Nederlandse stervoetballers? Wie zetten hen niet alleen op de wereld, maar brachten hen ook naar de training, wasten hun outfits, droogden hun tranen en kookten hun lievelingsmaal, zodat ze tot sterren konden uitgroeien?
Inderdaad.
Hun moeders.
Voetbalmoeders is een verhalenboek, dat voor het eerst een podium biedt aan de échte sterren achter de topvoetballers. Een elftal van moeders _ onder wie moeder Van der Sar, moeder Van Bommel en moeder Sneijder _ ontvangt schrijver Diana Kuip bij hoge uitzondering in eigen keuken voor een openhartig gesprek. Over hoe het is om de moeder ván te zijn. Over de offers, de successen, de angsten, en natuurlijk vertellen ze de anekdotes die alleen moeders kunnen weten. Daarnaast verklappen ze het recept van het lievelingsgerecht van hun zoon.
Het resultaat is een tijdloos document over drie ultieme levensbehoeften: voetbal, eten en moederliefde.

9200000052719125.jpg

Buitenspel - Saskia Oudshoorn
De jonge, ambitieuze journaliste Eva Groen vertrekt een weekje alleen naar New York. Tijdens de vlucht ontmoet ze Stephen, een aantrekkelijke student die haar meevoert naar de leukste plekken van New York. Na deze intense week zal haar leven nooit meer hetzelfde zijn. Want wat is het geheim dat Eva met zich meedraagt? En is Stephen wel diegene die hij beweert te zijn? Voordat Eva daarachter kan komen, zorgt een dramatische gebeurtenis ervoor dat ze halsoverkop terug moet naar Nederland. Het contact met Stephen wordt verbroken. Tijdens Eva’s eerste rampzalig verlopende buitenlandse opdracht duikt Stephen plotseling weer op.

4fd2a4a8ee2ba2.99171737.jpg
Vrouwen houden van mannen, mannen houden van voetbal - Constanze Kleis

Vrouwen houden van mannen. Mannen houden van voetbal. Moeten vrouwen daarom ook van voetbal houden? Natuurlijk niet maar als ze slim zijn gebruiken ze al het goede dat het spel te bieden heeft in hun eigen voordeel. Het is een feest om naar te kijken bijvoorbeeld: modieus geklede, frisgedouchte mannen die toch Echte Kerels zijn met gespierde benen en adembenemende sixpacks. Het is verbijsterend wat voetbal met onze eigen "stoere" mannen doet: voetbal kan je helpen om het "raadsel man" beter te doorgronden. Ontdek hoe je voetbal op slimme manieren kunt inzetten om dingen gedaan te krijgen: het is een wonder wat je allemaal met mannen kunt doen. 

53229d4a583fb9.65656454.jpg

Van de ballen verstand - columns Linda

Vrouwen die verstand hebben van voetbal. Ze bestaan. Dus nee, we gaan hier niet de buitenspelval uitleggen. In dit boek vertellen vrouwen over het hoe en waarom van hun liefde voor het belangrijkste spel ter wereld. Voor al die andere vrouwen (en mannen) die van voetbal houden, én voor hen die niets van deze gekte begrijpen. #vdbv

Vrouwen over hun liefde voor het belangrijkste spel ter wereld.
Margriet van der Linden, Karin Bloemen, Carrie ten Napel, Manon Uphoff, Eva Hoeke, Marijke Helwegen, Wouke van Scherrenburg, Anna Enquist, Claudia Schoemacher, Cecile Koekkoek, Kimberley Klaver, Fatima Moreira de Melo, Ank Bijleveld-Schouten, Judith Osborn, Roos Schlikker, Antoinnette Scheulderman, Renate Verhoofstad, Zarayda Groenhart, Carolien Borgers, Bridget Maasland, Marianne Weber, Liddie Austin, Chazia Mourali en Wimie Wilhelm.


4fc7827563e4c2.05797013.jpg

De eerste keer - Franco Bernini

Turijn, zondag 8 mei 1898. In één enkele dag, vanaf de vroege morgen tot zonsondergang, wordt op een veldje aangestampte aarde de eerste Italiaanse competitie gespeeld van een sport die vrijwel nog niemand kent: il football. Is het een sport met toekomst? Velen denken van niet.

Er zullen die dag vier teams tegen elkaar uitkomen: drie uit Turijn en een uit Genua. De spelers zijn artsen, ambtenaren, arbeiders en winkeliers. De enige doping: koffie. Toeschouwers zijn er nog nauwelijks, maar wanneer zij opdagen zal alles veranderen.

                                                                                    images?q=tbn:ANd9GcSRCs1KcofcyAmSI_B9nQGhSFEEEcZflTTuRrtRP7x-ifrNxsiG

Voor welk team juichen jullie? Hebben jullie nog een goede tip voor ons om te lezen?



Reacties op: Boeken met ballen

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Kyra Rutgers

Kyra Rutgers

Kyra Rutgers is journalist en auteur. In 2018 verscheen van haar Buitenspel gez...

Saskia M.N. Oudshoorn

Saskia M.N. Oudshoorn

Saskia M.N. Oudshoorn debuteerde in 2015 met de vrouwenthriller "Buiten Spel" d...