Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Zomer: Zon, zee en strand #2

op 17 juli 2017 door

Het is zomer. En we kunnen er volop van genieten, met vele zon-uren. Voor wie vrij is is het heerlijk om buiten te zijn, in de tuin, bij het zwembad, of op het stand en aan zee.
Voor deze vrolijke zonnige periode zocht We Love Feelgood zonnige boeken uit. Dit lijstje staat vol met "ZON".

Dochter van de zon - Anita Verkerk
Melanie de Jong (25) heet eigenlijk Kiyari. Ze is als peuter door een Nederlands echtpaar geadopteerd. Als Melanie ouder wordt, wil ze dolgraag naar Peru om met eigen ogen te zien waar ze vandaan komt, maar haar pleegmoeder is daar fel op tegen. Een jaar na de tragische dood van haar pleegmoeder krijgt Melanie de kans om met een oude dame mee te gaan op een rondreis door Peru. Vol enthousiasme begint ze aan de reis. Maar al snel na aankomst in Lima ontdekt Melanie dat ze beter naar haar pleegmoeder had kunnen luisteren... Een (ont)spannende liefdesroman, die zich afspeelt in het mysterieuze land van de Incas.
zie ook het buddy read verslag van Helma en Marieke

Geheimen onder de zon - Nora Roberts
Donkere cipressen
Het gebeurt meteen de eerste dag van de vakantie die Morgan James op het Griekse eiland Lesbos doorbrengt. Na een nachtelijke zwempartij wordt ze bedreigd door een man met een mes, die haar tussen de cipressen trekt en haar beveelt haar mond te houden. Gek genoeg is angst niet de enige emotie die haar bevangt... Een dag later ontmoet ze hem opnieuw, ditmaal bij een etentje. Hoewel het erop lijkt dat hij betrokken is bij de florerende drugshandel op het eiland, voelt ze zich nog steeds tot hem aangetrokken. En wanneer ze op onderzoek uitgaat en bij de ingang van een grot op een lijk stuit, vlucht ze in paniek in zijn armen - al wijst alles erop dat ze hem niet vertrouwen kan! 

Begraven geheimen
Het is liefde op het eerste gezicht wanneer Maggie Fitzgerald het oude huis net buiten het afgelegen Morganville ziet. Het contrast met Los Angeles had niet groter kunnen zijn, maar dat is juist wat haar aantrekt. En al blijft ze als landelijke beroemdheid niet onopgemerkt, de rust van het buitenleven bevalt haar beter dan ze ooit voor mogelijk had gehouden. Tot ze samen met tuinarchitect Cliff Delaney een lugubere vondst doet. Haar huis blijkt een onvermoed geheim te herbergen, waar iedereen in Morganville mee te maken lijkt te hebben. Ongewild heeft ze iets blootgelegd wat misschien beter begraven had kunnen blijven...

Een plek in de zon - Robyn Carr
Erin is toe aan een time-out, en daar hoort uiteraard een verblijf in een blokhut in de vrije natuur bij. Jammer dat ze niet zo van natuur houdt en dat ze zich al snel kapotverveelt. Ze verlangt naar wat avontuur, maar wanneer er een zwerver met een kapmes in de hand uit het bos opduikt, is dát wat veel van het goede. Wandelen door de bossen in Virgin River is heerlijk, vindt dokter Aiden Riordan, vooral als je op een mooie vrouw bij een blokhut stuit. Helaas begint ze te gillen zodra ze hem ziet, stoot ze haar hoofd tegen de veranda en gaat ze van haar stokje. Gelukkig weet hij hoe je een hoofdwond moet verbinden. Aanvankelijk is Erin woest op Aiden, maar na een tijdje moet ze toegeven dat hij er goed uitziet - in ieder geval nadat hij zich heeft geschoren - en beseft ze dat ze hem graag beter wil leren kennen. Voordat ze de kans krijgen om samen iets op te bouwen, wordt Aiden geconfronteerd met iemand uit zijn verleden. Iemand die alles op alles zet om hun prille liefde te vernietigen... Dit boek is ook te vinden in Virgin River - 3e trilogie.

Rozengeur en zonneschijn - Jill Mansell
Sophie Wells werkt als fotografe in de populaire badplaats St. Carys. Ze heeft besloten niet meer aan een relatie te beginnen; dat wil ze niemand meer aandoen. Tot haar afgrijzen valt ze toch voor Josh Strachan, de nieuwe eigenaar van het chique hotel Mariscombe House. Waarom moet juist hij haar dan betrappen op skinny-dipping? Dat wordt een zomer vol rozengeur en zonneschijn!

Schittering van de zon - Nora Roberts
Aan de kust van Ierland, het land van grillige kliffen, groene velden en prachtige legendes, ligt het mooie dorpje Ardmore. Levendig middelpunt is Gallagher's Pub, waar het altijd behaaglijk is, het bier schuimt in de glazen en Aidan, Shawn en Darcy Gallagher voor iedereen een luisterend oor hebben. 

Wanneer de Amerikaanse Jude Frances haar intrek neemt in een huisje net buiten het dorp, kan het dan ook niet anders of ze komt vroeg of laat bij de Gallaghers terecht. En daarmee verandert ze Aidans leven. Want samen met hem blijkt ze aangewezen om een eeuwenoude betovering te verbreken...

De zonsopgang - Victoria Hislop
Zomer 1972: in het geliefde vakantieoord Famagusta op het zonovergoten eiland Cyprus verrijst een luxe vijfsterrenhotel. In hotel De Zonsopgang werken Griekse en Turkse Cyprioten ondanks hun tegenstellingen in harmonie samen. De Griekse familie Georgiou en de Turkse Özkans ­komen ook naar Famagusta, in een poging het geweld dat ­Cyprus al jaren in zijn greep houdt te ontvluchten.Famagusta lijkt een zonnige, vredige enclave op het verscheurde Cyprus, maar schijn bedriegt: tijdens de burgeroorlog die het eiland meer en meer in zijn greep krijgt, verandert Famagusta in een spookstad, waarin de twee families als ­enigen achterblijven. In de tijd die volgt raakt het lot van de beide families voorgoed met elkaar vervlochten.

De dag van de zonnewende - Sarah Lark
'De dag van de zonnewende' van Sarah Lark is het derde en laatste, zelfstandig te lezen deel in de Elizabeth Sation-serie. 'Het land met de gouden kust' en 'De schaduw van de Kauri-boom' waren de eerste en tweede boeken in de serie.
Nieuw-Zeeland, 1899. De jonge Roberta moet toezien hoe Kevin, de man op wie ze verliefd is, als arts gaat werken in Zuid-Afrika, waar de Boerenoorlog woedt. Maar ze is vastbesloten voor hem te vechten- en haar moed kent geen grenzen... Kevins nichtje Atamarie staat voor haar eigen uitdaging. Als sinds haar jeugd is ze gefascineerd door de vliegers die de Maori oplaten om hun boodschappen naar de goden te zenden. Als enig meisje meldt ze zich bij de universiteit om ingenieur te worden, maar daar treft ze luchtvaartpionier Richard Pearse, en opeens staat ze voor een heel andere keuze.
Sarah Lark schrijft heerlijke familiesaga's die garant staan voor urenlang leesplezier.
deel één in besproken in een buddy read van Sanne en Janneke

Cafe zon en zee - Jenny Colgan (jan 2018)
Café Zon & Zee van Jenny Colgan is een heerlijk vertelde, geestige roman met een flinke dosis romantiek en eilandgevoel. Als je houdt van Jill Mansell of Sarah Jio is dit een boek voor jou. 

Eindeloze, lege stranden, prachtige natuur, waarom zou je zo’n plek verlaten? Flora McKenzie weet zeker dat het goed was om het kleine Schotse eiland waar ze is opgegroeid te verruilen voor de anonimiteit van de grote stad. Maar als ze voor haar werk ineens terug moet naar huis, staat ze weer oog in oog met haar luidruchtige familie, en met haar verleden. Met behulp van een kookschrift van haar overleden moeder ontdekt Flora haar liefde voor koken en ze opent een pop-uprestaurant in een stoffig roze pandje aan de haven. Nu alleen nog bedenken waar haar toekomst eigenlijk ligt…

Zonnestraaltjes - Arienne van Tol
Gedichten die je mee naar je hart kunnen nemen....
Een glimlach op je gezicht kunnen toveren....
Een zonnestraal in je binnenste kunnen laten ontwaken!


al deze boeken zijn ook te vinden in de /minichallenge zon

Welk zonnig boek ligt erbij jou nog op de plank?



Reacties op: Zomer: Zon, zee en strand #2

Meer informatie

Gerelateerd